Show Filters

Bilmålningen är en must-have väggdekoration. För fyrhjulingsentusiaster finns detta sällsynta verk i många former, färger och storlekar för att passa till alla typer av inredningar. I den här artikeln ska vi försöka besvara de vanligaste frågorna innan man ger sig i kast med att köpa en bilmålning.

Hur man väljer en bilmålning till sin inredning

Den första frågan som dyker upp är: vilken biltavla ska man välja? I första hand är det en smakfråga. De andra kriterierna för valet kommer att följa efter. Målet är att få tag på en tavla som du gillar och som passar in i din inredning.

För det andra, välj en bilmålning som framhäver din passion. Om du gillar fart och adrenalinkickar kommer en målning av en racerbil att se bra ut. Å andra sidan kommer en målning av en klassisk bil eller en målning av en veteranbil att bli en hit hos en erfaren samlare. Och för en ännu mer självsäker, rock and roll-look kan du välja en tavla med ett motiv av en dödskalle och korslagda ben för att ta testosteronfaktorn till det yttersta.

Därefter förnekar inte heller färgerna. Harmoniska nyanser som samordnas med dina textilier och väggar kommer att väcka intresse vid första anblicken. Välj en stil som matchar det rum där den ska förvaras. Det finns ett brett utbud av bilmålningar på marknaden. Dessa målningar passar för alla smaker och budgetar. Det är självklart att du hittar ett verk som passar stilen i ditt rum.

Slutligen ska du se till att du inte gör ett misstag i valet av storleken på din bilmålning. Det finns en grundprincip som du bör hålla dig till: ingen enskild ram på en stor vägg. För att dekorera en stor vägg i vardagsrummet kan du till exempel överväga att hänga upp flera små ramar eller en modell i stort format. Kort sagt, se till att bildens format kan passa det utrymme du har.

Vad representerar en biltavla?

En biltavla installerad i ditt vardagsrum är en permanent inbjudan till att resa och att upptäcka andra horisonter. Bilen är synonymt med erövring och äventyr, särskilt när bilden är beskuren. Bilen rör sig i en fantastisk miljö (på landsbygden, på kullarna, i solnedgången….) för att ytterligare accentuera känslan av frihet. Bara genom att blunda känner du dig som om du sitter bakom ratten i bilen och kör genom hela städer.

Men bilmålningarna går längre än så. Bilarna, klädda som människor, är sanna vittnesbörd om verkligheten. Cadillac, Porsche eller Rolls-Royce är symboler för rikedom, förfining och klass. De är modeaccessoarer som avslöjar sin ägares status. Oavsett hur dessa bilar är klädda är de inte mindre glamorösa!

Några av verken hänvisar till hastighetens känsla, hastighetens berusning. Ferrari-målningen eller Lamborghini-duken är ett bra exempel. Här går duken längre än till ett snabbt färdmedel. Den blir en symbol för makt och framgång. Vintagebilar, å andra sidan, utstrålar en autentisk och unik sprängkraft.

Däremot är 3D-bilmålningar bland futurismensemblemer. De visar upp fascinationen för modernitet och framsteg. Dessa verk representerar ovanliga färger och former som fångar vår nyfikenhet.

I vilka rum kan du placera en bilmålning?

Har du precis köpt en bilmålning? Undrar du i vilket rum du ska placera den? Du bör veta att det rum du väljer kommer att garantera ett bättre bevarande och en god livslängd i tiden. Det är tillrådligt att hänga din biltavla :

I vardagsrummet: idealet skulle vara att välja en tavla enligt färgen på möblerna och väggarna. Satsa på en stor målning, eftersom den ger rummet ett mervärde.

I entréhallen: en horisontell inriktning är att föredra i en korridor eller entréhall. Prova att hänga upp en tavla som representerar symbolen för ditt favoritmärke, till exempel Ferrari-logotavlan på en röd bakgrund eller BMWlogotavlan på en vit bakgrund.

I sovrummet: en ljus, ren målning skulle vara välkommen för att skapa en vilsam, avkopplande atmosfär som bidrar till avkoppling.

I biblioteket: installerad i ditt bibliotek avslöjar bilbilden skönheten i din inredning samtidigt som den leker med material och färger.

På kontoret: Bilden som hänger i biblioteket ger liv åt väggarna samtidigt som den förskönar rummet

Självklart är rum med hög luftfuktighet att bannlysa. Feta rum som köket är inte heller att rekommendera för att undvika oljespill.

Kan man sätta upp en bilbild i ett barnrum?

En bilbild är inte bara för vardagsrum. Barnrummet kan också ha en egen tavla. För att glädja dina avkommor kan du köpa en bilbild som är förenlig med deras smak och önskemål.

I en “headboard”-version är det tänkt att skapa en lugnande atmosfär. Den ger barnets rum en egen värld, exklusivt reserverad för honom eller henne. En enda blick på bilden och han förflyttas till en annan plats. En vacker bil i ett grönt landskap så långt ögat kan se kommer att väcka hans fantasi och kreativitet. Barnet kommer att resa till en värld där hans drömmar går före allt annat.

Om ditt barn har ett stort rum har du råd med en XXL-bild. Det gör att han kan se saker och ting på ett stort sätt. Det vore synd att beröva honom detta. Om ditt barn däremot har ett litet sovrum är en medelstor bild lämplig. Varje gång han vaknar kommer han att må bra av att se den här bilden. Vem vill inte ha det bästa för sina barn?