Show Filters

Hur du väljer rätt Parismålning för din heminredning

Konst är synonymt med frihet och originalitet. Konstnärlig distinktion är dock alltid omgiven av vissa regler för att upprätthålla elegansen hos pennan, penseln och färgen. När det gäller valet av duk för en inredning ger reglerna dock vika för estetisk intuition. Ett stadslandskap kan alltså smälta in i den dekorativa miljön i ett vardagsrum såväl som i en hall eller entré.

Färgen bestämmer först och främst atmosfären i ett rum. Det är det första elementet som definierar det slutliga valet av den grafiska komponenten i din målning. Den senare, även om den är ett dekorativt föremål som står på egen hand, kommer att smälta in i den koketta inredningen i ditt rum genom en viss harmoni mellan form och färg. Slutligen leder den befintliga harmonin mellan en målning och dess vägg oundvikligen till att vi talar om logik.

Vår Paris City of Love-målning passar alltså lika bra i ett modernt vardagsrum med en Pinup touch som i ett rum med en girly look. Att välja en målning väl handlar framför allt om att uttrycka våra känslor, till och med en vision av denna värld omkring oss. Det finns alltså inget specifikt rum i huset för att uttrycka sig. Den bästa platsen för en målning är på den pir som är personlig för oss.

Fortfarande på temat färg, kommer kombinationen av svart och vitt att tjäna ett elegant och sofistikerat decorum. Den skulle kunna användas för ett relativt stort kontorsrum eller hallen i en professionell lokal. I en personlig interiör kommer kombinationen att glädja en vägg som har ett stänk av färg på gränsen till neon, något Pop Art, i en mer sober modern miljö.

Vad representerar en målning från Paris?

Paris är skugga och ljus, det romantiska skummet från en kandelaber på vintern. Paris är framför allt symbolen för fransk kultur. I synnerhet är staden hemvist för de mest kända monumenten som Eiffeltornet, katedralen Notre Dame de Paris och Triumfbågen. Det är en av de mest besökta städerna i världen och förmodligen den mest beundrade av alla. Dess rykte har inte alltid varit gloriöst och den starka kontrasten mellan dess olika aspekter gör den till en högst krokig, men också tidlös, konstnärlig inspiration.

Paris är för vissa Kärlekens och skönhetens stad. Den är bräcklig, känslig och svårfångad. Denna aspekt lyser igenom i konsten genom vårt Paris och paraplyer bord. Även om det är sant att staden ibland är nedsänkt i mörker och skyfall, ses dess väderförhållanden som ett melankoliskt uttryck för dess unika karaktär. Paris är annorlunda, Paris är mystiskt. Målningen med det nyktra namnet Paris är en av de dukar som spelar upp denna dimmiga, svårfångade sida av den franska huvudstaden. Att ha en liten bit av Paris på väggen är att glatt acceptera att fördjupa sig i en magisk, tidlös värld.

Temat om tidlöshet är mycket framkallat i Paris Paris målning vars skimrande färger tar oss tillbaka till det Paris från förr, strax efter att vi träffade Toulouse Lautrec. Klockan på Notre-Dame tycks ha stannat, staden verkar evig. Att förälska sig i en sådan målning beror på vilken atmosfär du vill ge verket. Representationer av den franska huvudstaden har den specifika egenskapen att de har en stark identitet utan något särskilt stöd eller textur. Det är upp till dig att leka med dem för att matcha en interiör inte bara enligt dina väggar, utan enligt din egen känslighet.

I vilka rum kan du placera en Parismålning?

Det idealiska rummet för din Parismålning beror främst på hur din inredning är utformad. Sovrummet är alltid en perfekt plats för ett stort verk eller en triptyk av så stor skala. Specifikt är området ovanför soffan välkommet för att visa upp det unika och tidlösa i en Parismålning. Ett vardagsrum är i allmänhet ljusare än andra rum. Det längtar efter utrymme och förstärker djupverkan av en målning. I ögonhöjd kommer den att blända platsen med sitt överdimensionerade perspektiv.

Om du överväger köket som en möjlig värd för din duk, tänk på praktikaliteten. Köket är en plats där rätter värms upp, dofter och material blandas. Se till att din tavla är tillräckligt långt bort från alla heta källor (keramiska hällar, elektriska hällar, ugnar, mikrovågsugnar etc.). Konstant fett, värme och fukt kan förändra konsistensen.

Med detta sagt är köket en varm plats som kan vara idealisk för en Parisduk. Till skillnad från vardagsrummet är det ett intimt rum, men inte för intimt, där du föredrar en måttligt stor ram. Konstverket hjälper till att skapa kontrast med apparaterna för att mjuka upp rummets övergripande visuella effekt. Varma höstfärger i olja eller akvarell är perfekta för att ge liv åt en lugn och fridfull parisisk morgon på dina väggar. Dekorativa verk behöver inte ha en formell plats för att ställas ut. De kan vara en del av vår enkla vardag och representera den falskt flyktiga lyckan i varje litet ögonblick. En vacker målning av en morgonutsikt över Eiffeltornet kommer att förvandla den blygsamma atmosfären vid din frukost till en caféterrass på Trocadero.

Kan man sätta en Parisbild i ett barnrum?

Väggdekorationer gör alltid ett rum mer attraktivt. Målningar har en vana att dra till sig barnens uppmärksamhet och stimulera deras fantasi. Det är dock viktigt att ta reda på vad de tycker om i förväg. Bilder med 3D-effekt ger relief och djup och bryter mot rummets “skal”-effekt. De öppnar upp utrymmet och ger en drömlik dimension till detta mycket personliga hörn. Den här gången finns det inget tema att sikta på, eftersom sovrummet är det rum som kräver konstverk som ligger närmast innehavarens personlighet.

Naturligt, minimalistiskt eller väldigt French Cancan – det finns alltid ett Paris som passar dig. Gå från den franska huvudstaden till de livliga gatorna i Big Apple med vår samling av New York-målningar, som återspeglar energin och dynamiken i denna amerikanska metropol.