Show Filters

Tree of life painting (målning av livets träd), japansk trädmålning i blom, tryckt duk som visar de subtila detaljerna i en trädbark, trädmålning, målning av exotiska växter, färgad trädmålning, popkonst trädmålning, svartvit trädmålning… Det finns ett brett utbud av trädmålningar för att dekorera alla rum i ditt hem.
Om trädet för dig är en av de renaste representationerna av livet, och du letar efter en originell väggdekoration, då vet du vad du måste göra för att inspirera dig i ditt dagliga liv: dekorera ditt vardagsrum, ditt kök, ditt sovrum eller de rum du väljer med en estetisk och lugnande trädmålning!

Livets trädmålning : vad är dess betydelse?

Vi har alla hört talas om livets träd, men känner du verkligen till den dolda betydelsen av detta mytiska träd?

Livets träd är en symbol som finns i många civilisationer och religioner. Idag förvandlas det till och med till en målning av livets träd för att färga din inredning med en mystisk och andlig touch.

Livets träd symboliserar den större helheten. Det representerar ett stort träd med en stark stam, fasta rötter och växande grenar. I den buddhistiska religionen symboliserar livets träd till exempel Buddhas uppvaknande (det är faktiskt det träd under vilket han mediterade i många dagar tills han uppnådde det efterlängtade uppvaknandet).

Varför välja en målning eller duk med livets träd till din dekoration?

Livets träd inbjuder dig att förankra dig själv, slå rot, bli stabil och stark från grunden, så att du sedan kan sprida dig, expandera och uttrycka din fulla potential.

Om du är en andlig person eller om du letar efter en konst- och dekorationsmålning som framkallar expansion, självtranscendens eller uppvaknande, så är målningen Livets träd definitivt trädmålningen för dig!

Om du är någon som är lite stressad och du letar efter väggdekoration som lugnar ner dig dagligen, så är det bara att placera en bild av livets träd i det rum du tillbringar mest tid i som skapar en bubbla av frid nästan automatiskt.

Och om du arbetar inom zenvärlden (yoga, tai-chi-chuan, medling etc.) är detta också en utmärkt kvalitetskonsttavla för att dekorera ditt träningsrum och uppmuntra till en zenattityd och avslappning!

Trädbräda: hur du väljer din deko-bräda

Välja din trädtavla är framför allt en fråga om smak och beror på vilken typ av väggdekoration du vill ha: storleken på duken, målningens format (en enda målning, triptyker eller femdelade målningar), bildens färger, med eller utan ram (trä, metall osv.).), en ganska minimalistisk och ren trädmålning, eller tvärtom en originell trädmålning direkt från ett magiskt universum, med en målning eller mer fotografisk effekt … Det är upp till dig!

Om du vill skapa en nykter och modern väggdekoration, välj en svartvit trädmålning som representerar ett konstfoto av trä eller skog.

Om du istället vill skapa en mer mystisk och andlig väggdekoration, välj en eller flera bilder med livets träd som inspirerar dig lite mer varje dag!

Och om du älskar de majestätiska skapelser som träd är, då är allt du behöver göra att välja en poetisk trädmålning som hyllar naturen i all dess styrka och prakt, som dessa olika representationer av djungeln i en målning !

Trädmålning: vilka rum i huset ska man dekorera med en trädmålning?

Det fina med en trädmålning är att den kan sublimera vilket rum som helst i ditt hus.

En trädmålning för in lite natur i ditt vardagsrum och kök. En målning med livets träd som placeras i ett sovrum ger dig energi på morgonen och lugnar dig till sömns. Trädmålningar i badrummet ger dig intrycket av att vara i ett SPA och du kommer i gemenskap med naturen när du duschar.

Och om du bor i en liten lägenhet mitt i staden eller på en plats där du inte nödvändigtvis har tillgång till naturen, kan det skapa en stor känsla av lycka och inre frid att kunna lägga ögonen på en trädmålning varje dag.

Och om du vill dekorera en smal, ljuslös eller lite trist hall, så är det bara att tänka på: trädmålningar kommer att göra hela skillnaden! Allt du behöver göra är att ge rytm åt väggen i din korridor med en rad trädbilder i olika storlekar och du kommer att förvandla detta ganska sorgliga utrymme som är avsett för genomgång till en riktig skogspromenad!