Show Filters

Hur du väljer en mandalamålning för din heminredning

Varje Mandalamålning är annorlunda i fråga om komplexitet och skönhet i detaljerna. Hur väljer man rätt målning, enligt inredningen i din inredning?

För den här typen av målning, ännu mer än för de andra, är det nödvändigt att lyssna på sina känslor för att göra sitt val. Enligt författaren Bailey Cunningham i sin bok om mandalor har mandalan en koppling till psykologi och andlighet. Det är ett motiv som används genom århundraden och kulturer som ett medium för meditation, ett medel för andlig resa och personlig uppfyllelse. Mandalamålningen är en målning som man ska begrunda och det är därför man ska ta hänsyn till krosskänslan.

Ur en mer teknisk synvinkel finns här tre punkter att ta hänsyn till när du väljer din målning: dekorationsstil, färg och storlek.

Stilarna

Mandalamålningen är ett abstrakt verk och eftersom Tabloide erbjuder dig en mängd olika färger (Gul Mandala och Blå Mandala), finner den här typen av målning lätt sin plats i olika stilar av inredning. Alla är fria att använda sin fantasi och originalitet! Med detta sagt finns det 3 huvudsakliga stilar som ofta passar bra ihop med en Mandala-målning.

För det första den etniska dekorationen: Denna dekoration som påminner om resor i Indien, Nepal, Öst… Den här stilen blandar färgerna på ett skickligt sätt. Mönstren och det flamboyanta i mandalan passar lätt ihop med de indiska broderierna på kuddarna, de färgade mattorna med tofsar, elefantstatyetterna, de färgade tallrikarna och de marockanska lyktorna, som man tagit med sig från en promenad i Marrakech. I denna intima atmosfär är mandalan både dekorativ och avkopplande.

För det andra Zen-dekoration: Denna stil är mer sober än den tidigare dekorationen. Det är bäst att välja en mandalamålning som är mindre prålig. Buddhastatyer, bonzai, bambushyllor och saltlampa kan komplettera inredningen. Tonvikten kommer att ligga på kurvor, å ena sidan med Mandalan, men också med valet av till exempel en rund hylla eller någon annan möbel med rundade former. Naturliga element som trä och sten kan användas på ett gynnsamt sätt i den här inredningen.

För det tredje bohemisk chic-stil eller hygge-stil: Denna inredning kännetecknas av sina beigefärgade och ljusa färger. En ljus mandalamålning är därför att föredra. Den kommer att framhäva det välbefinnande och den glada stämningen i enkelhet som denna typ av inredning eftersträvar. Andra element kan läggas till, till exempel en drömfångare i ull med vita fjädrar, några möbler eller små rottingspeglar, korgar och en bukett av pampasgrenar.
<Färgerna och storleken

Färgen på Mandalamålningen bör harmonisera med de dominerande färgerna i ditt rum. De mer neutrala mandalorna kommer lättare att smälta in i vilken atmosfär som helst.

Storleken på mandalamålningen bör övervägas i förhållande till takhöjden i ditt hem och storleken på din vägg.

Ju större väggen är, desto större bör målningen vara för att upprätthålla en visuell balans. Tabloide erbjuder 7 tryckstorlekar, från 20cmx40cm till 80cmx160cm för att passa alla behov.

Generellt sett är det nödvändigt att hålla ett minsta avstånd på 15 centimeter mellan dina möbler och tavlans kant.

Vad representerar en mandalabild?

Mandalan representerar symboliskt, i sin cirkulära form, totalitet. Det vill säga allt som existerar: universum som helhet. För att förstå detta måste vi gå tillbaka till roten till ordet och dess användning i historien.

mandala är ett sanskritord som betyder \”cirkel\”.
Mandala-ritningar och -målningar är allestädes närvarande element i tibetansk buddhistisk andlighet, och har varit det i över ett årtusende. Runt 5oo e.Kr. fanns det redan exempel på mandalamotivet i buddhistisk konst. Runt 800 e.Kr. användes mandalor i väggmålningar i helgedomar.

