Show Filters

Hur du väljer rätt BMW-målning för din inredning

För att på bästa sätt välja din BMW-tavla måste två aspekter beaktas samtidigt. Å ena sidan den känslomässiga vinkeln som är relaterad till din smak och dina värderingar. Och å andra sidan den tekniska synvinkeln som tar hänsyn till att din tavla harmoniserar med rummets estetik och utrymme. Är målningen avsedd för ett intimt rum som ett sovrum eller ett samlingsrum som ett vardagsrum? Vilka färger ska man välja för en BMW-tavla? Vilken storlek på BMW-bilden bör du överväga? Här är 3 tips som kan hjälpa dig.

En BMW-tavla framhäver din personlighet, din karaktär och din passion. När den här tavlan dessutom placeras på en passageplats, som ett vardagsrum eller ett utnämningskontor, är det dina värderingar som kommer till uttryck och överförs till de andra. Valet måste i första hand vara känslomässigt, få dig att vibrera, likna dig: vara en favorit!

För det andra måste valet av målning vara i harmoni med de dominerande färgerna i rummet. I ett fall är det möjligt att välja ett tryckt BMW-foto vars färger framkallar nyanser i ditt rum. Utbudet av vår BMW-bildkollektion erbjuder en mängd olika stilar och färger som passar olika inredningar. De mest neutrala fotografierna med dominerande grått eller som BMW cloak passar till alla atmosfärer. Det andra alternativet är att ändra vissa detaljer i din inredning för att matcha bilden. Tilltalas du av BMW Red board on black background? Varför inte lägga till några röda kuddar i din soffa? Eller en röd ljusremsa under några av möblerna? Möjligheterna är oändliga för att harmonisera din tavla med rummet, helt enkelt genom att lägga till några dekorativa detaljer.

Slutligen är det, förutom färgen, avgörande att veta vilken storlek på tavlan man ska välja. Den goda nyheten är att vi har 7 tryckstorlekar tillgängliga, från 20cmx40cm till 80cmx160cm för att passa alla behov. Det är bra att känna till några layoutregler, som inte är absoluta, men som gäller i de flesta fall.

  • Installera inte tavlan närmare än 15 centimeter från dina möbler.
  • Storleken på tavlan bör stå i proportion till det tillgängliga väggutrymmet. Det vill säga, en liten tavla som står ensam på en stor vägg är inte särskilt estetisk. En stor tavla eller flera små tavlor kan användas för att ge en proportionerlig dekorativ effekt på en stor vägg.
  • När en eller flera BMW-bilder placeras ovanför en möbel bör helheten inte överstiga 75 % av möbelns totala bredd. Detta ger en upptagen effekt, vilket naturligtvis i vissa fall kan vara medvetet avsett.

Vad föreställer en BMW-bild?

Att visa BMW-logotypen målning på vit bakgrund i sin inredning är först och främst ett uttryck för ens affinitet för förträfflighet, djärvhet och ansvar. BMW-varumärket grundades i mars 1916 och har varit en av världens mest uppskattade tillverkare i över hundra år. Dess BMW-logotyp, med den vita och blå färgen från Bayerns fri stat, är synonymt med teknisk innovation, prestanda och lyx.

Sedan starten har motormärket, BMW står för Bayerische Motoren Werke, bevisat sin förträfflighet genom att konstruera motorer som är bland de bästa i världen när det gäller effekt, tillförlitlighet och innovation.

En BMW-målning representerar kreativitet och innovation: BMW-märket har i sitt DNA uppskattningen av visionära hjärnor. År 1972 förvärvade koncernen flera verk av den nu enormt kända målaren Richter för att installera dem i moderbolagets lobby i München. Tre år senare lanserades BMW Art Car-serien med konstnären Alexander Calder som dekorerade en 3.0 CSL (1). BMW Groups engagemang i konstvärlden har varit konstant sedan dess. Att välja en BMW-målning är ett uttryck för BMW:s varumärkeskultur, som bekräftar att konst och industri kan samverka i synergi under avantgardets gemensamma fana. BMW:s senaste Art Car skapades av den kinesiska multimediakonstnären Cao Fei med hjälp av den senaste tekniken för virtuell och förstärkt verklighet(2).

En BMW-målning representerar ansvar: BMW-märket är troget sina värderingar om ansvar och innovation. Ansvaret först och främst i den tekniska tillförlitligheten hos dess industriella skapelser. Socialt ansvar i sitt engagemang för konstvärlden genom konstnärsresidens och sponsring. Värdet av ansvar också i dess åtaganden att minska sina koldioxidutsläpp genom den ökande andelen elfordon och genom att investera i forskning om grön energi, särskilt i riktning mot vätgasbränsleceller (3).

I vilka rum kan man sätta en BMW-panel?

Det finns inga regler som definierar vilket rum som är idealiskt för att placera en BMW-tavla… Om inte för att kunna se den så ofta som möjligt eller ännu bättre för att få den sedd!

Placera en BMW-tavla i vardagsrummet: Detta är ett idealiskt rum, eftersom det ofta är det mest rymliga rummet i ett hem och därför är det tillåtet att ha råd med en målning i stort format som idealiskt kommer att hitta sin plats. Gästerna kommer att kunna beundra bilens kurvor och lära sig mer om dina värderingar.

Sätt en BMW-målning i ett kontor eller ett sovrum: Det här är två rum som är lite mer intima, särskilt sovrummet. Valet handlar mer om att hitta en personlig atmosfär och hålla dina egna värderingar i åtanke. Kontoret är nämligen ett område där större delen av dagen utspelar sig, och att ha en BMW-tavla i sovrummet innebär att den varje dag är bland de första och sista bilderna som präglas in i huvudet.

Kan man sätta upp en BMW-bild i ett barns sovrum?

Som specialister på psykoinredning förklarar (4) är ett barns sovrum ett personligt utrymme från tre års ålder då karaktären börjar göra sig gällande. Sovrummet är inte bara en plats att sova på, det är också en plats där små barns identitet och personlighet utvecklas och byggs upp. Det är därför lätt att förstå att valet av bilder i ett sovrum är viktigt.

Det finns två punkter att ta hänsyn till: för det första de värderingar som du vill förmedla till dina barn. Varje familj har sin egen kultur och sina egna principer. För det andra måste man ta hänsyn till barnets unika karaktär och reaktion på det föreslagna inredningsprojektet. Kort sagt är det fördelaktigt att dela med sig, överföra och låta upptäcka BMW:s estetik och värderingar kondenserade i en tavla, om barnet visar entusiasm.

Även om sovrummet inte bara är en plats för att sova är det nödvändigt att denna plats också uppfyller detta grundläggande behov. Därför rekommenderas det att barnrummen inreds i mjuka färger som hjälper dem att somna. Blått, grönt, lila och deras nyanser är att föredra, liksom alla ljusa färger och pastellfärger. Valet av en BMW-bräda bör kunna passa in i denna vilsamma färgstarka atmosfär.