Show Filters

Väggdekoration är ofta den sista detaljen i en inredning. Dekoration av utrymmen med Mondrianmålningar förbättrar din inredning och får den att sticka ut. Dina gäster kommer att bli imponerade och till och med lite avundsjuka. Ännu mer om du beställer en Mondrian som är troget återgiven tack vare oklanderlig tryckning.

Hur du väljer en Mondrianmålning för din inredning

Mondrians och Gauguins verk representerar en fascinerande utveckling i konsthistorien, från geometrisk abstraktion till livfulla, exotiska färger. För att ta reda på mer om Gauguins målningar, ta en titt på vår samling om Tabloide.

När det gäller val av målning finns det två motsatta dekorativa skolor:

  1. Målningen som ett dekorativt föremål som passar in i den övriga inredningen (likhet i färg, ton, stil …). Det är homogeniteten som är mest eftertraktad.
  2. Den ruskiga tavlan, som skapar kontrast, tronar på en vägg och drar till sig ögonen. Om det är denna effekt du söker genom att köpa en Mondrianmålning kommer du att bli uppfylld.

Det är allmänt och klokt accepterat att smaker inte står till diskussion. Oavsett dina dekorativa böjelser kommer en tryckt Mondrian-tavla att ge en personlig touch till dina bostads- eller arbetsutrymmen.

Som exempel kan du lägga till en arty touch till ett renodlat kök. På ett annat sätt kommer du att inspireras av att hänga en avantgardistisk Mondrian i ett viktorianskt vardagsrum. På samma sätt kan du våga dig på ett 3D-färgverk för att vitalisera ett rum.

Våga en Mondrian och din inredning kommer att bli ännu vackrare och spirituellare för det! Detta är magin med geometri och primitiva färger.

Vad är det speciella med en Mondrianmålning?

På tabloide.co.uk är utbudet av reproducerade Mondrianmålningar rikt. Innan vi berättar vilken Mondrianmålning du ska välja är det lämpligt att kort presentera målaren, hans konstnärliga bakgrund och utvecklingen av hans stil. Din beställning Mondrian kommer att bli bättre inspirerad.

Piet Mondrian, när geometri blir bildkonst

Piet Mondrians stil (1872-1944) utvecklades längs hans konstnärliga resa (Van Gogh-inflytande, kubism, figuration, abstrakt, modern konst, nyplasticism). Denna holländska avantgardemålare, som blev en ovillkorlig beundrare av rena geometriska former och kontraster, har fått många lovord och adjektiv: “Mästare av rutnätet, den raka linjen och primärfärgerna” är det som passar honom bäst.

Vår atypiska konstnär blev så småningom en viktig figur i Stijl-rörelsen, tillsammans med andra kändisar inom den moderna konsten (Malevitj, Kandinsky).

Mondrian hittade, eller snarare uppfann, sitt bildspråk 1914: han baserade det på ett subtilt samspel mellan vertikala och horisontella linjer, rena färger och geometriska former utan rundning. Detta var inte alls för enkelhetens skull!

Här är Mondrian-stilen förklarad av målaren Pieter Cornelis Mondriaan: Jag konstruerar linjer och färgkombinationer på plana ytor för att med största medvetenhet uttrycka den allmänna skönheten.

Om du letar efter allmän skönhet kommer du att vara väl betjänt av våra reproduktioner av Mondrians verk. Vår tryckkvalitet är oöverträffad.

Att känna igen en Mondrianmålning vid första anblicken

Vår abstrakta målares förkärlek för geometriska former bekräftades under hans parisiska period (från 1912). Han komponerade sina teckningar med hjälp av rektangulära former på ett ortogonalt rutnät (den så kallade kubistiska rörelsen). Primärfärgen – bortsett från grönt – och den raka linjen dominerar i Piet Mondrians målningar.

Mondrians målningar, som överger kubismen för neoplasticismen, innehåller nu endast färgerna rött, blått och gult på vitt som bakgrundsfärg. De rena färgerna och formerna avgränsas från varandra av svart.

En Mondrian-reproduktion är universellt igenkännbar utan hans signatur! Inte ens amatörer tar fel; de som erbjuds i vårt målningsgalleri online är av hög kvalitet.

I vilket rum kan man sätta en Mondrianmålning?

Mondrian är universell av kallelse, så till den grad att hans verk har inspirerat såväl mode- och accessoardesigners som arkitekter. Dekoratörer och designers rekommenderar inte bara en Mondrian signaturmålning för varje rum, de har till och med byggt Mondrian-möbler: kök, bibliotek, lekstuga, badrum, linjär förvaring osv.

På så sätt föreställer sig ett reproducerat Mondrian-bord som är väl valt, passar alla utrymmen i din inredning. Känn dig fri att överföra Mondrian-touch till alla dina rum :

  • Bryt den monotona färgen i en genomskinlig hall – marmorns vitt eller väggens ljusbeige – med en reproduktion av Composition 2 gult, rött och blått. (Visste du att originalverket såldes på auktion för 24 miljoner dollar!)
  • Singularisera ditt vardagsrum genom att hänga upp vår replika Mondrian Composition Large Table i linje med en soffa (rekommenderad höjd är cirka 1,5 meter). Möblerna kommer att vara en del av bilden!
  • Njut och lysa upp ditt kök med en reproduktion av den berömda Mondrian röd, gul och blå målningen. För övrigt lämpar sig ett kök väl för de färger och rektangulära former som utmärker Mondrians signaturmålningar. Skåp, möbler och färgglada grönsaker frukter lämpar sig väl för de färgstarka formerna hos vår universella målare.

Är Mondrianmålningen mer sovrum eller kontor?

Låt oss erkänna från början att det är svårt att besvara den här frågan. För det första är preferenser och förälskelser inte alls motiverade! För det andra lämpar sig Mondrian-stilen för alla slags dekorativa dårskap.

På ett arbetskontor kommer en Mondriansk komposition att skapa dynamik, vitalitet, entusiasm och glädje. Vår reproduktion Mondrian Table Blue Composition kommer att se bra ut på ditt kontor.

Precis som i köket kommer de rektangulära formerna på arbetsplatsmöblerna att vara i symbios med de geometriska formerna utan avrundning som Mondrian är så förtjust i. Det står dig fritt att hämta din inspiration från hans färgkod.

När det gäller sovrummen är de väl lämpade för neoplasticismens spel. Fans av denna konstnärliga rörelse som har prytt sina intima utrymmen med en Mondrian-replika vet att dess starka färger inte hindrar avkoppling eller sömn.

Ett sovrum kan också innehålla en läs- eller kontorsdel. Om detta är fallet för dig, tveka inte att beställa en Mondrianmålning för att försköna det.

Mondrian ville att hans konst skulle vara universell: en lyckad satsning. Formgivare av alla slag hyllar honom och lånar hans koder. Även du kan dekorera de olika utrymmena i ditt hem med reproduktioner av Piet Mondrian.

Vår kollektion erbjuder dig en oklanderlig tryckkvalitet till bästa pris. Våra försäljnings- och leveransvillkor garanterar dig ett säkert Mondrian-köp.

Dessutom tvekar inte våra trogna kunder att förnya sin beställning Mondrian-reproduktion med tanke på det sänkta priset, enligt deras nöje och humor.

Beställ din Mondrian från tabloide.se och klä dina väggar med förfining.