Show Filters

Om du vill resa året runt eller förlänga din semester är stadsbilder något för dig. De ligger helt rätt i tiden, smälter in i alla inredningar och ger en touch av stil som du kommer att älska. Moderna, klassiska eller urbana – stadsbilder finns i en mängd olika teman, färger och format för att skapa en atmosfär som speglar din bild.

Upptäck hur konstnärer har fångat skönheten i världens städer genom sina målningar, genom att utforska vår samling på Tabloide.

Hur du väljer en stadstavla för din inredning

Olika kriterier bör beaktas när du gör ditt val. Först och främst är storleken på ditt rum och på den vägg som du ska sätta dina tavlor på viktigt. Det är inte fråga om att överbelasta din inredning med en alltför imponerande tavla eller tvärtom att isolera den på en stor vägg. Du kan också föredra att sätta upp flera små tavlor, eller till och med en uppsättning av flera paneler på duk som ger bäst effekt. För att välja den idealiska proportionen för din väggdekoration kan du också göra en enkel beräkning genom att multiplicera väggens bredd med 0,57. Det viktiga är att gynna en balans i valet av det idealiska formatet för att harmonin i din rumsinredning ska bli harmonisk.

När den “tekniska” aspekten är löst är det dags för estetik och din kreativitet! Det är omöjligt att du inte hittar i denna kategori DEN målning som kommer att förändra allt i din inredning. Färger, format, teman i alla stilar. Föredrar du en bukolisk, industriell, urban, samtida, klassisk eller modern atmosfär? Du kan också välja målningar som föreställer magiska platser runt om i världen. Allt du behöver göra är att låta dig styras av den inredning som finns i ditt rum eller den design du vill få fram genom att harmonisera eller kontrastera färgerna. Att välja en stadsmålning för din inredning innebär att lita på din instinkt och din inspiration!

Vad föreställer en stadsbild?

Teman och representationer av målningar på duk stad är mångsidiga och mycket varierande. Det kan vara ett urban och berömt landskap i en världshuvudstad, en plats turist, ett monument. Du kan också upptäcka livsscener, gatuscener, med karaktärer som promenerar genom branta gränder, parker. Om du föredrar abstrakt konst kan du också hitta originella stadsmålningar där abstraktion och figuration blandas. Alla stilar och situationer av platser är representerade. Stadsmålningen har många variationer av färger som sträcker sig från svartvitt till ljusare och mer levande färger. Det finns en mångfald av nyanser, belysning, perspektiv, men också djup.

Om du är en arkitekturentusiast kommer du förmodligen att välja stadsbilder som föreställer byggnader eller broar. För de mer romantiska och nostalgiska är kategorin magiska platser idealisk för att upptäcka ovanliga platser. De mer nyfikna kan välja en duk i sektionen världsstäder. En liten rundtur i de mest kända städerna och huvudstäderna som Paris, London, Rom, Berlin, Sydney, Chicago, kommer att glädja alla reseälskare. Kärnan i denna konst är att få dig att drömma och resa runt om i världen. Den återspeglar skönheten på en plats, ett element i en stad, när som helst på dygnet eller till och med när mörkret faller.

Beundra mästerverk med ljusets stad i vårt urval av målningar av Paris, en av världens mest emblematiska städer.

I vilka rum kan du placera en stadstavla ?

Alla väggar i ditt hem kan rymma en city canvas. Oavsett om det är en lägenhet, ett hus, en yrkesmässig eller kommersiell plats. Varje rum kan sublimeras tack vare den mångfald av mönster som denna stil erbjuder. Liten eller stor, mörk eller ljus, intim eller familjevänlig? Alla hörn och vrår i din inredning kommer att gynnas av en personlig dekoration som speglar din image. Varför inte sätta tonen redan i entrén med en stadsduk i hallen? Från vardagsrummet till matsalen, via sovrummet, kan du variera format, färger och teman. Endast köket kan undvikas för att skydda din stadsduk från eventuellt fett.

Och även på jobbet är det inte förbjudet att drömma om avlägsna horisonter med en stadsbild upphängd på väggen i ditt kontor, mötesrum, kaffemaskinen. Både dina kollegor och dina kunder kommer att uppskatta miljöombytet och den varma atmosfären som dessa målningar ger. På en plats som tar emot allmänheten kommer du garanterat att ge alla trevliga stunder av förväntan. En bar, en restaurang, ett hotell? Stadstavlor kommer också att finna sin plats på alla dessa platser. Det enda kravet är att de inte är alltför rökiga, fuktiga eller till och med alltför varma eller utsatta för plötsliga temperaturförändringar.

Kan man sätta upp en stadsbild i ett barnrum?

Att välja att dekorera ditt barns rum med en stadsbild är ett utmärkt sätt att introducera honom till upptäckten av världen och dess många skönheter. Detta kommer att uppmuntra hans förmåga att drömma, väcka hans kreativitet och kanske till och med ge honom lust eller smak för resor. Slutligen kommer denna typ av dekoration att delta i utvecklingen av hans kultur. Beroende på hans ålder kan han hävda sin smak, sin personlighet, genom att välja den dekoration som passar honom bäst och som han stolt kan visa upp för alla sina klasskamrater.

För ett babyrum kan du välja representationer av platser med mjuka och lugnande färger. De äldre barnen väljer sin stil: klassiskt, modernt, industriellt, romantiskt? När det gäller tonåringarna blir det förmodligen abstrakta stadsbilder eller med ljusare färger. Om inte deras val är en svartvit stadsduk för en vintagestil. Allt är möjligt, det finns inga begränsningar och det finns något för alla smaker och åldrar!