Show Filters

Inredningsdesign bygger på idén att den omedelbara livsmiljön påverkar vår sinnesstämning. Dessutom avslöjar lokalernas utformning och de estetiska element som används en hel del om inredarens personlighet. Det är därför det är så viktigt att välja rätt inredningsdesign för din lägenhet. När det gäller inredning är konstverk och målningar det bästa sättet att försköna dina utrymmen och få liv tillbaka till varje hörn av ditt hem. Van Gogh-målningar, till exempel, ger en unik och tidlös touch och återspeglar både den berömda konstnärens känslor och passion.

Hur man väljer en målarkonstnär för dekoration av ditt hem?

Det är en sak att vilja ge ditt hem ny livskraft med en speciell touch av konstnärsjuveler och en annan sak är att veta hur man ska gå till väga. I själva verket kräver det inte att man anlitar en expert för att dekorera sitt hem med målningar. Här är några överväganden som gör dig till den expert du behöver.

Placering

Det handlar inte bara om att välja vilket rum du ska placera den i, utan också om var exakt den ska placeras. Tänk på vilken vägg du vill placera den på, om den kommer att vara huvudstycket i det rummet och se vilka andra element som finns på den platsen.

Om du inte har brist på utrymme kan du placera en panoramabild. Detta är ett intressant alternativ om det inte finns något annat element som de delar väggen med. Men om det finns en spegel eller annan dekoration bör storleken på bilden vara mer diskret.

När det gäller bilder för vardagsrummet är det vanligt att de placeras på soffan eller på någon låg möbel. Medan de i sovrummet kan gå vid sänggaveln eller på sidorna av sängen.

Mått

Låt oss säga att du ska placera ett enda konstverk på soffan i vardagsrummet. Lådans längd bör vara mindre än så. Att välja rätt storlek är av största vikt för att dekorationen ska lyckas.
I denna mening är det du bör undvika att placera mycket stora bilder i små utrymmen och vice versa. Ett alternativ är att kombinera flera små bilder att sätta upp på väggen. På så sätt kan du leka med mängden och det utrymme de upptar.

Dekorationsstil

Att förstå hur man väljer målningar för hemmet innebär också att man identifierar den dekorativa stilen. Om din inredning är modern, minimalistisk eller industriell, välj ett verk som matchar denna stil. På så sätt kommer ditt val inte att se malplacerat ut. Om du letar efter en effektfull stil med en stark kulturell smak är målningar av konstnärer ett riktigt bra val, medan om du är passionerad för städer och arkitektur är stadsmålningar ett bättre val för att skapa en urban, modern känsla i ditt hem.

Viktiga punkter som inte får förbises :

  • Håll dessa ytterligare rekommendationer i åtanke när du väljer tavlor.
  • Välj ramen i enlighet med målningens stil och den allmänna inredningen på platsen.
  • Om du letar efter en originell stil med din egen karaktär kan du kombinera olika typer av färg för att dekorera väggarna. För att göra detta ska du leta efter något som förenar helheten, till exempel textur, ram eller tema.
  • Leta efter kontraster mellan väggen och konstverket. Om väggarna är ljusa, välj ljusa målningar och vice versa.
  • Skapa ett fotocollage om du vill minnas viktiga familjestunder.
  • Se till att bilderna är väl upplysta. Naturligt ljus är bäst, men tänk på att direkt solljus kan bleka och göra färgen matt. Om de å andra sidan finns på en mörk plats kan du förbättra dem med artificiellt ljus.
  • Målningarna hjälper dig att lyfta fram de glömda utrymmena i huset, till exempel hallhörn.
  • Om ditt hus är högt, välj vertikala målningar som hjälper dig att ta upp det utrymmet.

Vad representerar en målarkonstnär ?

Målningskonstnär är konsten att grafiskt representera med hjälp av pigment som blandas med andra organiska eller syntetiska bindemedel. I denna konst används måleriteknik, behärskning av färg och bildkomposition samt teckning. Utövandet av målarkonsten består i att på en viss yta tillämpa en teknik i syfte att uppnå en harmoni mellan former, färger, texturer, teckning etc. som ger upphov till ett konstverk enligt estetiska principer. Denna yta på vilken konstnären visar sin inspiration är den konstnärliga målningen.

I vilka rum kan man placera en konstnärlig målning ?

Du kan placera ett konstverk eller en målning i vilket utrymme som helst i huset. Vanligtvis tänker vi på att dekorera vardagsrummet eller sovrummet med ett konstverk, men du kan gå längre. Till exempel fungerar en målning som hjälper dig att slappna av när du kommer in bra i hallen; med ett budskap som får dig och besökare att känna sig välkomna.

I badrummet och köket kan man diskutera om en tavla ska placeras där eller inte. I det första fallet är det fuktigheten som är begränsande och i det andra fallet är det ansamlingen av fett. Det är dock inget problem att hänga upp en berömd målares tavla i badrummet eller köket.

Dekorativa bilder för badrummet bör behandlas på ett sådant sätt att fukt inte skadar dem. Enkla naturliga mönster ser bra ut i dessa fall. För köket är bilder av frukt, mat eller dryck det första man tänker på, men teman kan gå längre än så. Placeringen är nyckeln för att hålla den borta från avfall som kan skada den.

För trädgården finns det också alternativ, blomster- och naturmålningar kommer att se bra ut i detta utrymme. Se dock till att hålla dem borta från direkt solljus så att pigmenten inte skadas.

På samma sätt är trappor och korridorer också ett bra ställe att placera konstdukar på. Om du har ett utrymme i ditt hem som du vill framhäva, gör det med en målning.

Kan man sätta en målarkonstnär i ett barnrum ?

Konst är en viktig del av den känsliga och intellektuella utvecklingen. I vilken ålder som helst gör ett konstverk det möjligt att börja arbeta med aspekter som kreativitet, uttryck och utveckling av estetisk känslighet.

Att integrera målningar med kreativa element, enkla figurer och varma färger är, förutom att vara ett dekorativt element, ett sätt att närma sig de förnimmelser från konst och praktik som fyller fantasin med magi.

Pastellfärger på väggar och golv samt färgglada leksakslådor är en del av den klassiska ramen som i sin tur är funktionell för att utbilda om vikten av att hålla det rent och snyggt. Men bokstäver och teckningar är också viktiga, bilder som förmedlar begrepp på ett enkelt och roligt sätt. Dessa bilder kommer att få en stark, djup och varaktig förankring. Därför är det bra att tänka på att dekorera med tryck och barnbilder, som förutom att uppskattas av vuxna och kombineras med resten av inredningen, sammanfogar stillhet, fräschör och budskap.