Show Filters

Ramar för foton, målningar och tryck är en viktig del av varje inredningskoncept. De ger dig möjlighet att visa upp din estetiska och konstnärliga smak, uttrycka din personlighet och ge ditt hem karaktär. Även om det är svårt att hitta en tillfredsställande originalduk, är det lätt att få tag på reproduktioner av kända verk av världsberömda målare som Monet, Gauguin och naturligtvis den berömda konstnären Vincent Van Gogh, vars olika målningar vi har visat dig precis ovan.

Varför köpa en Van Gogh-målning?

Den första anledningen till att du bör köpa en Van Gogh-målning är skönheten i hans verk. Även om du inte har tillgång till hans originalverk, som finns utspridda över hela världen i museer och privata samlingar, har du råd med en trogen reproduktion. Detta behåller hela det estetiska intresset, djupet och betydelsen av det reproducerade verket.

Då är den nederländska konstnärens målningar, även om de alla är från slutet av 1800-talet, fortfarande mycket aktuella. De tekniker som han använde i alla sina konstnärliga faser, färgerna, tonerna och de element som representeras är mycket aktuella. Detta är särskilt sant eftersom vissa av hans målningar, som Starry Night, och hans självporträtt som Självporträtt med ett bandagerat öra och Självporträtt med palett, har gått in i popkulturen och är nu kapade, omarbetade och förkastade i otaliga versioner.

Att ha en reproduktion av ett Van Gogh-verk i sitt hem är att ha ett föremål med ett starkt symboliskt värde med tanke på målarens arv och det konstnärliga inflytandet av hans verk.

I vilka rum kan man ställa en Van Gogh-målning?

Målningar, oavsett medium eller upphovsmän, kan placeras i vilket rum som helst i huset. Det viktiga är att tavlans tema och färger passar in i rummet i fråga.

I ett vardagsrum eller matsal kan en reproduktion av en Van Gogh-målning ge en extra konstnärlig touch, avslöja din konstnärliga och dekorativa smak, samtidigt som den ger en touch av färg. Konstnärens målningar är nämligen kända för sina ljusa, livfulla och djupa färger, utan att bli överdrivna, kitschiga eller vulgära.

I ditt vardagsrum fixerar ett sådant chart dina gästers blickar och kan vara en utmärkt samtalsämne.

En Van Gogh-målning kan också hitta sin plats i ditt sovrum eller i din master suite. Den ger det här rummet en konstnärlig touch som kan smälta in i vilken inredningsstil som helst. De oändliga och mycket rika detaljerna och djupet i denna stora målares målningar gör att man inte kan få nog av dem. Du kan därför betrakta detta verk som du hänger i ditt rum under lång tid och upptäcka nya facetter varje gång.

Barnrummet kan också vara hemvist för en Van Gogh-målning. Detta är då ett sätt att introducera barnet eller barnen till bildkonsten och målningens stora mästare. Det finns faktiskt ingen ålder för att börja intressera sig för bildkonst.

Målningar som reproducerar Van Gogh-målningar finns i olika storlekar, inklusive XXS-storlekar, vilket gör att de kan integreras även i utrymmen där man minst förväntar sig dem, till exempel i ett badrum, en hall eller till och med ett kök.

Vilken Van Gogh-målning ska du välja?

Valet av din framtida Van Gogh-målning beror främst på din smak och dina önskemål. Ingenting får hindra dig, för om konsten har en funktion är det att låta sina upphovsmän och beundrare uttrycka sig.

Det är ändå bättre att ta hänsyn till vissa kriterier innan du gör ditt val.

Denna konstnärs målningar har visserligen vissa gemensamma effekter, såsom färgernas mångfald och djup, men de skiljer sig åt i ton och teknik. Sålunda passar målningar med mycket varma färger, som Iris eller Porträtt med bandagerat öra, bättre på mörkare väggar. Detta är också fallet med Nuit Étoilée.

För en ljusare interiör, med ljusa pastelltoner, bör målningar i samma toner föredras. Flower Fields in Holland, Olive Tree Field och Almond Trees in Bloom fungerar perfekt med denna inredningsstil.

Om du har en grön inredning eller en inredning med utsikt över en terrass eller veranda med växter kan du förstärka den växtlika atmosfären och göra ett statement genom att hänga upp en av Van Goghs målningar med växttema. Dessa inkluderar Oleander Vase, Olivträd i solen, Gröna vetefält eller Gård i Provence.

Välja rätt format för målningen

Du hittar på webbplatsen tabloide.fr tavlor i flera olika format, från XXS, det vill säga 20 X 40 centimeter, till XXL, det vill säga 80 X 160 centimeter.

Tack vare detta varierade utbud har du möjlighet att välja det format som motsvarar varje rum. Så om ett vardagsrum ofta kräver en stor målning, för ett sovrum är det idealiska formatet snarare medium. Slutligen är de mindre formaten bättre lämpade för okonventionella utrymmen och små volymer. De är också lämpliga i det fall då du vill göra en tavelvägg där du inkluderar flera små tavlor.

Du kan också välja tavlor för att arrangera dem på ett speciellt och sofistikerat sätt. Du kan till exempel placera två av målarens självporträtt mitt emot varandra. För detta är ett medelstort eller litet format idealiskt.

Vad gör Van Gogh-målningen berömd?

Anledningen till att Vincent Van Goghs målningar är så unika och uppskattade av konstälskare överallt är att de återspeglar inte bara hans uppfattning av naturen han avbildar, utan också hans sinnestillstånd. Målarens liv var särskilt oroligt, kaotiskt och fyllt av familje- och känslomässiga dramer.

Av hans målningar kan vi urskilja de som han målade under perioder av lugn och de som han producerade under eller efter sina svåraste stunder. Stjärnhimmel, till exempel, målades 1889 medan han på egen begäran var inlagd på ett psykiatriskt sjukhus. I den skildrar konstnären stjärnhimlen så som han uppfattade den från sitt sovrumsfönster, en plågad vision av en himmel där stjärnorna virvlar, precis som hans tankar utan tvekan måste ha virvlat.

Det andra viktiga kännetecknet för hans verk är att han ofta blandar olika målarstilar. Till exempel blandar många av konstnärens verk med det avhuggna örat pointillism och impressionism, vilket gör dem unika i konsthistorien.