Show Filters

Du har en passion för forntida civilisationer och undrar ofta över dina tidigare liv. Kanske var du en farao som var beredd att göra allt för att mäta sig med gudarna… Eller kanske stred du mot Napoleon i slaget vid Waterloo… Eller kanske var du en modig viking som mötte de rasande haven ombord på sitt långskepp.

Vem vet vem du var i tidigare liv ?

Om du inte kan resa tillbaka i tiden kan du installera historietavlor i ditt hem. I ditt sovrum eller vardagsrum kommer dessa målningar fyllda med känslor att ge en obestridlig cachet. Tricket är att hitta den som passar din personliga profil.

Historiska målningar är perfekta för att berika din inredning med inspirerande konstverk. För att upptäcka hela vår samling och utforska andra världar, tveka inte att besöka vår webbplats Tabloide.se.

Hur du väljer rätt historietavla för din heminredning

Detta är en utmärkt fråga. Inför det enorma utbudet vet du inte vart du ska vända dig. Den här målningen av en drakkar i dimman eller den här representationen av Tutankhamons gravmask lockar dig. Det är svårt att motstå skönhetens dragningskraft…

Det enda sättet att komma förbi detta är att gå tillbaka till grunderna: Vilken är din favorithistoriska epok? Bara genom att svara på denna fråga kan du hitta den perfekta historiska målningen.

Historiska tavlor för faraoentusiaster

Så om du är intresserad av det gamla Egypten kommer du förmodligen att dras till pyramidmålningarna. Heliga ögon, gamla gudar, pyramider och sfinxen i Giza… Ta in lite av den mytiska eran genom att köpa en historiemålning.

Och det här är bara ett exempel av många.

Historiemålningar inspirerade av vikingasagor

Om du är ett fan av “Ragnarök”-serien är dina drömmar förmodligen fyllda av vikingar med målade ansikten och långskepp som tyst avancerar genom dimman. I det här fallet är det målningarna som skildrar scener från det nordiska livet (793-1066) som kommer att tillfredsställa dig.

Föreställ dig bara… På vägen hem från jobbet är det första du ser en historisk målning av vikingar i krig. Omedelbart överväldigas du av en obeskrivlig känsla av stolthet. Omedvetet rätar du upp ryggen och pustar ut bröstet. Sådan är kraften hos en gammal målning.

Det är viktigt att notera att detta inte alltid är en tid för strid. En målning av vikingaskepp på en dimmig sjö inbjuder dig att meditera och släppa taget. Likt dessa skepp som gungas av vindens flöde kommer du att vilja glömma alla dina bekymmer för några minuter.

Historiska målningar som hyllar det blå-vit-röda

Är du sugen på att fördjupa dig i den franska kulturen? Frankrikes extremt rika historia är full av stora karaktärer. Beundra kejsar Napoleon Bonapartes missmodiga ansikte i målningen av hans abdikation. Eller titta på honom när han poserar stolt med sin högra hand fint instoppad i jackans halsringning.

Om du älskar historia är tavlor inspirerade av det förflutna precis vad du behöver. Dessa målningar, som skapats av historieintresserade för historieintresserade, berättar historier som aldrig upphör att förvåna.

Vad är en historietavla?

Som namnet antyder representerar en historietavla en scen från årtionden sedan. Det kan vara ögonblick i livet, episka strider, mytologiska symboler eller till och med arkitektoniska monument.

Till exempel kan en målning som föreställer faraoner anses vara historiskt inspirerad. På samma sätt skulle en målning som föreställer nordiska gudar också falla in i denna kategori.

Kort sagt kan varje representation av det som är daterat anses vara en historisk målning. Det bör noteras att abstrakta framställningar och stilleben inte klassificeras i denna genre.

För att betraktas som en historisk målning måste målningen visa en situation, en trosuppfattning eller en person som verkligen existerade. Naturligtvis är det möjligt att försköna helheten. En målare förvandlar till exempel en lätt bris till en storm av styrka sju för att framhäva vikingatida riddares mod.

I vilka rum kan man sätta en historiemålning?

Generellt sett tycker estetiker om att hänga upp sina historiska målningar i vardagsrummet. När de lutar sig tillbaka i soffan kan de beundra detaljerna i Napoleons självporträtt eller något av verken som skildrar de många historiska fakta som finns om Napoleon.

En av de stora fördelarna med historiska målningar är att de lätt hittar sin plats i interiörer. Oavsett om du är ett fan av minimalism eller om du har en mer hektisk inredning kommer den här målningen att passa in naturligt. Placera den helt enkelt på en vägg eller några meter från andra artefakter. Med sin charm är en historiemålning en verklig estetisk tillgång.

Ett annat populärt rum för historiemålningar är kontoret. En historiemålning som hänger överst på skrivbordet kommer att hålla dig fokuserad på dina mål. Hur kan du inte sikta högre när du ständigt står inför bilden av Napoleon Bonaparte?

På ett kontor bjuder en historietavla in dig att ge allt för att göra intryck. Om du vill bli mer produktiv kan du hänga en av dessa målningar i ditt arbetsrum.

Andra platser där du kan installera historiska tavlor är bland annat sovrummet. Om du vill lägga till en kunglig eller sofistikerad touch, tveka inte att installera en historisk tavla ovanför sänggaveln.

Ett annat förslag: badrummet. Ja, du läste rätt. I viss utsträckning är det möjligt att lägga en historisk målning i närheten av din duschplats. Andra platser som inte får förbises är husets korridorer och matsalen.

Kan man sätta en historisk målning i ett barnrum?

Svaret är ja. Långt ifrån att vara sträng är en historiemålning ett konstverk som passar alla generationer. Även i ett barnrum kommer denna målning att se fantastisk ut. Det är också ett utmärkt sätt att introducera dina avkommor till den klassiska konsten. Kanske är det dags för din son eller dotter att lära sig om världshistoria….