Show Filters

Om du vill dekorera ditt hem med ett attraktivt canvastryck som hyllar naturens skönhet och de djur som lever där, upptäck vår samling av canvastryck med motiv av elefanter.

Elefant : en tavla för alla som älskar Afrikas vilda djur

I många kulturer, civilisationer och epoker är elefanten ett djur med kraftfull symbolik.

I östliga länder väcker elefanten tanken på livslängd, visdom och välstånd som förvärvats genom tiderna. Visste du att vissa elefantarter (framför allt asiatiska elefanter) kan bli 86 år gamla?

Men elefanter anses också ha många andra egenskaper, som styrka, kraft och broderskap. Faktum är att elefanter lever i stammar och ofta håller ihop som en familj för att skydda varandra. Elefanter rör sig i grupper och har en stark känsla av gemenskap.

I västvärlden anses elefanter också vara anmärkningsvärt intelligenta djur, som kan använda alla verktyg de har till sitt förfogande för att ta sig ur alla situationer. Sägs det inte att elefanter har en elefants minne?

Den grekiske filosofen Aristoteles sa en gång att elefanten var “det djur som överträffar alla andra i ande och intelligens”. Visste du faktiskt att elefanter kan minnas mänskliga ansikten med stor noggrannhet?

Om du stöter på en elefant, kom ihåg att vara vänlig och erbjuda den lite mat om du kan! För om den är långsint kan den få dig att betala nästa gång du stöter på den !

Elefantmålning : var ska du hänga din elefantmålning tryckt på duk för en framgångsrik feng shui-dekoration ?

Elefantväggkonst eller någon annan typ av inredning (som statyetter eller elefantfigurer) är fantastiska dekorativa föremål när du vill skapa en feng shui-inredning.

Enligt feng shui-principerna är målningar som föreställer vissa djur (t.ex. elefanter) mycket fördelaktiga för ett hems energier.

Valet av var du ska hänga din elefantkonst beror också på vilken typ av händelse du vill bjuda in i ditt liv.

Enligt de grundläggande principerna för feng shui har utformningen av rum, möbler och dekorativa föremål ett inflytande på de energier som cirkulerar i ett hus.

Beroende på vad du vill skapa i ditt hem, och i förlängningen, i ditt liv, är det mycket tillrådligt att studera feng shui noggrant innan du bestämmer dig för var du ska hänga din elefantkonstmålning.

Att hänga din elefantmålning i din entré, till exempel, kommer att hjälpa till att skydda ditt hem från dåliga vibrationer. Faktum är att en elefantmålning som hängs i en entré blir ett kraftfullt föremål för energetiskt skydd. I indiska hem är det inte ovanligt att hitta en elefantfigur, en konstduk eller elefantmålningar som representerar guden Ganesh vid ingången till ditt hem.

Om du vill få in mer tur i ditt hem är det en bra idé att hänga en elefantmålning med snabeln i luften på en av väggarna i sydvästra delen av ditt hus. På så sätt kan din elefantmålning hjälpa dig att få mer överflöd och välstånd i ditt dagliga liv.

Å andra sidan, om du vill öka din fertilitet eller din partners, är det bäst att hänga din elefantmålning i ditt sovrum. På så sätt kommer de goda energierna från detta mystiska djur snabbt att ha en positiv inverkan på ditt pars energi och din framtida familj.

Elefantmålning : vilken typ av elefantmålning ska du välja för en framgångsrik feng shui-dekoration ?

Precis som den plats i ditt hem där du ska hänga din elefantkonstmålning är valet av typ av representation också mycket viktigt. Färgerna på en elefantmålning kan skapa mycket olika stämningar och förmedla mycket olika atmosfärer.

I Indien, till exempel, avbildar elefantmålningar i allmänhet guden Ganesh, en elefanthuvad gud som förknippas med visdom, utbildning och intelligens. När denna typ av elefantmålning hängs på väggen i ett rum är det möjligt att känna en särskild energi i utrymmet i fråga.

När den hängande elefantmålningen inte föreställer Ganesh, utan en “enkel” elefant i sin naturliga miljö, blir effekten en helt annan, men lika intressant.

Till exempel är elefanten förknippad med modersbandet, familjen och förhållandet mellan förälder och barn. Om du väljer att placera din elefantduk i ett rum som uppmuntrar till samvaro, och din målning föreställer en elefantfamilj, kommer din duk i så fall att få vardagliga utbyten att flyta smidigare och ge en fläkt av frid till din familjekokong.

På samma sätt är elefantsymbolen ofta kopplad till kärlek och vänskap. Om du vill att ditt hem ska inspirera till kärlek och harmoniska relationer, häng då ett konsttryck på canvas som föreställer ett par elefanter i ditt sovrum så kommer du garanterat att få önskad effekt!

Och om du väljer ett canvastryck av en elefant med snabeln uppåt, en symbol för tur och välstånd, kan du förvänta dig att din inredning kommer att ha en mer än positiv inverkan på ditt liv.

Elefantmålning : hur väljer man sitt canvastryck ?

Som du säkert har insett är det viktigt att välja rätt typ av duk och rätt rum att hänga den i om du vill lyckas dekorera ditt hem med din elefantmålning och ge dig själv den bästa chansen att lyckas i ditt vardagsliv.

Men glöm inte att huvudsyftet med en elefantmålning är att dekorera väggen i ett rum i ditt hem.

Så din elefantmålning måste tilltala dig när det gäller format, storlek och estetisk överklagande.

Så det är ingen mening med att köpa ett konsttryck på duk som representerar en typ av elefant eller en annan om du inte gillar färgen. Tanken är framför allt att du ska njuta av att titta på din elefantkonstmålning varje dag. Det är därför inredningsspecialister också råder dig att välja din elefantmålning på ögonblicket, genom att lyssna på din intuition och ta hänsyn till din befintliga inredning.

Om din inredning är relativt enkel och minimalistisk, unna dig själv och välj ett stort, färgstarkt elefantcanvastryck för att skapa en kontrast till färgerna och stilen i din nuvarande inredning.

Om din inredning å andra sidan redan är en fantastisk blandning av färger, mönster och väggdekorationer, gå då sparsamt fram. Välj en mer sober elefantkonstduk, till exempel ett svartvitt fototryck eller en liten elefantbild!

Slutligen, om din inredning inte riktigt passar en elefantbild, kommer du säkert att vara intresserad av våra kattbilder, som är mycket mer klassiska, men mycket effektiva i nästan alla inredningar.

Och du, vilken typ av målning tryckt på elefantduk kommer du att falla för ?