Show Filters

Sport väggkonst : den perfekta dekorationen för sportfans !

Alla vill skapa en känsla av välbefinnande genom att skapa ett hem som återspeglar deras personliga stil. En sportbild representerar en passion eller en kämpaglöd och är det perfekta dekorativa tillbehöret för alla sportfans.

Upptäck vårt breda utbud av sportbilder för att liva upp de rum i ditt hem som speglar dina värderingar. Format, tema och ram kan anpassas och personifieras för att passa din smak.

Om du är ett sportfan och vill dekorera ditt utrymme med konstverk kopplade till dina favoritaktiviteter, är vår samling av sportbilder något för dig. Du kommer att upptäcka olika typer av sport som fotboll, amerikansk fotboll och dans.

Och om du också är ett fan av geek-kultur, tveka inte att upptäcka vårt utbud av geek-bilder för att lägga till en originell touch till din inredning.

Hur väljer man en sportbild för att dekorera sitt hem ?

Om inredning skulle lämnas till individuell tolkning, skulle logiken diktera att det inte skulle finnas några regler. I verkligheten är dock några tips om hur du kan arrangera ditt väggutrymme alltid till hjälp för att skapa rätt harmoni.

Tips för att välja den perfekta storleken för din målning

Att välja rätt storlek på din tavla är viktigt om du vill att den ska smälta in perfekt i din inredning.

  • Bedöm det tillgängliga utrymmet

Storleken på din sporttavla bör motsvara det utrymme där den ska placeras. Ta hänsyn till rummets storlek och väggarnas utsträckning. En tavla som är för liten kommer att försvinna, medan en som är för stor kan ta över utrymmet.

  • Beräkna den perfekta storleken

För att bestämma den perfekta storleken, mät bredden på din vägg och multiplicera med 0,57. Denna enkla formel hjälper dig att visualisera vilken storlek på tavlan som är mest harmonisk för din interiör.

Att välja rätt stil för ditt hem

Det är också viktigt att välja rätt stil på tavlan så att den inte sticker ut i det rum du dekorerar.

  • Förstå effekten av rummets stil

Stilen på ditt rum kommer i hög grad att påverka valet av din sportmålning. En industriell interiör, med sina neutrala toner, kommer att välkomna ett verk med karaktär, medan en skandinavisk inredning passar bra med mjuka pastellfärger.

  • Välj efter dina preferenser

Oavsett om du lockas av en enda stor målning, flera små dukar eller ett verk i flera delar, är det viktigt att bilden återspeglar din smak och kompletterar estetiken i ditt utrymme.

Matchande färger

Lär dig hur du kombinerar färger när du dekorerar ett rum.

  • Välj harmoni eller kontrast

Du kan välja att harmonisera färgerna på din tavla med färgerna i ditt rum, eller tvärtom, skapa en djärv kontrast. Tänk på vilken effekt du vill uppnå och vilken stämning du vill skapa.

  • Använd svartvitt som en kompromiss

Om ditt rum redan är väldigt färgglatt kan en svartvit duk vara ett utmärkt alternativ för att balansera den övergripande effekten utan att överväldiga den.

Vad är syftet med en sportmålning ?

Syftet med en sportmålning är mångfacetterat och djupt rotat i värderingen av mänsklig rörelse, energi och känslor. Historiskt sett har konst ofta hyllat sport och fångat kärnan i fysisk rörelse och passionen hos idrottare från antiken till modern fotografi. Dessa verk representerar inte bara fysisk aktivitet; de försöker framkalla de råa känslorna, tävlingsintensiteten och den inspiration som sport kan erbjuda.

Att välja ett föremål för dekoration innebär att välja vad du vill se varje dag, vad som motiverar dig på daglig basis. En sportmålning kan mycket väl symbolisera denna motivation, denna blandning av känslor, tävling och att överträffa sig själv, och göra en verklig skillnad för ditt sinne.

En sportmålning kan vara en representation av en flamencodansare, en fotbollsspelare eller till och med Kylian Mbappé, eller till och med mer intellektuella spel som poker. Vårt urval av sportbilder visar en rad olika discipliner för att passa alla passioner. Om du till exempel är en erfaren pokerspelare eller bara en beundrare av detta strategiska spel, kommer vår samling av pokerbilder att ge ditt rum en unik atmosfär.

I vilka rum kan jag hänga en sportbild ?

Ditt hem är ditt eget, och det är upp till dig att bestämma var du ska placera dina tavlor. Oavsett om du vill ha dem i entrén, på alla väggar i vardagsrummet eller i badrummet, är beslutet ditt. Vi skulle ändå vilja ge några rekommendationer för att hjälpa dig att få ut det mesta av din sportmålning.

Vardagsrummet : ett perfekt område att visa upp

Det enklaste området i huset att dekorera är ofta vardagsrummet. Det är vanligtvis det rymligaste rummet och därför den perfekta platsen att visa de största möjliga konstverken, ett perfekt tillfälle att hävda din sportiga personlighet. Utnyttja rummets storlek för att välja en duk som består av flera delar, som kommer att anpassa sig till ytan och förbättra ditt vardagsrum.

Spelrummet : en plats för underhållning

När du tänker på en sporttavla är det lätt att föreställa sig dess plats i ett spelrum. Detta rum är inte bara för barn, det är också för vuxna. Vad kan vara mer smart än en målning som föreställer en pokerhand, precis ovanför ditt biljardbord eller bordsfotboll ? Detta kommer omedelbart att sätta tonen för rummet och skapa en riktig spelatmosfär. Sport handlar också om att ha roligt, så det passar perfekt i ett utrymme där du kan koppla av och njuta. Att skapa en speciell atmosfär i ett av dina rum, helt bortkopplat från resten av ditt hem, bidrar till att du aldrig tröttnar på din inredningsdesign.

Sovrummet : en personlig fristad

Om du är ett stort sportfan kan du skapa ett sovrum med sporttema. Att vara omgiven av din passion, oavsett om du går upp eller går och lägger dig, lovar en god natts sömn. En tavla på en neutral vägg ovanför eller mittemot sängen kompletterar den konstnärliga inredningen i ditt sovrum och ger en personlig touch. Du kan sätta upp en affisch av ditt favoritfotbollslag eller till och med din favoritgolf- eller boxningsspelare.

Kan jag sätta upp en sportbild i ett barns sovrum ?

Barn är mer känsliga för färg än för själva bilden. När du väljer en bild bör du antingen välja väggar i mjuka nyanser och dukar med inslag av ljusa nyanser, eller skapa en pastellfärgad cameo.

Bortsett från sportbilder som föreställer spel finns det ingen sportbild som är olämplig för ditt barns sovrum.

Välj en bild som representerar den sport som han eller hon brinner för. Ett foto av favoritfotbollsspelaren eller basketspelaren är en utmärkt idé om det är en liten pojke. En poster med en vacker reproduktion av en ballerina kommer att glädja en liten flicka som är passionerad för dans.

Varför köpa din sportbild från oss ?

Att köpa en bild från oss innebär att du väljer kvalitet i alla led. Med ett brett urval av designer kan du vara säker på att hitta exakt det du letar efter, oavsett om det är klassiskt eller modernt, diskret eller djärvt. Varje produkt tillverkas med kvalitetstryck, vilket garanterar oklanderlig finish och detaljer som fångar uppmärksamheten och håller över tid. Dessutom gör våra överkomliga priser överlägsen kvalitet tillgänglig för alla. Med oss är högsta kvalitet inom räckhåll, med bästa valuta för pengarna.