Show Filters

Claude Monet är en fransk målare som är känd för sina verk baserade på impressionism och modern konst.

Claude Monets verk, med sina impressionistiska inslag och fängslande landskap, står i elegant kontrast till Mondrians målningar, som kännetecknas av sin geometriska abstraktion och djärva primärfärger.

Är du ett fan av Monets målningar? Då har du tur, för du kommer att kunna hitta massor av konstnärens målningar på vår webbplats. De kan användas som dekorativa föremål. De passar bäst i vardagsrummet. Men det finns gott om möjligheter när det gäller plats. Innan du kommer på några idéer för dekoration måste du först identifiera det perfekta verket genom att tillämpa några urvalskriterier.

Hur man väljer en Monet-målning för din inredning

Monet fokuserade de flesta av sina teman på sin bostadsstad (Giverny). Han färdigställde sin första målning Vue prise à Rouelles eller Vue des bords de la Lézarde 1858. Den skulle följas av 2000 verk fram till 1924. Man hittar Tavlor la gare Saint-Lazare (1877) eller Nymphéas (1897-1899). Vi skulle också kunna inkludera “‘impression soleil levant'” i den korta listan. Den är dessutom en av de mest kända i hans repertoar. Kort sagt, med tanke på det stora antalet verk av konstnären skulle det vara svårt att välja rätt verk för ditt hem utan följande kriterier:

Storlek

Storleken är ett viktigt urvalskriterium när man står inför originalmålningar. Monet målade målningar med olika dimensioner. Stora målningar är då att föredra om man hade ett liknande rum. Observera att storleken inte är ett hinder när du köper repliker. Här kan du ange storlek från XXS till XXL. Detta gäller särskilt när man tänker på tableau le Berceau eller Nymphéas.

Färgen

Impressionismens dominerande färger förblir blått och grönt. På den här punkten finns det ingen riktigt märkbar förändring jämfört med tidigare stilar. Du vet dock att alla färger inte passar ihop med impressionismens föredragna nyanser. Blått går inte ihop med rött eller orange. Fasaderna bör därför vara i ljusa toner, som vitt eller pastell. Detta leder till att säga att färgsättningen bör vara i linje med färgerna i ditt rum.

De andra kriterierna

Andra kriterier kommer att läggas till de tidigare kriterierna, till exempel ram. Detta är den träram som spänner upp den tryckta duken. Det är dock möjligt att separera de två delarna. I det här fallet måste du leta efter ett stöd på egen hand. För att inte göra ett misstag rekommenderas att föredra förmonterad canvas. Du kan sedan hänga upp den direkt efter köpet. Slutligen finns det antalet delar. I princip kommer den att bestå av endast en del.

I vilka rum kan du hänga en Monet-målning?

Konstverket är känsligt i sin miljö. Det är därför absolut nödvändigt att skydda duken från olika yttre element som kan skada fibrerna. Det är möjligt att nämna brand. Det är därför inte tillrådligt att hänga en Monetmålning i köket eller över en öppen spis. Ångorna skulle kunna svärta målningen efter ett tag. Den är också känslig i kontakt med vätskor. Badrummet bör undvikas på grund av vattenstänk. Det finns dock en lösning som kan användas i denna konfiguration. Du kan nämligen rama in bilden i ett rektangulärt glasskydd. Detta tillvägagångssätt kan användas i antingen horisontellt eller vertikalt format.

Materialets stabilitet blir ännu mer problematisk när det utsätts för starkt solljus. I en matsal kan också fett från mat fastna på fibrerna. Dessutom kommer Monetmålningen att skyddas mot nikotinlukt.

Idealiska rum är sovrum, bibliotek, vardagsrum, kontor samt korridorer. På dessa platser kommer verket att sticka ut. Det är faktiskt detta som är dess huvudfunktion hos gästerna. Den bör företrädesvis placeras på en central plats. För att göra detta måste du mäta varje sida av väggen.

Vad är speciellt med en Monet-målning?

Claude Monet producerade målningar genom att tillämpa olika innovationer. Han inskärpte nya sätt att måla genom att fokusera på modernitet. Han var förtjust i färger. Enligt konstnären: “Färgen är min dagliga besatthet, min glädje och min plåga.” Han målar också utomhus och på ljus. Han har också hittat flera teman med tillvägagångssättet. I synnerhet målade han sin vattenträdgård utomhus. Enligt en folkräkning har han avbildat strukturen nästan 272 gånger. När det gäller teman visar han människor och platser.

När man talar om Monet är det på samma sätt oundvikligt att nämna impressionismen. Han är grundaren av denna konstnärliga rörelse vars ursprung förblir intimt förknippat med verket Impression, soluppgång. Stilen bröt med akademiska metoder. Hans föreskrifter påverkade senare andra konstnärer flera år senare.

När det gäller storlek målade han små och stora frasques. Lunchen på gräset är hans största verk med sina 418 × 150 cm. Han arbetade på detta mästerverk från 1865 till 1866. Den minsta är Järnvägsbron i Argenteuil (1874). Det mäter 14 x 23 cm. Konstnärens målningar har dessutom sällan samma mått.

Kan en Monet-målning hängas upp i ett barnrum?

Ja, det är möjligt att hänga en Monet-målning i ditt barnrum. Han kommer dock inte att känna till målningens betydelse och dess värde. Han kommer inte heller att kunna tyda alla budskap och emotioner som konstnären beskriver. Det är därför lämpligt att enbart fokusera på den dekorativa aspekten. Med tiden kommer det lilla barnet att kunna förstå dess innehåll. Föräldrarna kan också förlita sig på elementet i syfte att väcka barnets sinnen. Tänk också på att den blå färgen etablerar en kraftig och ungdomlig touch.

För att integrera den på väggen i rummet bör vissa försiktighetsåtgärder iakttas. Målningen kommer att placeras högt. Som ett resultat av detta kommer den att bli svåråtkomlig för barnet. Detta knep kommer att förhindra att duken blir smutsig. Du bör också välja en attraktiv tavla som är avsedd för unga profiler.