Show Filters

Älskar du kortspel och pokervärlden? Då är våra pokerbilder perfekta för dig. Men om du föredrar dansens grace och elegans får du inte missa vår serie målningar av en dansare, som fångar rörelsens skönhet och poesi.

Hur du väljer rätt pokerbräda för din heminredning

poker är ett spel som fascinerar miljontals fransmän. Varje år är det fler och fler av dem som ger sig in i det, eller till och med antar det som en vanlig hobby. Vissa människor gillar att spela det då och då med vänner. Andra tillåter sig ibland ett litet spel online poker, vid lunchtid, för att koppla av.

Vissa tillbringar så mycket tid där, mellan riktiga turneringar och onlineturneringar, att de kanske drömmer om att bli professionella pokerspelare och en dag försörja sig på heltid på sin passion. Oavsett vilket förhållande du har till poker, hur ofta du än gillar att spela det, kanske du en dag vill köpa ett pokerbräde för att dekorera ditt hus eller din lägenhet.

Vilken typ av pokerbräda du väljer beror lite på din kärlek till spelet. Om du är en ivrig spelare har du råd att ge pokerrelaterade dekorativa element en central betydelse. Du kan till exempel välja flera tavlor eller en stor väggfresco. Om du däremot bara spelar poker då och då räcker det med en liten, diskret pokertavla bland andra tavlor. Kort sagt beror allt på om poker är en del av din identitet eller inte.

Vad representerar en pokertavla?

En pokertavla kan representera olika scener eller symboler som har med pokerspelet och fantasin bakom det att göra. I allmänhet är det mest representerade visuella elementet på pokerbrädor spelkorten. De visar vanligtvis kraftfulla och viktiga kort i spelet: ess, kungar, damer.

Alla färger kan figureras på samma sätt : ace pokerbord. Vissa människor har en starkare affinitet med en färg än en annan. Om så är fallet för dig, om du har en särskild färg som ger dig tur eller representerar din personlighet, kan det vara en bra idé att hänga upp den i ditt hem. Ett par i ess visas ofta i pokerkartor på grund av styrkan i denna kombination.

Dessutom består vissa pokerbilder av verkliga bilder, skott och foton, medan andra är mer figurativa och visar tecknade eller målade bilder. Vissa pokertavlor visar också händer, till exempel hörnet på ett par kort, men också tärningar eller en dealerchip. Naturligtvis finns det också pokertavlor som visar staplar av färgade marker, synonyma med spelarens vinster och avsedda att bytas ut mot pengar.

I vilka rum kan man placera ett pokerbord?

Det är möjligt att hänga upp en pokertavla i flera rum i ditt hem. Det första du bör ta hänsyn till är konfigurationen av ditt hem. Du väljer inte samma inredning eller samma tavlor om du bor i en liten studio, i en lägenhet, i ett hus eller i en stor villa. Dessutom måste du ta hänsyn till den redan existerande dekoren inne i ditt hem. Att sätta en pokerbild på en vägg mitt bland flera andra bilder tenderar att göra den mindre synlig, att minska dess styrka.

Om du däremot placerar en pokerbild ensam mitt på en stor vit vägg ger du den en nästan helig betydelse. Det beror på din kärlek till poker. När det gäller vilket rum man väljer för att hänga upp den här typen av målning är vardagsrummet förmodligen idealiskt. Poker var ursprungligen ett vänskapligt spel som spelades med vänner och familj runt ett matbord i matsalen eller i en bar.

I hemmet är vardagsrummet säkert den plats där det är mest troligt att du spelar ett party poker. Men varför anpassa sig till verkligheten och inte välja en finare och mer originell plats att ställa brädet på? I köket, i entréhallen och till och med på toaletten kan ett pokerbräde ha sin plats. Det kan också placeras i sovrummet – förutsatt att du har din partners tillåtelse.

Kan man sätta ett pokerbräde i ett barns sovrum?

Det finns ingen lag som förbjuder att sätta ett pokerbräde i ett barnrum. Så du har full rätt att sätta upp vilken dekoration du vill, med deras samtycke förstås. Om ditt barn är för litet är det inte särskilt rekommenderat att sätta dit en pokerdekoration.

Det här spelet är fortfarande kopplat till vuxenvärden, som till exempel vadslagning och pengar. I allmänhet är pokerbräden i mörka färger, vilket inte är särskilt populärt hos de små. För att utveckla deras fantasi och lugna dem vid sänggåendet kan du hitta andra mönster. Om ditt barn däremot är äldre eller om han eller hon är ett fan av spelet (utan att satsa pengar, förstås) kan du överväga att sätta upp ett pokerbräde i hans eller hennes rum.

Helst ska du sätta ett pokerbräde i rummet hos en tonåring som är förtjust i spelet och alla bilder som hör till det, som United States till exempel. Om han ber om det kommer pokerkortbrädan i svart guld att passa perfekt i hans rum, och den kommer säkert att imponera på flickvännerna och pojkvännerna som kommer på besök. Den kommer att vara en källa till stolthet för honom och kommer säkert att finnas med honom när han växer upp.