Show Filters

Dessa fjärilsmålningar förmedlar omedelbart en känsla av välbefinnande, positivitet och glädje. Fjärilar förknippas ofta med livets lätthet, de seglar från blomma till blomma, från upplevelse till upplevelse och livnär sig på var och en av dem.

Om du vill anta samma livsstrategi som fjärilar och inspireras av dessa små djurs enkelhet i vardagen, tveka inte längre och häng upp en fjärilsbild som dekoration på väggarna i rummen i ditt hus.

Sfjärilsmålning: en fjärilskonstmålning för en inredning som inbjuder till förvandling

Sfjärilar är symboler för omvandling, transmutation och evolution par excellence. Innan de blir fjärilar finns dessa små flygande djur i naturen i form av larver i olika storlekar, färger och estetik.

Förresten talar vi vanligen om djur, men fjärilar tillhör faktiskt familjen Lepidoptera, insekter vars livscykel delas in i fyra stora livscykler.

I början av sitt liv kläcks fjärilens ägg och ger upphov till en larv (detta skede kallas också för larvfasen.). I detta skede äter larven allt den hittar. Om du någonsin har haft växter och fjärilar i din trädgård måste du ha stött på en växt som nästan helt slukats av en larv!

Efter ett tag och genom att äta allting börjar larven växa och röra sig. Den kommer att genomgå totalt fem larvstadier.

Därefter kommer puppstadiet. Alla larver måste gå igenom detta stadium för att nå den evolutionära heliga graalen och förvandlas till fjärilar.

Efter flera dagar i sin puppa har fjärilen äntligen förvandlats och är redo att sprida ut sina vingar och flyga iväg till nya horisonter.

När fjärilen knappt har kommit ut ur puppan måste den snabbt ta sig till en blomma full av nektar för att ladda sina batterier och fylla på med energi.

Gillade du berättelsen om fjärilen? Inspirerar den dig och får dig att vilja sprida dig också? I så fall är våra fjärilsmålningar säkert den väggdekoration som dina inredningsrum har väntat på!

Sfjärilsmålning: hur väljer du din fjärilskonstduk?

Sfjärilsmålningar kan ta många olika former och det finns ett brett utbud av fjärilsmålningar för alla som vill dekorera sitt hem med denna typ av sagomålning!

Sfjärilsmålningar kan vara poppiga och färgglada, mer sagolika och poetiska, i en mer kitschig och brokig stil, eller mystiska och introspektiva.

Valet av din fjärilsmålning beror först och främst på vilken typ av stämning och atmosfär du vill skapa i ditt hem.

Valet av din fjärilsmålning eller målningar beror också på vilken typ av rum och utrymmen du vill dekorera. Man väljer nämligen inte samma typ av fjärilsmålning för att dekorera ett vuxenrum som för ett barnrum. På samma sätt väljer du inte samma fjärilsmålning för ett dagrum (vardagsrum, kök, kontor, entré eller korridor) som för ett nattrum (sovrum) eller ett våtrum (badrum, toalett etc.).

För att kunna välja din fjärilsmålning på rätt sätt bör du utvärdera flera kriterier, t.ex. vilken typ av inredning och färger som redan finns i ditt rum och vilket utrymme som finns tillgängligt för att hänga upp din konstduk.

Om din heminredning är ganska sober och elegant med minimalistiska färger kan du i så fall kosta på dig alla typer av excentricitet när du väljer din fjärilsmålning. Om du gillar starka och tjusiga färger och XXL-deco-målningar är det dags att skämma bort dig själv! Detta kommer att skapa en kontrast till den sobra inredningen.

Om din inredning däremot redan är en fantastisk blandning av färger, texturer och mönster, satsa mer på nykterhet och välj en svartvit eller liten fjärilsmålning för att inte överbelasta din inredning ännu mer.

Sfjärilsmålning: var ska du hänga din fjärilskonstduk?

Det finns många möjligheter när det gäller att välja det perfekta utrymmet för att hänga din fjärilsmålning. Den här typen av canvastryck med en fjäril eller en familj av fjärilar som letar efter mat är alltid en vacker syn, oavsett vilken vägg den hänger på.

Om du vill hänga din fjärilsmålning i ditt vardagsrum, till exempel, ska du välja en stor fjärilsmålning (till exempel en XXL-duk eller en triptykduk med fem paneler). Häng sedan din XXL-målning ovanför din soffa eller ditt matbord och du är säker på att få en dekoration värdig de största inredningstidningarna.

Om du vill hänga din fjärilsmålning i ditt badrum kommer resultatet också att bli av den vackraste effekten, eftersom din målning kommer att ge friskhet och poesi till ditt duschrum.

På ett kontor kommer din fjärilsmålning att ge dig möjlighet att koppla av mellan två möten. Om du inte vet hur du ska dekorera din arbetsplats är detta ett både användbart och estetiskt alternativ.

Men om det finns ett rum där din fjärilsmålning låter dig skapa en designad, poetisk och sagolik inredning är det sovrummet. Det kan vara ditt sovrum, gästrummet eller ditt barns rum. Men oavsett vilket rum du väljer, kommer en fjärilsmålning som hänger på rätt vägg i ditt sovrum garanterat att hjälpa dig att somna lättare och ha ljuva drömmar!

Sfjärilsmålning: varför välja en fjärilskonstduk till ditt barns sovrum?

Barn är i grunden nyfikna varelser. Och de första stunderna i deras liv är vanligtvis de skeden under vilka de växer och utvecklas snabbast. En fjärilsmålning är därför en vacker allegori över den förvandling som ditt barn genomgår.

Om du vill följa hans förvandling med en väggdekoration som inspirerar honom dagligen, rekommenderar vi dig starkt att dekorera hans rum med en eller flera fjärilsmålningar.

Om ditt barn är ett fan av naturen och insekter av alla slag, kommer ett foto eller en realistisk bild på canvas som föreställer en fjäril i sin naturliga miljö att glädja honom dagligen.

Om han å andra sidan föredrar sagovärldar och du vill stimulera hans fantasi med färgglad och modern canvaskonst, ska du i så fall välja en metaforisk fjärilsbild eller en canvasmålning som föreställer en fjäril i pastell- eller akvarellfärger.

Men den bästa lösningen är säkert att tillsammans med honom bläddra igenom vår samling av fjärilsmålningar för att välja den perfekta fjärilscanvasen för att dekorera hans sovrum!