Show Filters

Det finns tusen och ett sätt att dekorera ditt hem. Valet är stort, särskilt när det gäller olika dekorativa föremål. För den här gången ska vi fokusera på konstmålningar. De är ett oumbärligt föremål för att ge din inredning ett lyft. De finns i alla former, storlekar, modeller och stilar.

Medan abstrakt är vanligast, är art deco, surrealism och impressionism också vanliga. Även om det finns något för alla, går trenden mot de berömda motivationsmålningarna! De fascinerar, ger en touch av äkthet till hemmet och klär väggarna på bästa möjliga sätt. Det är bara det att duken måste placeras på rätt plats.

<Hur väljer man rätt motivationsmålning?
Att ha en duk hemma är faktiskt mycket vanligt. Och bland de mest köpta hittar vi motivationstavlan. Detta är en ganska speciell duk eftersom den tar formen av en kalender. Motivationstavlan är inte bara till för barn. Som namnet antyder stimulerar den inte bara motivationen hos barn utan även hos vuxna.

För varje mål som uppnås placeras ett klistermärke på den här kalendern. Och allteftersom klistermärkena ackumuleras kan barnet få en liten belöning. Man kan alltså säga att han eller hon bara gör det han eller hon blir tillsagd att göra. Motivationstavlan är ett effektivt externt verktyg som motiverar barnet lite mer varje dag. Barnet kommer att känna sig mer motiverat.

På grund av dess betydelse finns det nu flera olika typer på marknaden. Du har alltså mycket att välja mellan. Men om det är tänkt att dekorera ditt barns rum, låt honom delta i valet av bild. Det finns dock flera kriterier som spelar in när man köper en motivationstavla. Du måste ta hänsyn till färgen på väggarna i det rum där den ska installeras, storleken på duken och slutligen vilken typ av personalisering som ska införlivas. Men under tiden bör du veta att du lika gärna kan göra en och personalisera den så att du skapar en bild som speglar ditt barns bild. Ni kan förresten göra duken tillsammans.

Små tips, om du frestas av tanken på att sätta upp en motivationstavla hemma, låt din kreativitet tala för sig själv för att skapa en originell tavla. Välj ett tema som ditt barn föredrar och häng den på en plats som är lätt att nå för barnet. Eftersom det dessutom är ett tillfälligt stöd bör användningen begränsas till några veckor eller månader.

Vad är en motivationstavla?

En motivationstavla, även känd som en förstärkningstavla, såsom motivationstavla skapa dig själv, är en slags tillfällig åtgärd för att utveckla barnets egen motivation. Den representerar de ansträngningar som barnet gjort under dagen. Detta är ett praktiskt diagram som är mycket tilltalande för dagens föräldrar. Förutom dess estetiska dragningskraft har det en särskilt viktig funktion i utvecklingen av barns motivation, och i synnerhet vuxnas, genom att det fungerar som en referenspunkt. Det ger en visualisering av prestationer och en känsla av stolthet. Den kan dock användas i vilken situation som helst, oavsett hur trivial den är.

Den kan också användas av den vuxne som en påminnelse om att ändra det önskade beteendet. För att fungera bra måste den också uppfylla fyra nyckelkriterier. Den måste vara perfekt anpassad till barnet, vara tillräckligt kraftfull, vara tillfällig och omedelbar. Ju mer barnet håller fast vid förstärkaren, desto större är chansen till framgång. Men när barnet lyckas, kom ihåg att gradvis öka kraven. Och kom ihåg att övervaka motivationsschemat regelbundet för att maximera fördelarna för barnet. Det här steget är avgörande och särskilt viktigt.

Naturligtvis bör du veta att vissa barn är mindre mottagliga för den här typen av pedagogiska verktyg, som också kallas förstärkare. Därför är det ännu viktigare att använda det på rätt sätt. Det är också viktigt att förbereda sig väl för dess genomförande.

<I vilka rum kan du sätta upp en motivationstavla?

Motivationstavlan hittar lätt sin plats i alla rum i huset. Den behöver bara placeras på rätt höjd för att tjäna sitt syfte. Motivationstavlan kan faktiskt hängas i ett hörn i vardagsrummet, i köket, på kontoret och till och med i barnens sovrum. Den här pjäsen vet hur den ska få en plats i varje rum i huset. Det är inte för inte som den finns i nästan alla hem i dag. För övrigt bör du ägna särskild uppmärksamhet åt valet av utmärkelser.

Ännu mer när det gäller belöningar! De kan vara känslomässiga, materiella eller privilegier. Som föräldrar är ni medvetna om vad som kan eller inte kan glädja era barn.

Kan vi sätta upp en motivationstavla i ett barns rum?

Ja, ni kan sätta upp en motivationstavla i ett barns rum. Det är ett verktyg för att öka motivationen. Dessutom är den mycket lämplig för barn. Du måste bara hitta rätt plats för den. Motivationstavla för att följa dina drömmar kommer att göra susen.

Så ordna ett litet hörn att hänga den i. Var medveten om att den bör placeras särskilt på en strategisk plats för att kunna utföra alla de funktioner den har. Fokusera på ett hörn där alla lätt kan se den. Du kan lika gärna installera den i en garderob eller på innerdörren till sitt skåp. När skåpet är stängt syns och känns tavlan varken till eller är känd. Detta är en idé som inte är att ogilla.

På så sätt kan du hänga något annat på väggen i stället. Vad som ska ingå i bilden beror på dina barns ålder. För yngre barn bör det vara enkelt, lätt att läsa och använda. När de blir äldre kan du tänka dig ett mer sofistikerat diagram. Du kan skriva in allt som de behöver komma ihåg på den.