Show Filters

Hur du väljer rätt thailändsk målning för din heminredning

Det finns några regler som du bör känna till för att på bästa sätt välja din thailändska målning. Först och främst, som för alla val av målning, är det nödvändigt att lyssna på ditt hjärta! Den känslomässiga aspekten är viktigast vid valet av en målning: något måste locka till sig, röra vid eller ge resonans inom dig.

Sedan är det viktigt att ta hänsyn till den tekniska aspekten. Det vill säga hur målningen kommer att passa in i rummets stil och det tillgängliga utrymmet. Denna sista punkt avgör valet av storlek på den målning som ska prioriteras. Vi erbjuder 7 olika storlekar på målningar, från 20cmx40cm till 80cmx160cm för att uppfylla alla dina behov. Storleken på tavlan bör väljas i enlighet med väggutrymmet i din inredning. En stor tom vägg kräver en stor tavla eller flera tavlor för att fylla utrymmet på ett proportionerligt sätt.

Den valda bilden bör också kunna matcha de dominerande färgerna i rummet. Om rummet är neutralt inrett, med mycket vitt, beige eller grått, kan du välja vilken bild som helst. För att accentuera harmonin kan man i efterhand lägga till några detaljer som resonerar med färgerna i tavlan, föremålen eller motiven som syns i tavlan. Till exempel kan man lägga till en thailändsk Buddha-statuett, en etnisk vas, asiatiska kuddar, som alla är små detaljer som gör att stämningen i målningen sprider sig till hela rummet. Generellt sett ska du installera din tavla mer än 15 centimeter från dina möbler.
<Vad representerar en thailändsk målning?
Att visa upp en thailändsk målning är ofta en utåtriktad manifestation av en affinitet för resor, för kroppens och själens välbefinnande.

En thailändsk tavla representerar en filosofi om livsglädje och tolerans: ett av smeknamnen för Thailand är “leendenas land”, eftersom folket i detta land är mycket leende. De behåller en joie de vivre, en filosofi av välkomnande, välvilja och tolerans, trots komplexa ekonomiska och politiska situationer. Det är denna filosofi, som härrör från den starka förekomsten av buddhism i landet, som ger thailändarna en tålmodig, motståndskraftig attityd i sitt dagliga liv och en ökad medvetenhet om att saker och ting inte är beständiga.

En thailändsk bild representerar eskapism och en smak för resor: platser som Phuket, är världsberömda för sina himmelska stränder och högklassiga spa. Underbara vattenfall är också tillgängliga för äventyrare som vill korsa den thailändska djungeln. Thailand har också den utmärkelsen att ha en arkitektur som syntetiserar en nationell identitet. Denna arkitektur blandar den storslagna aspekten av landets monarki med inflytande av andlighet och hängivenhet. Templen är rikt dekorerade med förgyllning och enorma statyer. Arkitekturen är genomsyrad av historia och att besöka ruinerna av några av de 800 år gamla historiska parkerna, som är uppslukade av vegetation, är den ultimata bilden av desorientering.

I vilka rum kan du sätta en thailändsk målning?

Nästan alla rum kan rymma en thailändsk målning. På ett kontor eller i ett sovrum är den en inbjudan till inspiration och lugn. Detta är två ganska intima rum, där individer tillbringar mycket tid. När resor och världslig visdom är viktiga värden i livet skapar en thailändsk tavla en trevlig personlig atmosfär på båda dessa anmärkningsvärda platser.

I köket är en thailändsk marknadsmålning en frammaning av exotiska sötsaker och dofter. Det är en visuell aptitretare. Den framkallar andra länders kök och smakens resa.
Vardagsrummet är också ett idealiskt rum för en thailändsk tavla. Inte minst eftersom det i allmänhet är det mest rymliga rummet i ett hem. Detta ger möjlighet att välja de största storlekarna av tavlor som finns tillgängliga, för att ge rummet ett cachet.

I en etnisk och färgglad inredning passar en Buddha- eller solnedgångsmålning perfekt in. I en ganska loungig atmosfär kan gästerna beundra målningar av båtar och stränder, till exempel båtmålning Thailand. I en mer exotisk inredning, med tapeter med växtmotiv, kommer en flod- eller Thailändsk vattenfall att ha den vackraste effekten.

Till och med badrummet kan få en touch av Zen och Spa-utrymme med en thailändsk målning. Dessa målningar erbjuder verkligen många valmöjligheter!

Kan man sätta en thailändsk tavla i ett barnrum?

Sovrummet är mycket tidigt, från 3 års ålder, ett personligt livsrum. Det gör det möjligt för barnet att bygga sin karaktär. Specialister på psykodekoration har i flera år betonat att sovrummet är ett sovutrymme, men också en privilegierad plats för utveckling av personligheten. En Thailändsk tavla, eller ett resetema i allmänhet, exponerar barnet på ett positivt sätt för kulturell mångfald. Som ordspråket säger: “resor formar ungdomen”. Den amerikanska föreningen “Student and Youth Travel” har genomfört en undersökning som visar hur positivt det är att utsätta barn för resor.

Resor är berikande som en verklig upplevelse eller genom visuell representation. Bilder stimulerar små barns nyfikenhet: de upptäcker nya landskap som skiljer sig från vardagen, exotiska platser, ovanliga kläder och unik arkitektur. Den möjliga nedsänkning i en verklig resa väcker ytterligare sinnen: luktsinnet, smaken av avlägsna maträtter, hörseln genom att lyssna på andra språk och annan musik.

Resebilderna och de thailändska målningarna utvecklar barnens fantasi. De ger mental näring för att ge näring åt deras kreativitet och öppenhet. Det är ett sätt att lära sig mer om geografiska platser i världen och att utöka barnbarnens allmänna kunskaper. En tilltalande bild av ett avlägset palats får barnet att vilja veta mer, ställa frågor, vara nyfiket och lära sig mer om landets historia och traditioner.

Eftersom sovrummet också är en sovplats är det att föredra att välja ljusa färger för väggarna, nyanser av blått, grönt och violett som uppmuntrar till sömn. Målningen kan väljas i harmoni med dessa nyanser. Med den hisnande naturen och de underbara templen kommer barnets drömmar att bli ännu vackrare.

Är du fascinerad av thailändska målningar och vill upptäcka andra kulturer genom konst och målningar ? Gå tillbaka till vår huvudsamling av målningar från hela världen och utforska de magnifika verk som belyser seder och landskap i länder från hela världen.