Show Filters

Stenar i sin fysiska form ger en känsla av välbefinnande och deras bildliga representation ger en positiv känsla. Gillar du konst? Skulle du vilja införliva en målning som utstrålar lugn i din heminredning? Du kan välja en målning med stenar.

Tips för att välja en stenmålning till din inredning

Den steniga målningen är framför allt en målning som alla andra. Därför kan du ta hänsyn till kriterierna för att välja en vanlig målning när du väljer den. Den utmärker sig dock genom den design den visar och det antal bitar som den består av. Därför är det viktigt att ställa andra krav vid valet av den. Generellt sett bör du när du väljer en tavla bestämma storleken på dess placering. Enligt reglerna ska du multiplicera väggens bredd med 0,57 för att bestämma dess bredd. Den ska också vara 30 cm från den möbel som den placeras över. För att göra det lättare att arbeta med kan du planera för ett utrymme som är 1/3 av skåpet som den ska placeras ovanför.

Detta verk finns i flera modeller beroende på dess motiv. Om du konsulterar onlinekatalogen kan du se att stenarna presenteras tillsammans med andra föremål som t.ex:

 • blommor;
 • ljus;
 • bambustjälkar;

Dessa föremål har ofta anknytning till naturen. Så för att välja rätt målning för dig måste du ta hänsyn till din smak. Samtidigt måste du ta hänsyn till tonen i din övergripande inredning.

Design är ett annat kriterium att ta hänsyn till. Flerdelade modeller kan vara geometriska eller asymmetriska i sin form. Du kan välja det andra alternativet för att skapa en originell dekoration. Slutligen är det lämpligt att tänka på antalet bitar som bildar bilden. På nätet finns det tavlor med tre och fem delar.

Vad du kan se på stenbrädan

Utöver sin dekorativa funktion deltar stenplattan i att förbättra atmosfären i huset. Tack vare den design som den representerar lugnar den både kropp och själ.

 • På den här tavlan kan du se småstenar med röda eller lila ljus. Dessa symboliserar ljus och ger värme samt ljus i ditt hem. Det bryter monotonin i det vita på dina väggar.
 • Målningen med grå nyanser är å andra sidan kompatibel med din färgstarka inredning. Till skillnad från modellen med ljus dämpar den kraften hos de färger som dominerar i det rum som ska dekoreras.
 • Den sten- och bambubordet för att representera växter. I butikerna kan du hitta modeller med bambustjälkar, blommor eller gröna blad. De skapar en vänlig atmosfär i huset. Floran förenar sig med dig genom denna typ av stenmålning.
 • Den ger dig också en miljöombyte genom att få dig att resa genom bilder. Du befinner dig på en strand, i en trädgård och vid vattenkanten medan du betraktar den. Vissa målningar föreställer stenar som ligger på sand, grönt gräs eller en stor vattenmassa.
 • Kristallstenarna kan vara svarta eller vita. Ibland blandar konstnärer de två färgerna för att betona kontrasten mellan dem.

En stenmålning för varje rum i huset

Den steniga tavlan bjuder in sig själv i olika rum i huset. Den gör att du kan dekorera till exempel ditt vardagsrum eller ditt sovrum. Det viktigaste är att välja dess form och mönster med omsorg.

Ditt sovrum är en plats för avkoppling och vila. Du kan dekorera det med sten- och ljusbräda, samtidigt som du ägnar särskild uppmärksamhet åt den dominerande färgen. Det rekommenderas att införliva en mjuk, men varm färg i det här rummet. Pastellfärg är lämplig, till exempel. Neutral färg är ett annat alternativ som du kan luta dig mot. För detta ändamål finns ett pebblebord med vita orkidéer och grönska tillgängligt på nätet. De mjuka färgerna är lämpliga för att försköna ett rum.

Du kan sätta en mer färgstark bild i ditt vardagsrum. Det finns många olika färger och mönster att välja mellan:

 • Lila blommor, en ljusburk, bambu och svarta stenar (för att skapa en zen-atmosfär). Den här målningen inbjuder till meditation. Observera att lila också är en färg som uppmuntrar till avslappning. Du kan också sätta den här målningen i ditt sovrum.
 • Mer färgglada blommor (röda, orange och lila rosor), bambu och svarta stenar.

Bambu och blommor tar plats på tavlorna som är avsedda för vardagsrumsdekoration. Föredrar du nykterhet? Varför inte välja svartvita teckningar? Enklare målningar med vita och svarta stenar finns tillgängliga på nätet.

Placera en målning med småsten i ett barnrum

Ett barns sovrum har en speciell funktion. Det är inte bara en plats för vila, det är också den plats där han utvecklas. Därför rekommenderas det att sätta in dekorationer som är anpassade till hans ålder och som deltar i hans utveckling. De följer med honom i alla faser av hans liv.

 • Föräldrar kan överväga att sätta en pebble board i sitt barns rum, förutsatt att den inspirerar honom. Den bör vara tillräckligt lekfull för att dra till sig hans uppmärksamhet dagligen. Varje föremål i detta rum bör stimulera deras sinnen. Den idealiska platsen för en tavla är lekhörnan och skrivbordet.
 • Bordet bör också väcka deras kreativitet. Om föräldrarna sätter en pebble board i sitt rum är det nödvändigt att ta hänsyn till detta. Deras val av färger och mönster bör inte vara trivialt. Den asymmetriska modellen eller en modell med två geometriskt formade bitar är till exempel lämplig.
 • Barn älskar färger. En färgglad pebble board kan dekorera deras rum. Du är fri i dina val, eftersom syftet är att fånga deras uppmärksamhet.

Utöver sin dekorativa funktion deltar pebble board i att förbättra atmosfären i huset. Tack vare den design som den representerar lugnar den både kropp och själ.

 • På en pebble board kan du se stenar med röda eller lila ljus. Ljusen symboliserar ljus och för in värme samt ljus i ditt hem. Det bryter monotonin i det vita på dina väggar.
 • Bilden med grå nyanser är å andra sidan kompatibel med din färgstarka inredning. Till skillnad från modellen med ljus dämpar den kraften hos de färger som dominerar i det rum som ska dekoreras.
 • En stenplatta kan representera växter. I butikerna kan du hitta modeller med bambustjälkar, blommor eller gröna blad. De skapar en vänlig atmosfär i huset. Floran förenar sig med dig genom den här typen av stenbräda.
 • Den pebble board tar dig bort från allting genom att ta dig med på en resa genom bilder. Du befinner dig på en strand, i en trädgård och vid vattenkanten medan du betraktar den. Några av tavlorna föreställer stenar som ligger på sand, grönt gräs eller en stor vattenmassa.
 • Kristallstenarna kan vara svarta eller vita. Ibland blandar konstnärer de två färgerna för att betona kontrasten mellan dem.

Har du hittat den stenmålning som passar just dig? Och dessutom vet du var och hur du ska placera den? Den är perfekt! För att komplettera din Zen-atmosfär i ett annat rum, eller för att komplettera en nykter och avkopplande representation, erbjuder vi en otrolig samling av mandala-målningar på vår webbplats.