Show Filters

Tycker du att ett rum ser lite tomt ut? Kanske saknas det ett dekorativt element, till exempel en stadsmålning . Och om du älskar drottning Elizabeths land, varför inte hänga upp en Londonbild i ditt hem?

Hur du väljer en Londonbild till din heminredning

Att välja en bild att hänga på väggen kräver vissa kriterier för att se till att den passar in i rummet.

Måtten

En stor tavla passar inte i ett litet rum, och på samma sätt kommer en liten bild att överskuggas i ett stort utrymme. Den idealiska bredden för en tavla beräknas alltså på följande sätt: multiplicera väggpanelens bredd med 0,57. Resultatet av denna operation ger bredden på den tavla som bör hängas där. Det är annorlunda om bilden är tänkt att hängas upp ovanför en stor möbel. I det fallet ska målningens bredd vara två tredjedelar av möbelns bredd.

Färgerna

De färger som presenteras på Londontavlan är av största vikt. För en ren och modern effekt är monokromt perfekt. En svartvit Big Ben-målning, till exempel, kommer att ge djup och modernitet åt ditt vardagsrum. Men för en mer dynamisk känsla är motsägelsefullhet på sin plats. En mycket färgglad Londonbild på en ganska sober vägg skiftar stämningen väl och fräschar upp stämningen. Var å andra sidan försiktig så att du inte väljer färger som inte passar ihop, med risk för att det får motsatt effekt än den avsedda.

Form

Den mest klassiska formen är den rektangulära tavlan. Den här formen lämpar sig särskilt väl för stora rum. Ett kvadratiskt bord bryter de alltför strikta linjerna i rummet. Det är särskilt lämpligt för små rum eller till och med hallar. Om du vill ha mer originalitet är runda eller ovala former perfekta.

Vad föreställer en bild från London?

Generellt sett föreställer en Londonbild stadens ikoniska objekt, monument eller platser, varav några av de mest kända är:

The London eye

Det berömda London Eye var fram till 2006 världens högsta pariserhjul. Det tog sju år att bygga och hundratals arbetare från olika länder bidrog till bygget. Dess topp ger en panoramavy över staden i 40 km omkrets, tillräckligt för att få varje resenär att drömma!

Tower Bridge

The Tower bridge byggdes på 1800-talet och är den andra bron som förbinder Themsens båda stränder. För att möjliggöra flodtrafik består den av en klaffbro som drivs av ångmaskiner. Den är framför allt det mest fotograferade monumentet av turister. Förutom att den är dekorativ, kommer en upphängning i vardagsrummet eller sovrummet så småningom att påminna en om ett resmål och göra det lättare att spara pengar för att göra det!

Den röda bussen

Londons ikoniska transportmedel, den röda bussen dubbeldäckare fascinerar utlänningar. Med hundratals rutter och tusen hållplatser är den inte lätt att navigera. Det är dock ett bra sätt att besöka staden och fördjupa sig i den lokala atmosfären. Den avbildas ofta i färg på en monokrom bakgrund, vilket ger en slående kontrast.

Palatset i Westminster och dess klocka

Det Palatset i Westminster är hemvist för det brittiska parlamentets kammare. Det förstördes i en brand 1934 och återuppbyggdes senare. Dess fasad erbjuder ett vackert panorama och de förgyllda tinnar och statyer av kungar som reflekteras i floden gör det till ett högst dekorativt motiv för en målning. Det är redan imponerande på dagen, men detta palats är ännu mer imponerande på natten, när dess lampor är tända.
Big Ben är klockan i Westminsterpalatset. Den är 106 meter hög och har en klocka på varje sida. Dess gotiska stil gör den till ett annat populärt motiv för en målning.

I vilka rum kan du sätta en Londonbild?

En Londonbild är ett mycket dekorativt föremål. Att inkludera en Londontavla i dekorationen av ett rum ger det alltid sofistikering. Eftersom varje rum dessutom behöver en fokuspunkt som fångar ögat är ett Londonlandskap särskilt lämpligt om du vill dekorera ett rum utan att det ser vare sig flashigt eller alltför slätt ut.

bilder som föreställer London eye eller till och med den röda bussen ger djup och dynamik till ett vardagsrum. På samma sätt kan en blandning av nykterhet och färger från Westminsterpalatset på kvällen ge värme till ett kontor eller bibliotek. I sovrummet har en liten Londonmålning en mer personlig effekt. Och i hallen kommer den att dra till sig ögonen från förbipasserande och ge något att klä detta ofta försummade utrymme.

Kan man sätta en Londonmålning i ett barnrum?

Att dekorera ett barns rum bidrar till att få dem att vilja stanna där. Om han inte har ett separat lekrum är det trots allt i detta rum han kommer att tillbringa mycket tid och leka med sina vänner. Från de första månaderna är det viktigt att se till att barnet känner sig bekvämt och känner sig tryggt när det går in i sitt rum. Att hänga en London board i det är ett sätt att göra detta. Förutom att ge honom visuell njutning kommer denna bild faktiskt att vara en referens för honom när det gäller vilket rum han befinner sig i.

Ja, så du kan mycket väl sätta en Londontavla i ett barnrum. Men när det gäller valet av tavla måste du vara noga med att välja en tavla som han gillar och som är anpassad till hans ålder. För barn är det bäst att välja färgglada och dynamiska krittavlor.