Show Filters

Om du vill dekorera ditt hem med en estetiskt tilltalande canvastavla som är en hyllning till naturens skönhet och de djur som lever där, kan du utan vidare upptäcka vår kollektion av canvastavlor med elefanttryck.

Elefant canvas print: ett canvas print för älskare av afrikanska vilda djur

I många kulturer, civilisationer och epoker är elefanten ett djur med stark symbolik.

I östliga länder hänvisar elefanten till idén om livslängd, visdom och välstånd som förvärvats genom tiderna. Visste du att vissa elefantarter (särskilt asiatiska elefanter) kan leva upp till 86 år?

Men elefanten tillskrivs också ett stort antal andra egenskaper som styrka, makt och broderskap. Elefanter lever faktiskt i stammar och stannar ofta i familjer för att skydda varandra. Elefanter rör sig i grupper och har en stark känsla av gemenskap.

I västvärlden anses elefanter också vara anmärkningsvärt intelligenta djur som kan använda alla verktyg som står till deras förfogande för att ta sig ur alla situationer. Säger inte folk att de har elefanternas minne?

Den grekiske filosofen Aristoteles sade redan på den tiden om elefanten att den var “det djur som överträffar alla andra i intelligens och klokhet”. Visste du förresten att elefanten kunde komma ihåg människors ansikten med stor noggrannhet?

Om du stöter på en elefant, kom ihåg att vara vänlig och erbjud den mat om möjligt! För om han hyser agg kan han få dig att betala för det nästa gång du träffar honom!

Elefanttavla: var ska du hänga din elefanttavla tryckt på canvas för framgångsrik feng shui-dekoration?

Väggkonst med elefantkonst eller någon annan typ av inredningsdekoration (såsom elefantstatyetter eller figurer) är fantastiska dekorativa föremål när du vill skapa en feng shui-inredning.

Enligt feng shui-principerna är konstmålningar som föreställer vissa djur (t.ex. elefanter) faktiskt mycket fördelaktiga för energierna i ett hem.

Valet av var du ska placera din konstmålning med elefanter beror dessutom på vilken typ av händelser du vill bjuda in till ditt liv.

Enligt feng shui:s grundprinciper har arrangemanget av rum, möbler och prydnadsföremål inflytande på de energier som flödar genom ett hus.

Avhängigt av vad du vill skapa i ditt hem, och i förlängningen ditt liv, rekommenderas det starkt att du studerar feng shui noggrant innan du bestämmer dig för var du ska hänga din elefantkonstmålning.

Häng din elefantmålning i din entré kommer till exempel att hjälpa till att skydda ditt hem från dåliga vibrationer. Faktum är att en elefantkonstmålning som placeras i en entré förvandlas till ett kraftfullt energiskyddsobjekt. I indiska hem är det inte ovanligt att hitta en elefantfigur, en konstduk eller elefantmålningar som föreställer guden Ganesh, precis vid ingången till hemmet.

Om du vill föra in mer tur i ditt hem är det lämpligt att hänga en elefantmålning med snabeln i luften på en av hemmets sydvästra väggar. På så sätt kan din elefantmålning hjälpa dig att få in mer överflöd och välstånd i ditt dagliga liv.

Om du däremot vill öka din eller din partners fertilitet är det i så fall lämpligt att hänga din elefantkonstmålning i ditt sovrum. På så sätt kommer de goda energier som avges av detta mystiska djur snabbt att ha en positiv inverkan på energin hos ert par och er framtida familj.

Elefantmålning: vilken typ av elefantkonstmålning ska man välja för en lyckad feng shui-dekoration?

Just precis som platsen i ditt hus där du ska hänga din elefantkonstmålning har valet av typ av representation också all sin betydelse. För färgerna i en elefantmålning kan skapa mycket olika stämningar och förmedla mycket olika atmosfärer.

I Indien brukar till exempel elefantmålningar föreställa guden Ganesh, en elefanthuvudig gud som förknippas med visdom, utbildning och intelligens. När denna typ av elefantkonst hängs upp på väggen i ett rum kan man känna en särskild energi i det aktuella utrymmet.

När elefantkonsten inte föreställer Ganesh, utan en “enkel” elefant i sin naturliga miljö, blir effekten helt annorlunda, men lika intressant.

I själva verket förknippas elefanten till exempel med det moderliga bandet, familjen och förhållandet mellan förälder och barn. Om du bestämmer dig för att placera din konstduk med elefant i ett rum som främjar samhörighet och din målning föreställer en elefantfamilj, kommer din duk i det här fallet att underlätta det dagliga utbytet och ge en vind av frid till din familjekokong.

I samma idé är elefantsymbolen ofta också kopplad till kärlek och vänskap. Om du vill att ditt hem ska inspirera till kärlek och bjuda in till delning av harmoniska relationer i det här fallet, häng upp en canvas print art bild av ett par elefanter i ditt rum så är du säker på att få den önskade effekten!

Och om du väljer en konstbild på duk av en elefant med snabeln uppåt, en symbol för lycka och välstånd, kan du räkna med att din inredning kommer att ha en mer än positiv inverkan på ditt liv.

Elefantmålning: hur du väljer din canvas print art

Du kommer att ha förstått att för att lyckas med din inredning med din elefantmålning, och sätta alla chanser på din sida i ditt dagliga liv, är valet av typ av duk och rummet där den kommer att hängas upp viktigt

Men glöm inte att en elefantmålning först och främst är avsedd att dekorera väggen i ett rum i ditt hem.

Din elefantkonstmålning måste därför framför allt behaga dig, både när det gäller format, storlek och estetisk synvinkel.

Det är ingen idé att köpa ett canvaskonsttryck som föreställer den ena eller andra typen av elefant om du inte gillar målningen. Tanken är framför allt att du ska ha glädje av att titta på din elefantkonstmålning varje dag. Därför rekommenderar inredningsspecialister också att du väljer din elefantmålning på ett infall, lyssnar på din intuition och tar hänsyn till din befintliga inredning.

Om din inredning är relativt enkel och minimalistisk, gör dig själv en tjänst och välj ett stort, färgglatt elefantdukstryck för att skapa kontrast till färgerna och stilen i din nuvarande inredning.

Om din inredning å andra sidan redan är en fantastisk blandning av färger, mönster och väggdekor, gå i så fall sparsamt fram. Välj en mer sober elefantkonstduk, till exempel ett svartvitt fotouttryck eller en liten elefantmålning!

Och vilken typ av konsttryck på elefantduk kommer du att falla för?