Show Filters

Om det finns en historisk person som är väl representerad i den europeiska bildkonsten under XIXᵉ århundradet så är det Napoleon. Antoine-Jean Gros, Jacques-Louis David och Ingres : de största konstnärerna på sin tid målade denna fascinerande och kontroversiella figur i den franska historien. Stridsscener, porträtt i kejsarens kläder eller på hästryggen – Napoleons ikonografi är överflödig och ger tabloide.se möjlighet att erbjuda dig ett eklektiskt urval av målningar för din personliga inredning !

Napoleonmålningar är perfekta för älskare av europeisk historia. Men vi har också en fin samling om äventyren för krigarna i norr med vårt urval av vikingamålningar och fördjupa dig i världen av skandinaviska räder och utforskningar.

Hur du väljer en Napoleonmålning för din inredning

Som en integrerad del av din inredning är det viktigt att tavlans stil är i linje med rummets allmänna atmosfär, både när det gäller tema och färg.

Vissa av de målningar som erbjuds i vår Napoleon-kategori kan vara upptagna, särskilt de som visar honom i en färgglad och mycket dekorativ kröningsdräkt. Detta överflöd av detaljer tenderar att minska känslan av rymd, och förtjänar förmodligen ett relativt stort och luftigt rum med ljusa väggar för att motverka denna effekt av att tunna ut ytan och mörka den övergripande bilden. Samma sak gäller för tumultartade målningar eller målningar med en mängd figurer, som sannolikt kommer att skapa en känsla av rörighet och förvirring i ett alltför litet eller rikt möblerat rum.

Mer intima målningar, som svartvita porträtt eller “Napoleon med häst” är mer passe-partout. Scenerna är så sobra och saknar färg, vilket gör dem lättare att harmonisera och gör dem lämpliga för de allra flesta dekorationer. De lämpar sig dock särskilt väl för en indus- eller vintagestil av dekorationer.

Vad föreställer en Napoleonmålning?

Den mytiska figur som Napoleon är lämpar sig för olika representationer. Konstnärer har lyckats underblåsa legenden om Napoleon som statsman, krigsherre och strateg och har gjort honom till en episk krigare, en karismatisk politiker och en storstilad kejsare.

I vår katalog hittar du en berömd målning av Napoleon på en eldig, härligt uppåtgående häst, som ofta avbildas av Jacques-Louis David i hans många versioner av Napoleon som korsar den stora Sankt Bernhard. Det här verket utstrålar en otrolig glöd, som accentueras av det vindpinade röda draperiet och den självsäkra hållningen hos en orubblig kejsare. En personifiering av heroism och stolthet, för en målning som utstrålar rå energi, all rörelse och kontroll.

På webbplatsen finns också flera avbildningar av Napoleon i sin kröningsdräkt. Dessa målningar är prydda med en hermelinmantel och en lagerkrans som påminner om suveränerna i det antika Rom, symboler för makt och storhet, och de utstrålar en otrolig majestät. De skimrande färgerna och förgyllningen, barockaspekten som framkallar både rikedom och makt, är alla där för att på ett briljant sätt skildra en extraordinär karaktärs storslagenhet.

Vissa svartvita porträtt, som är mer sobra, visar statsmannen i militärklädsel, som utstrålar en viss stramhet blandad med karisma, och som med värdighet bär tyngden av sitt martialiska ämbete.

Alla dessa målningar har åtminstone en sak gemensamt: att de med stor glöd uttrycker härligheten hos en av 1800-talets nyckelpersoner i Europa.

I vilka rum kan man sätta en Napoleonmålning?

Tack vare de olika format som erbjuds av tabloide.co.uk kan du potentiellt placera dina Napoleonmålningar var som helst. Stilen, färgerna och även målningens ämne kan dock leda till att du föredrar ett rum framför ett annat.

Till exempel passar den episka och eminent historiska aspekten hos vissa målningar perfekt till ett bibliotek eller ett skrivbord. Man kan lätt föreställa sig “Napoleon med sin armé i slaget vid Lodi” sitta där och dra nytta av auran av böcker och prydnadsföremål för att avslöja sin sanna dimension. Det är i allmänhet intima, personliga rum som genomsyras av ägarens personlighet och som är idealiska för den här typen av arbete för entusiaster.

I samma anda kan väggarna i ett historieälskande vuxens sovrum klä den här typen av målningar så länge ämnet lämpar sig för det. “Napoleon med häst” till exempel, där silhuetten av kejsaren på hästryggen sticker ut mot en molnig himmel, långt bort från det livliga livet, ger ett intryck av djupt lugn och verkar särskilt lämpad för ett sovrum.

Slutligen, mer klassiskt och mindre intimt, lobbies och vardagsrum är rum som lämpar sig för väggdekorationer och kommer perfekt att välkomna denna typ av målning, som kommer att gynnas av en viktigare exponering än i ett personligt rum eller ett kontor.

Kan man sätta en Napoleonmålning i ett barnrum?

Även om alla dessa målningar utan tvekan förmedlar de stora värdena djärvhet och själens storhet, är vissa, på grund av sin krigiska, politiska eller relativt makabra aspekt, inte lämpliga för att dekorera ett barnrum. Allt beror naturligtvis på deras ålder och intressen, men vi avråder från att placera målningar som “Napoleon lämnar sin grav” i ett rum som är avsett för de yngsta, eftersom symboliken och bildspråket kan kränka deras känslighet.

Men en tonåring med en passion för historia eller konst kommer att kunna finna stort intresse i de mer ridderliga målningarna från verk av stora målare som Ingres eller David. Man tänker särskilt på verket med titeln “Napoleon som korsar Alperna” som presenteras i vår katalog, en illustrerad duk som föreställer kejsaren som en hjälte som rider på sin impulsiva hingst, en sann konstnärlig juvel från 1800-talet, som kommer att tillfredsställa målerikunniga eller de som är intresserade av stora historiska personer.