Show Filters

Gauguins och Da Vincis verk illustrerar två skilda och unika perioder i konsthistorien, från postimpressionismens livfulla, exotiska färger till renässansens geniala mästerverk.

Hyllningarna till Paul Gauguin blir allt fler. Denna föregångare till det moderna måleriet fascinerar med sina färgstarka verk. Hans målningar vittnar om hans passion för konst från andra platser. I den här guiden berättar vi allt om denna stora postimpressionistiska konstnärs verk. Om du vill veta mer om Leonardo da Vinci kan du titta i vår samling av da Vinci-målningar här.

Hur du väljer en Gauguinmålning till din heminredning

Paul Gauguins verk är en inbjudan till resor. De lyfter fram den konstnärliga ambitionen hos en målare som var uppmärksam på detaljer, förälskad i det konkreta, i naturen. Hans kromatiska genialitet saknar motstycke. För dem som inte vet vilken av hans målningar de ska välja till sitt hem finns här några idéer:

  • För en originell dekoration

Gauguin gjorde ett antal målningar. Bland hans framstående verk i denna miljö finns Kristus i olivträdgården (1889). Självporträttet med den gula Kristus (ca 1890) och Självporträtt med Nimbus (1888-1889) är också populära målningar av konstnären. Dessa verk är säkert av intresse för dem som uppskattar religiösa målningar. De är också ett bra val för originaldekoration, oavsett religiös tillhörighet.

  • En bit av världen hemma

Paul Gauguin var sjöman och sedan mäklare innan han etablerade sig som målare och reste mycket. Konstnären blev mycket inspirerad av de länder som han kunde upptäcka för några av sina verk. De målningar som producerades i detta sammanhang är perfekta för att resa till världens ände utan att lämna hemmet: Kvinnor från Tahiti (På stranden) och Målningen Fata Te Miti. De som är nostalgiska efter Frankrike och bor på andra platser kommer att förföras av verk som La Seine vue du Pont d’Iéna och La Seine, à Passy.

  • För nöjet av att bara dekorera

Bilden är ett tidlöst dekorativt element. Den har den här egenskapen för att förstärka en modern inredning. Gauguins verk som gjorts med passion är inget undantag från denna regel. De gläder dem som helt enkelt älskar att dekorera en inredning med målningar. Det viktiga här är inte att välja ett verk som handlar om ett särskilt tema hos konstnären. Man väljer en målning enligt sin konstnärliga smak eller känsla.

I vilket rum kan man hänga en Gauguin-målning?

Målningar av stora konstnärer som Gauguin kan hängas upp i vilken del av huset som helst. Ändå förtjänar vissa parametrar uppmärksamhet för en lyckad dekoration.

Den första är målningens storlek, eftersom detta har ett stort inflytande på det visuella. Ett stort verk finner naturligtvis sin plats i entréhallen eller i vardagsrummet. Den andra parametern att ta hänsyn till är färgen. När det gäller Paul Gauguin bör du veta att han är en målare som gillar att blanda färger. De flesta av hans porträtt briljerar inte bara för sin exotism, utan för färgernas rikedom. Dessa verk finner sin plats i frekventerade rum som vardagsrummet eller sovrummet.

I vilket fall som helst är det viktigt att placera Gauguinmålningen i ett rum där den kan bevaras. Dess placering avgör verkets livslängd. Om du vill ställa ut den i ett “fett” rum som köket bör du se till att skydda den så mycket som möjligt. Samma försiktighet krävs för att trotsa förbudet mot att placera en målning i rum med hög luftfuktighet. I till exempel badrummet bör duken skyddas med en glasram för att förhindra skador.

Vad är speciellt med en Gauguin-målning?

Paul Gauguin är en enastående konstnär. Han vet hur man får färgerna att tala. Han är den perfekta representanten för postimpressionismen. Han var elev till Pissaro och ärvde från honom en oefterhärmlig bildskicklighet. Det sägs också att han är påverkad av andra stora konstnärer som Rafael, Ingres och Degas.

Färgrikedomen är ett särdrag i Gauguins verk. Han är också en målare som långsamt utvecklades från impressionism till syntetism. Den senare representerar en strömning i den icke-naturalistiska formen. Den bygger på utforskandet av färgens subjektiva mättnad för att uttrycka verkets idé. Målaren ser också till att utforma en koncis teckning för att förmedla sina tankar.

Gauguin försökte sig också på färgkloisonnism med sina porträtt. Målaren var ganska framgångsrik med denna teknik, som visade sig vara förenlig med den abstrakta sidan av hans teckning. “Les Misérables“, ett verk han gjorde 1888, är ett perfekt exempel på detta lyckade äktenskap.

Kan man hänga en Gauguinmålning i ett barnrum?

Att dekorera ett barnrum med en målning gör att du kan ge mjukhet och munterhet till detta utrymme. Det är dock tillrådligt att välja duken väl för en lyckad dekoration. Dessutom är frågan om storlek viktig med denna typ av prydnad. Man bör komma ihåg att barnsängar är smalare än de för vuxna. I det här fallet är en duk som är längre än den är bred att föredra för en trevlig visuell effekt.

De flesta av Gauguins målningar kännetecknas av sin färgrikedom. Dessa verk kan placeras i ett barnrum om de harmonierar med rummets stil. Det är också viktigt att välja en målning av målaren som är lekfull eller eftertänksam. Detta bidrar till att väcka barnets passion för konst: Turns on an armchair, The millstones (Potatisfältet), First flowers, Snow effect osv.

Ett annat tips, du bör också veta att det numera är möjligt att hänga upp en tavla utan att borra i väggen. För att göra detta väljer du helt enkelt alternativ till spikar, till exempel självhäftande krokar och superstarkt lim. För att hänga upp ett mästerverk på en målad vägg kan du också använda självhäftande remsor, som placeras på målningen och på väggen. För att ta bort dem drar du helt enkelt i botten av den utskjutande fliken.

Slutligen kan de som har turen att kunna borra hål i väggen använda bildskenor. Dessa är ett slags vinkeljärn som fästs på toppen av väggen. Förutom att de är effektiva för att hänga upp en Gauguin-duk är bildskenor nästan osynliga.