Show Filters

Det gamla Egypten är synonymt med en period som är rik på värderingar och estetik. Om du älskar denna civilisation och vill välja en dekoration som pendlar mellan modernitet och egyptisk tradition är dessa målningar något för dig. Du kommer att få en autentisk och designad inredning.

Hur väljer du en målning från det gamla Egypten till din inredning?

Du bör naturligtvis välja en målning från det gamla Egypten enligt din smak, men det är bäst att ta hänsyn till andra kriterier också. Först och främst ska den passa stilen i din inredning och färgen på dina möbler samt dina väggar. Om du vill hålla din inredning ren och enkel är valet av färg viktigt. Även om våra antika egyptiska målningar huvudsakligen är i varma färger har de nyanser. Välj en modell i ljusa toner om du har en vit, ren inredning. Våra målningar med inslag av färg är perfekta för en mer färgstark inredningsstil.

Om du vill få några reseintryck och känna dig som om du är i hjärtat av Egypten när du återvänder hem, är Tabloid här för att hjälpa dig. Vi erbjuder målningar som föreställer de berömda pyramiderna, templen eller till och med sfinxen: egyptiska symboler som inbjuder till resor och till att komma bort från allting. För en mer modern och raffinerad stil erbjuder vi målningar med mindre figurativa representationer och värden.

När det gäller storlek erbjuder vi målningar från XS till XXL. Allt du behöver göra är att göra ditt val utifrån det rum som tavlan är avsedd för. Tveka inte att välja en stor storlek om du vill dekorera ditt vardagsrum och en mindre storlek för ett mindre rum.

Välj en gammal egyptisk konstmålning för att få dig att resa och ge dynamik åt din inredning. Det är också en idealisk presentidé för att erbjuda en distans till dina nära och kära.

Vad representerar en målning från det gamla Egypten?

Mönstren från det gamla Egypten blir alltmer populära i inredningen: pyramider, faraoner, gudar och hieroglyfer är bland de viktigaste representationerna i egyptiska målningar.

Det gamla Egypten, en av antikens första civilisationer, växte upp vid Nilen. Idag är det en period som fascinerar många människor eftersom dess historia och värderingar är så rika. Dess symboler har blivit referenser som pryder inredningen i många hem. Det är en civilisation som i huvudsak präglas av pyramiderna, som byggdes som gravar och som fortfarande fortsätter att fascinera.

Bland de målningar som representerar det gamla Egypten finns det många som lyfter fram fascinerande arkitektur från den tiden. Man kan alltså hitta de berömda Giza-pyramiderna och sfinxen, två eviga symboler. Cheops, Mykerinos och Kephren dominerar Nildalen och bär namnen på tre symboliska faraoner. Deras arkitektoniska skicklighet förblir idag ett stort mysterium som driver många resenärer att besöka platserna, men också att pryda sina hem med dessa konstruktioner som är inriktade enligt stjärnorna.

Vi har också mer symboliska målningar som kommer att ge mer sobrihet till ditt hem. De visar scener från vardagslivet med representationer av gudinnor samt hieroglyfer, som perfekt förkroppsligar den tidens skönhet och har blivit riktiga konstnärliga symboler. De framkallar också värden som passar perfekt för det inre livet.

Det gamla Egypten präglas också av betydelsen av trivselritualer och gudarna, särskilt genom det historiska verket med gravmasken Tutankhamun, den elfte faraon i den artonde dynastin. Vissa symboler som Udjat-ögat har en mycket stark symbolik, till exempel skydd, vilket råkar vara väsentligt inom ditt hem.

Så oavsett om det är som dekoration eller symboliskt värde kommer våra målningar att passa dina förväntningar perfekt.

I vilka rum kan en målning från det gamla Egypten placeras?

En målning från det gamla Egypten kan passa i vilket rum som helst. Du måste dock göra ditt val enligt dess storlek och stil.

En välvillig och skyddande symbol som Udjat-ögat är idealisk för ett sovrum, eftersom den ger det lugn du behöver för en god natts sömn.

Vardagsrummet är det perfekta rummet för en stor landskapsmålning. Du kan också kombinera flera medelstora målningar. Våra målningar från det gamla Egypten kommer att ge ett verkligt mervärde till ditt hem med sin konstnärliga och lyxiga touch. Deras varma färger är också idealiska för vardagsrum, till exempel vardagsrummet eller matsalen.

Vissa mönster ger rörelse och dynamik, särskilt med arkitektoniska linjer av tempel och pyramider. I storlekarna XS eller S är de perfekta för att ge lite pigghet åt din entré eller dina korridorer.

Kan man sätta en bild från det gamla Egypten i ett barnrum?

En målning av det gamla Egypten är ett perfekt tillskott till alla barns sovrum. Det är en period som fascinerar både unga och gamla. Att gå och lägga sig vid foten av pyramiderna eller titta på en scen från vardagslivet i det gamla Egypten hjälper ditt barns fantasi att utvecklas. De kommer att bli förtjusta över symbolerna de hittar i sina upptäckarböcker. Det är också ett utmärkt sätt att introducera dem till historien om denna fascinerande civilisation.

För ditt barns sovrum kan du välja en medelstor bild. Du kan också välja flera målningar, särskilt om ditt barn har dedikerat sitt sovrum till den egyptiska världen. Tveka inte att involvera ditt barn i inredningen av hans eller hennes rum, så att du kan få en bättre uppfattning om hans eller hennes personlighet.

Våra bilder från forntida Egypten är perfekta för att ta med ditt barn på en resa och förflytta dem till faraoniska drömmar. Om du vill återvända till vårt allmänna urval av historiska målningar eller upptäcka andra viktiga perioder och händelser, besök vår huvudsida med många historiska målningar för att hitta det konstverk som passar din smak och passion.