I olika andliga traditioner i Asien har mandalan använts i heliga riter. Den är ett instrument för meditation och en andlig övning. Ibland i form av sandmandalor symboliserar den tingens obeständighet, tålamod och hängivenhet. Det kan tyckas märkligt och meningslöst att ägna dagar åt att arbeta för att skapa ett flyktigt verk. Mandalan är ett bevis på att processen för individen är lika värdefull som slutresultatet. Det är inte bara det slutliga objektet eller den (flyktiga) prestationen som räknas, utan det sinnestillstånd som individen har fokuserat sin uppmärksamhet på, i varje skede av skapandet. Resultatet är ett mål att röra sig mot, en destination, värdet ligger i själva resan. Det är därför mandalan representerar sinnets resa mot mandalans centrum.

I vilka rum kan man placera en mandalabräda?

Mandalaplankan är i sin funktion av emotionell balansering och avslappning särskilt lämpad för sovrummet, viloplatsen par excellence. Målningen, i sina stora format, finner sin plats mycket väl antingen i höjd med sänggaveln. I det här fallet måste man se till att det finns ett tillräckligt avstånd mellan möbelkanten och bildens kanter. Eller på väggen som vetter mot sängen, för att avsluta och börja varje dag med en fridfull energi.

Badrummet kan vara en lämplig plats för ett arbete med en mandala, eftersom det är ett område för daglig passage och ett utrymme för egenvård och välbefinnande. Detta kan fungera perfekt med ett badrum som har mosaik.

En mandalamålning i vardagsrummet? Detta är ett perfekt rum att välja en vacker målning i stort format, eftersom det i många fall är ett av de största rummen i hemmet. Det är ett vardagsrum för familjen och ett rum för umgänge med vänner. Vad kan vara bättre än en avkopplande tavla för att få alla på ett fridfullt humör?

Mandalan kan anpassas till många stilar och kan användas i nästan alla rum. Eftersom den är abstrakt passar den in i vilken atmosfär som helst. Den är ett dekorativt element utan att begränsas till ett enda tema.

Kan vi sätta en mandalamålning i ett barnrum?

Ett barns sovrum är både ett personligt utrymme och den plats där små barn bygger sin identitet. Mandalamålningen är särskilt lämplig, eftersom den är både estetiskt tilltalande, abstrakt och avkopplande att titta på. Det är mönster med många detaljer som de små gillar att ha med sig i färgläggning, och det finns många barnböcker på marknaden med detta tema.

På ett mer subtilt sätt är mandalan en helig form som används i olika kulturer som ett element som bär på välsignelser och fördelar. Den buddhistiska och hinduiska mandalan är en symbolisk representation av universum. Rosenfönstret i kristna katedraler är en symbol för renhet och kärlek och cirkeln framkallar kosmisk harmoni. De geometriska ornamenten i islamisk konst är relaterade till geometrin i infinita fraktaler, blommor och stjärnor, som ett sätt att komma närmare det gudomliga.

Detta är värden som handlar om kärlek och enhet och som är kopplade till mandalamålningen. Dessutom skapar den meditativa aspekten en behaglig atmosfär för små barn, eftersom de har en ökad känslighet för världen. För att göra småbarnsrummet till en fridens helgedom rekommenderas det att välja mjuka färger som främjar sömnen. Nyanser som blått, grönt, ljuslila och andra pastellfärger är bäst.

På vår webbplats erbjuder vi också bilder på drömfångare, som kan hängas ovanför barnets barnsäng eller i någon annan del av sovrummet. Drömfångare är en indiansymbol som skyddar små barn från dåliga drömmar och mardrömmar, samtidigt som de lockar till goda drömmar. De är också ett perfekt dekorativt element för sovrummet.