Show Filters

Väldigt populärt, dekoration med ett indianertema visar på en otrolig rikedom. Det är långt ifrån bara ett barnsligt tema, utan kräver en hög grad av teknikalitet. För den Amerindiska världen handlar om kvinnor och män, men också om ett helt djuruniversum, även om storslagna landskap och mystik. Låt oss vägleda dig i valet av din Amerindian painting.

Hur man väljer en indianmålning för att dekorera sin inredning?

När du väljer en Amerindisk målning måste du förlita dig på några viktiga kriterier: storleken, den atmosfär som målningen förmedlar och stilen på den omgivande inredningen.

Det finns olika storlekar på Amerikanska indiska målningar. Valet av storlek beror naturligtvis på storleken på det väggutrymme som ska kläs. Det är allmänt accepterat att man vid inredningsdekoration bör undvika två fallgropar. För det första att överbelasta en vägg med för mycket möbler. Detta hindrar nämligen allt ljus, tar bort rummets volym och förhindrar dekorativa val som väggdiagram. För det andra bör du också undvika att lämna stora väggar helt tomma. Detta ger intryck av ett livlöst och avpersonaliserat rum.

I det andra fallet kan Native Afrikansk woman wall chart hitta sin plats. Det finns dock försiktighetsåtgärder att vidta när det gäller dimensionerna. Om väggutrymmet är mycket stort kommer en mycket liten bild inte att vara lämplig och kanske lite löjlig. tavlan får dock inte skymma allt: du bör lämna lite utrymme runt omkring den, så att den sticker ut samtidigt som den rensar ut sikten. En bra lösning kan vara en väggkomposition, som består av flera små tavlor som bildar en stor, lite som ett pussel. Detta kan vara mycket estetiskt, luftigt och grafiskt.

Välj också din Amerindiska tavla utifrån den stämning du vill ha. Möjligheterna är ganska många. Vissa scener eller ansikten kan vara mycket dynamiska, till och med rent av krigiska, vilket leder till rörelse. Andra kan förknippa indianerna med avslappnande landskap eller situationer, eller till och med rent av mystiska och vila. Färgerna spelar också en viktig roll: de kan vara allt från genomskinliga, som gammalt och gulnat papper, till en rad flamboyanta färger.

Detta hör ihop med den sista punkten, som säger att din målning måste passa in i rummets övergripande dekoration. Detta gäller oavsett om hela inredningen är på Native American tema eller inte. För även utanför temat måste målningen matcha de material som möblerna är gjorda av, eller ljuset eller volymen i rummet. Om det är en tematisk dekoration måste tavlans tema vara relaterat till rummets tema. För vissa mycket moderna och grafiska dekorationer kan dock vissa upprörande målningar vara lämpliga.

Vad representerar en målning av indianer?

Tre stilar av Native American paintings kan identifieras: de som föreställer mänskliga indianer i olika situationer, de som föreställer landskap och de som åberopar vilda djur. Och olika teman eftersträvas: natur, krig eller jakt, eller rent ut sagt mystiska eller shamanska teman, en trend som fortsätter att växa.

Många native American paintings visar ansikten, och det finns minst tre typer: den gamla indianen full av visdom och lugn, krigaren eller den våldsamma och mystiska kvinnofiguren. Vissa målningar skildrar också grupperade scener: en samling ryttare eller krigare, en shamanistisk cirkel eller en familjescen.

Andra målningar är mer inriktade på landskap som förknippas med det indianska universumet och som kan innehålla en mänsklig figur. En möjlighet att resa till far-west, till de stora slätternas vidsträckta områden eller till hjärtat av de steniga bergssluttningarna.

En annan typ av målningar som är väl representerade är de som förknippas med indianernas djurvärld. Det kan vara vilda djur från den stora amerikanska västern, men också ttemdjur, bärare av stor mystik, som örnar, björnar, vargar, bison eller ormar.

I vilka rum kan du sätta en indianmålning?

En Amerikansk indianermålning kan hitta sin plats i olika rum, allt beroende på dess storlek, destination och önskad atmosfär.

Ett sovrum kan till exempel uppskatta en indianermålning, så länge det är gynnsamt för vila. En välvillig figur, ett vidsträckt och fridfullt landskap eller ett fridfullt djur kan hitta sin plats för att vakta din sömn.

Vardagsrum är platser där du vanligtvis kan hitta de största målningarna. Stora väggar gör det faktiskt möjligt för dig att låta fantasin flöda fritt. Oavsett om det är en stor målning eller en komposition är allt du behöver göra att hitta rätt färg för din smak och rummet.
För mindre rum, som våtrum eller hallar, fungerar ofta mindre målningar bäst, och det är också här som rörliga figurer ofta är välkomna.

Kan man sätta en målning av indianer i ett barnrum?

Absolut. Faktum är att det ofta är ett populärt val för barn, liksom allt som rör den indianska världen. Många barn älskar att flyga iväg till de stora slätterna där Mustanghästar och fjäderprydda huvudbonader är kung! Var dock noga med att skilja på vad som är lämpligt för en lekvärld och vad som faktiskt är sovvänligt.

Det indianska universumet erbjuder tillräckligt med möjligheter för detta. En målad duk kommer inte att lämna ditt barn likgiltigt: den ger ett mer imponerande utseende än en enkel affisch. Det är inte nödvändigtvis nödvändigt att installera en mycket stor målning, om inte rummets volym lämpar sig för det. En eller flera mindre bilder kan skapa en varierad och mycket trevlig indiansk atmosfär.