Show Filters

Staden Venedig lockar besökare för sina arkitektoniska monument baserade på venetiansk gotisk konst och dess 3,8 km långa Canal Grande. Vattendraget har avbildats många gånger i olika konstverk. Flera kända målare har lyft fram strukturen i sina verk, bland annat Claude Monnet. Idag, tack vare modern tryckteknik, kan du beundra staden på ett annat sätt tack vare Venedigmålningarna i vår samling av stadsmålningar, eller utforska de historiska gatorna och emblematiska monumenten i den brittiska huvudstaden tack vare vår samling av målningar av London, en stad med oemotståndlig charm.

Hur väljer du en Venedigmålning till din inredning ?

Venedigmålningen väljs med omsorg för att inte skada rummets övergripande dekoration. Utöver den estetiska aspekten levererar tillbehöret information om ägarens personlighet och hans nivå av känslighet. Det dekorativa elementet kommer att väljas med hänsyn till några kriterier:

Storlek

Målningens storlek bör vara optimal. Det är inte tillrådligt att köpa en bild som är för stor för dina väggar. Vissa bilder skulle skymmas bakom möbler eller annan utsmyckning. Det skulle också kunna liknas vid tapeter. Å andra sidan kan du sätta en XXL-bild på en öppen väggsektion. Med andra ord kommer du inte att installera föremål som kan dölja skisserna.
Istället visar små målningar en tom effekt på en rymlig fasad. För att hitta det idealiska måttet tar du hänsyn till bredden i ekvationen. Sedan multiplicerar du med 0,57. Om du har en 2 m lång vägg får du ett värde på 114 cm. Men om väggen redan hade dekorativa föremål på sig måste du mäta det tomma utrymmet upp till taket. Samma förfarande gäller om det finns möbler framför väggen.
När det gäller höjden bör du försöka centrera duken. Det innebär att du bör ha lika mycket utrymme i toppen och i botten.

Färgerna

Venedigmålningar har utformats med förhärskande färger. Det är möjligt att se tre variationer. Det finns grönt, gult och blått. Färgerna ska passa ihop med dina väggar. De flesta målningar i temat passar till en vit eller gråmålad fasad. Ren tenn eller lergrå är ett exempel. De dekorationer som finns på plats är också ett sätt att begränsa valet. Om du har en kejsargrön soffa kan du rikta tankarna mot målningar i en liknande nyans.

Stilen

Stilen på duken är en annan viktig parameter. Den är lämplig för rum som sprider en modern atmosfär. Målningens form hjälper till att bryta upp fula linjer i dina rum. Våra Venedigmålningar består av en enkel horisontell panel. Den kommer att finna sin plats i ett utrymme med en vertikal konfiguration.

Priset på målningen

Priset på en målning beror på många faktorer. Till exempel närvaron av en träram ändrar priset något. Målningens ram bör matcha storleken på rekvisitan. Naturligtvis kan du alltid köpa en duk utan ram. Du försöker sedan att skaffa inramningstillbehöret senare. Det här alternativet rekommenderas särskilt om duken ska ges som gåva. Efteråt kommer den att vara insvept i en kartonglåda. Här bör du skydda inramningstillbehöret med bubbelplast före förpackningsförfarandet. Beroende på modell kan priset nå ett par hundra euro. Du kommer dock att stöta på bord som uppfyller alla budgetkategorier.

Vad representerar en Venedigmålning ?

Målningarna skildrar noggrant den infrastruktur som är synlig i staden Venedig, till exempel basilikan Santa Maria. Den presenteras på bästa sätt i skymningen. Gästerna kommer också att se campanile of San Marco genom bilderna. Andra bilder kommer att belysa Canal Grande och staden.
Venedig är också en metropol som är tillägnad par. Därför kommer du att se konstverk som speglar romantiken. Den senare framhävs av solnedgången eller gondolturen. Målningarna kommer att göra det möjligt för älskande att återkalla minnen från sina passager. Dessutom kommer du att se de transportmedel som gör staden berömd på foton.

I vilket eller vilka rum kan du placera en Venedigmålning ?

Husägare har olika alternativ när det gäller placering. De kan hänga Venedigbilden i köket. I ett vardagsrum kommer de dekorativa tillbehören att vara i harmoni med rummets dominerande färger. Du monterar då tavlan på en enfärgad vägg. På så sätt kommer elementet lätt att uppmärksammas.
Flera möbler är kompatibla med konstverket. En rak eller hörnsoffa kan nämnas. Du kan också lägga till en byrå. Genom att arrangera målningen i vardagsrummet skapar du ett samtalsobjekt för gästerna. När de kommer in i rummet kommer de att kunna se tavlan direkt. De kommer gärna att höra anekdoter från dig.
En annan idé är sovrummet. Den bör placeras på sänggaveln. Det rekommenderas att anpassa bilden till sängen. Färgerna på bilden bör matcha sängens tyger. En hall kan också rymma konstverket. Helst rekommenderar vi en utställning på en upplyst plats. Varje motiv i bilden kommer då att lyftas fram.

Kan vi placera en Venedigmålning i ett barnrum ?

Väggmålningen upplyser barnrummet tack vare sina motiv. Den förhindrar att en plats blir tråkig. Den introducerar barnet till det konstnärliga området i unga år. Kvaliteten kommer att vara fördelaktig när han blir vuxen. Han kommer att bli kreativ, eftersom lösningen kommer att förbättra hans konstnärliga känsla. Dessutom rekommenderas dess upphängning i Montessoripedagogiken.
De bilder som avbildas i målningarna ger fri spelrum åt barnets fantasi. Det kommer att vilja lära känna Venedig samtidigt som det lär sig namnen på olika infrastrukturer som bildar fotografiet (byggnaderna, bron…)
Dessutom kommer det att utveckla barnets visuella förmåga. Barnets syn ökar med åren. En gynnsam miljö är därför nödvändig, därav användningen av färgglada leksaker. Bilderna hjälper barnet att skilja på färger.