Show Filters

Dansarbilder är perfekta för dig som uppskattar finessen och estetiken i dans. Men om du är en hängiven fotbollsfantast kommer våra fotbollsbilder säkert att glädja ditt hjärta och ge dig spänningen från planen direkt in i ditt hem.

Hur du väljer en dansare till din heminredning

Först och främst bör du vara uppmärksam på storleken på ditt rum när du väljer en ballerina-målning. Ett stort rum kommer lättare att rymma en stor målning. Å andra sidan, i ett litet rum är det mer troligt att du hänger en liten bild.

Om du till exempel vill placera din balettdansös-tavla ovanför soffan, se till att dess längd motsvarar ungefär soffans bredd. Om bilden är för liten kommer den att se löjlig ut. Å andra sidan, om den är för stor, kommer den att visuellt överväldiga soffan.
Detsamma gäller om du vill hänga en bild av en dansare i matsalen. Proportionerna på bordet och tavlan måste tas med i beräkningen för att upprätthålla balansen.
Beroende på vilken stämning du vill skapa kan du sedan välja en bild som matchar ditt tema.

Du kan välja tavlan pointe de danseuse för att ge din interiör poesi. Pastellfärger, som ljusgrått eller mjukt rosa, och vitt är lämpliga för mjuka, feminina dekorationer.

För en modern touch, välj en färgglad dansarbild med energiska penseldrag, till exempel den gröna dansarbilden eller den röda dansarbilden.

Om du letar efter en barnbild, leta efter en bild med en liten ballerina i en rosa tutu. Kombinationen av bilden av en spirande dansare med dekorationer för barn – som kransar av stjärnor, klistermärken eller fjäderhängen – är perfekt.

En målning av en färgglad dansare med inslag av grått kommer att se bra ut i en gammal lägenhet. Den placeras enkelt på golvet och framhävs av ett trägolv och några dekorativa element runt omkring, t.ex. ljus som återger tavlans nyanser.
I alla fall bör din bild av en dansare återspegla din personlighet. För att uppnå visuell harmoni bör tavlans färger matcha de färger som redan finns i ditt hem.

Vad representerar en danstavla?

På 19ᵉ-talet målade Edgar Degas de klassiska dansarna på Parisoperan. Hans berömda målningar, såsom “Dansare på scenen”, skildrar de unga små råttorna i arbete, under träning eller i mer intima stunder.

I en annan stil skildrade Toulouse-Lautrec upprepade gånger sin kära vän La Goulue, dansare som vågade sig på Moulin Rouge. Han älskade att fånga hennes provokativa livlighet och unika stil.
I dag kan du hitta representationer av kvinnliga dansare i alla stilar: klassisk, modern, rock, salsa och många andra. Vissa målningar föreställer dansare i tutus som gör en arabesque eller en grand jeté. Ibland ser du en närbild av fötterna på en stjärndansare och hennes laxrosa tofflor.

Andra bilder föreställer ett par av dansare som dansar till exempel tango eller wienervals. Dessa karaktärsfulla danser kommer att ge en chic och vällustig känsla till ditt rum. Ibland kan dansparternas sensuella sida komma fram, till exempel i moderna duettdanstableauerna.

Vissa dansartavlor erbjuder en särskild estetik som framhäver den rörelse som koreografin präglar. Dessa versioner är vanligtvis mycket dynamiska och förmedlar gott humör.

I vilka rum kan en tableau danseuse placeras?

Vardagsrummet är en plats som kan rymma en dansartavla. Om din inredning är modern kommer en representation av en modern dansare att fungera bra. Placera målningen ovanför soffan för att framhäva illustrationen och få visuell harmoni. Dessutom kommer en dansarmålning att ge en touch av kvinnlighet till ett neutralt tonat vardagsrum.

Om du är entusiastisk över att dansa och vill fördjupa dig i din passion när du går in i ditt sovrum, häng då en dansarbild över din säng. Den kommer att fungera som en snygg sänggavel och kan också uppmuntra dig att göra några danssteg när du vaknar.

Gymmet är ett rum där en dansarbild kommer att sticka ut. Faktum är att sporten dans inbjuder till rörelse och kroppsuttryck. De rörelser som dansaren utför kommer att injicera en god dos energi som uppmuntrar dig under ditt idrottspass.

Ge ditt badrum lite sötma med en klassisk dansare målning. I en mjuk och fridfull atmosfär kommer en skildring av balettskor eller en prima ballerina att ge lugn åt ditt puderrum.

En bild av en dansare kan visas vid ingången till ditt hem. En dansares bild delar det konstnärliga uttrycket genom kroppsrörelser och rytm. Ett sätt att uttrycka din kreativitet inom din inredning.

Kan man placera en målning av en dansare i ett barnrum?

Absolut. En bild av en ballerinadansare kommer att se bra ut i ett litet flickrum. Om ditt barn är ett dansfantast och tillbringar dagarna med att kedja ihop bourrée-steg och upprepa de fem klassiska danspositionerna, kommer den här målningen att hitta sin plats på en vägg i hans eller hennes rum.

Häng upp en krittavla som föreställer en klassisk dansare i tutu eller ballerinafötter i en rosa och vit inredning. Du kan försköna med några stjärnklistermärken för att stödja temat klassisk dans. Placera en eller flera stjärnmattor på golvet, som kommer att fungera som en scen för flickan.

För att komplettera dansarens sovrumsinredning kan du varför inte lägga till en dansbar. Du kan kombinera affärer med nöje. Din dotter kommer att kunna göra en rad danspositioner i en elegant miljö.