Show Filters

Gillar du starka färger och grafik med mycket pepp? Gillar du Andy Warhol och serier? Då kommer du att älska vår samling Pop Art-målningar!
Pop Art-rörelsen föddes i slutet av 1950-talet i England, men det var i USA som den tog fart under 1960-talet. Revolutionär på många sätt, denna konstnärliga rörelse markerade starkt sin tid. I dag har den fortfarande ett stort antal ivriga anhängare..

Hur du väljer en Pop Art-målning för din inredning

För att få ett harmoniskt resultat när det gäller inredning är det lämpligt att respektera några regler, särskilt när det gäller användningen av färger. Det är till exempel bättre att undvika att ställa mycket färgglada föremål bredvid varandra, eftersom de annars blir osynliga. Å andra sidan räcker det med att välja en vacker bild som är klokt placerad för att skapa en dekoration med stark karaktär.

Målningarna från Tabloide-samlingen är bland dessa starka verk, som det ligger i ditt intresse att placera i en sober miljö för att framhäva dem. Dessa Pop Art-illustrationer, som är verk av samtida design, passar särskilt bra ihop med en inredning i industriell stil, både när det gäller stil och färg. Den “flashiga” färgpaletten är verkligen en intressant kontrast till det kalla utseendet på glas och metall som ofta används i industriell design. Om du har valt vaxade betonggolv kan du definitivt satsa på en Pop Art-dekoration: de ljusa färgerna och energin i grafiken kommer att ge energi åt din inredning samtidigt som de ger den en ton av gammalhet.

För att välja din Pop Art-målning väl måste du förstås tänka på var du planerar att placera den. Vill du dekorera en stor vägg som är utsatt för direkt ljus och besökarnas blickar? Välj en XXL-modell, eventuellt med en svart bakgrund… För ett litet utrymme med begränsat ljus, välj ett format 13×18 eller 21×30, helst med en ljus bakgrund..

Du kan också välja din Pop Art-målning utifrån dess tema och dess grafik. Kanske är du en av dem som gillar humor som är annorlunda? Välj i så fall en modell som bygger på serietidningens koder… Vill du ha en grafisk design full av energi? Satsa på en målning som använder kontrasterande färger..

Vad representerar en Pop Art-målning?

Begreppet Pop Art, som myntades av medlemmar av Independent Group, användes för första gången 1955 av Lawrence Alloway i betydelsen “populär konst”.
Ursprungligen syftade Pop Art-rörelsen bland annat till att inta en motsatt hållning till den förhärskande konstnärliga strömningen: abstrakt expressionism. Tanken var att gå bort från elitistisk, icke-figurativ konst till en mycket mer konkret och tillgänglig form av bilduttryck.

En annan väsentlig punkt: medan de flesta konströrelser endast behandlade så kallade “ädla” ämnen, satte Pop Art istället upp att använda populära symboler, särskilt sådana som markerar det omedvetna från barndomen. Denna oöverträffade kreativa process möjliggör desakralisering av konstverket och gör det följaktligen mer öppet för alla. I popkonstens universum samsas serietidningshjältar med ikoner från musikscenen och filmstjärnor… Reklamsymboler och konsumtionsföremål används också ofta, liksom representationer av djurriket… Du hittar många modeller i den sistnämnda kategorin i Tabloide-galleriet.

I vilka rum kan du placera en Pop Art-målning?

Sovrum eller vardagsrum, kontor eller till och med hall: alla rum i ett hem kan rymma ett konstverk i Pop Art-stil! Naturligtvis måste du ta hänsyn till det utrymme du har till förfogande för att kunna visa upp din Pop Art-målning på bästa sätt, men bortsett från denna “tekniska” parameter finns det inga regler att följa, strikt talat… Placerad ovanför en soffa, på väggen i ditt salongrum, kommer en stor Pop Art-målning att ha en slående visuell effekt. Mindre målningar kan lätt placeras i ett trapphus, eller varför inte, i en entréhall. Inredningen av din inredning är mycket personlig och bör framför allt vara anpassad till din egen smak. Låt därför din inspiration få fritt spelrum och välj det rum där du kommer att trivas bäst..

Kan man placera en popkonstmålning i ett barnrum?

Sovrummet är en plats för vila och måste därför vara inrett så att dess innehavare finner lugn och ro där. Detta gäller i ännu högre grad när det är ett barnrum. Men det betyder inte att du ska utesluta alternativet “Pop Art” för att anpassa detta rum… De mjuka linjerna och lugnande färgerna i många av designerna i Tabloides Pop Art-kollektion kan faktiskt passa bra i dessa rum. Ett exempel är Pop art hund med ögon i himlen. Både när det gäller temat och grafiken passar den här tavlan perfekt in i inredningen av ett barnrum, till vilket den kommer att ge en tålig och tryggande ton. Vi får inte heller glömma att barnrummen ofta fungerar som lekrum… Om så är fallet kan du välja verk med mer skrikiga färger, till exempel färgad popkonstzebra eller, i samma anda, färgat popkonstgiraffbord.

Originalitet i teman, gammalitet i färgerna, extravagans i ämnet: kort sagt, det är vad Pop Art handlar om… Lysande färger och ett subtilt offbeat universum, som ett slags glädjefyllt manifest för friheten! Om allt detta talar till dig betyder det att du är i samklang med Pop Art-rörelsens filosofi. I så fall, varför tveka längre? Beställ nu din Pop Art-målning från Tabloid!