Show Filters

Att inreda ett rum i hemmet upplevs alltid som en liten händelse

Färgharmoni, atmosfär, väggarnas storlek, inredningsstil, önskemål, allt måste vara perfekt anpassat för att ge ett rum värme och en behaglig känsla av välbefinnande och lugn.

När det gäller inredning är varje detalj viktig. Möblerna bör arrangeras med hänsyn till rummets volym. Väggarna ska täckas med tapeter eller färg, där varje färg har sin egen betydelse och mening: blått är lugnande, perfekt för ett sovrum. Orange ger gott humör och är en utmärkt färg för en lekplats för barn. För köket och vardagsrummen väljer du beige, antracitgrått, neutrala färger för att inte överbelasta atmosfären.

Om du vill ta in ett betydande dekorativt element för att förstärka dina möbler rekommenderar vi vackra flödande gardiner, några gröna växter och bilder.

Bild är ett dekorativt föremål som elegant klär dina väggar och ger dem en touch av piffighet och förfining.

Hur man väljer en Buddha-målning till sin inredning

Buddhamålningen är ett “måste” i modern inredning. Den kan avvecklas i olika format: liten, stor, i triptyk.

Buddha-målningen är målad med generellt sett mjuka färger: ockra, guld, beige, rosa, grått och den passar perfekt till ett Zen-inspirerat rum.

För att välja den måste du ta hänsyn till dess storlek, naturligtvis, men också till vad den utstrålar.

En Buddha som avbildas liggande eller mediterande kommer inte att ha samma betydelse som en skrattande Buddha.

Förutom dess storlek och representation är dess färger viktiga. Målningen måste passa perfekt till färgerna i din inredning. Buddha kan vara ett kontrasterande dekorativt element, men man måste se till att den inte förvränger stämningen i rummet.

Till exempel: i ett kontor som är målat i ljusa färger för att ge glädje och dynamik skulle det vara en bra idé att hänga upp en tavla av en skrattande Buddha som förmedlar gott humör snarare än en kontemplativ Buddha.

Vad representerar en Buddha-målning ?

Buddha är en karaktär från Hindukulturen.Han avbildas vanligtvis som en mediterande man som försöker uppnå transcendens.

Men det finns flera typer av Buddha: den mediterande Buddha, den sittande Buddha, den liggande Buddha..

Även hans fysionomi kan variera beroende på konstnärerna. Det är ganska vanligt att se Buddha i form av en ganska smal man, men det finns också Buddhor väl i köttet som skrattar eller mediterar. Det är också möjligt att hitta barnbuddhaer.

De kommer från många olika asiatiska kulturer : Zenbuddhan eller Shakyamuni Buddha är den vanligaste.

Du kan också hitta den thailändska eller burmesiska Buddha, som är en symbol för visdom och rikedom, den tibetanska Buddha eller den knubbiga och skrattande kinesiska Buddha.

Även om han är föremål för en mycket utbredd och viktig kult i Asien, förlorar Buddha i västvärlden sin religiösa konnotation och är mer relaterad till en tankeströmning som förespråkar zen, fullt medvetande och ett mer fredligt sätt att leva.

Buddha-målningen ger en touch av zenit, avkoppling och lugn i våra bostadsutrymmen och en mer positiv atmosfär.

I vilka rum kan man sätta en Buddha-målning ?

Eftersom Buddha är kulturellt väl accepterad i västvärlden är det inte ovanligt att den finns i våra vardagsrum. Tidigare var den mer förbehållen massagesalonger och yogacenter.

Buddha-målningen förvandlar din inredning till ett rum av lugn, frid och välbefinnande där det är bra att ladda batterierna i slutet av till exempel en lång dag.

Den kan därför installeras på olika platser i ditt hem.

I badrummet

Detta är en stor klassiker. Badrummet representerar en plats för rengöring, rening och renlighet.

Denna plats är uppskattad för avkoppling, avslappning. För att matcha rummets atmosfär rekommenderar vi en Buddha-bild med vattenelement (vattenfall, stenar, fontäner…)

I vardagsrummet

Detta är den idealiska platsen att dekorera med en buddhamålning. Det är mycket enkelt att välja din målning enligt färgerna i ditt vardagsrum samt den energi du vill förmedla.

En Buddha i starka färger ger en dynamisk miljö medan en mjukare ger vila och lugn, som Bild på en gyllene Buddha-staty.

I sovrummet

Att hänga upp en Buddhamålning i ett sovrum kan vara riskabelt. Sovrummet bör nämligen vara en plats för återhämtning och lugn för en vilsam sömn.

En dåligt vald målning avger för mycket energi som kan blockera tillgången till sömn.

I en hörna för läsning och välbefinnande

Liksom i badrummet, om du har ett eget litet hörn i ditt hem kommer Buddha-målningen att hitta sin plats.

Skapa detta läs välbefinnandehörn i din bild.

Kan man sätta en Buddha-tavla i ett barnrum ?

Av samma anledning som vi davråder Buddha-brädan i ett sovrum i allmänhet, rekommenderar vi inte att du hänger en sådan i ett barnrum.

Utöver den energi som målningen förmedlar har barn mycket fantasi och Buddhas ansikte kan imponera på dem (särskilt om det är särskilt realistiskt).

Vi föreslår att du undviker att hänga en Buddha-målning i något rum.

Buddha-bilden är därför en kryssande del av zen- eller asiatisk inredning. Den passar i nästan alla rum i ditt hem.

Om du vill gå ännu längre i zenitude, varför inte koppla ihop din Buddha-tavla med en feng shui-miljö som låter de rätta energierna flöda till rätt plats?