Show Filters

Du gillar båtmålningar och vill installera en eller flera målningar i ditt hem. Du bör veta att det finns målningsdekorationer som anpassar sig till alla stilar.

Hur du väljer en båtmålning för din inredning

Båtmålningar framkallar konst i sin prakt oavsett om den är fotograferad eller målad på duk. I den här kategorin är det möjligt att hitta alla typer av båtmålningar, segelbåtar som segelbåtsmålning i havet, motorbåtar som motorbåtsmålning i en kurva. eller havet och sanden. De finns i olika färger beroende på konstnärens inspiration.

Om du gillar Tavlor Båt-dekorationen finns det regler som fastställts av inredningsspecialisterna. Denna regel ska först och främst matcha färgerna på det valda temat i huset, stilen på möbler, stolar och dekorativa föremål. Om du till exempel gillar en rustik eller bohemisk stil, med lite retrodekorationer och träbord av naturlig ek, kan du välja gamla renässansskepp. I det här temat kan du välja galjoner, karaveller, slavskepp osv. Du kan också välja båtar som står parkerade på stranden, nära kokosnötsträd, förtöjda i den gamla hamnen, eller upphängda på gamla landgångar i trä osv.

När det gäller färgen på väggarna måste du respektera ett färgschema som går från ton till ton. Om du till exempel väljer en båtmålning i blått, bör naturliga element vara synliga i ramen, såsom havet, himlen osv., som båtmålning av sportfiske. Som inredningsmöbler kan du sätta soffor i samma färg som målningen, i blå sammet, mörkgrått eller vitt med kuddar i sandiga, grå eller bruna färger. Om du å andra sidan väljer en svartvit målningsfärg, förlitar du dig på soffor och dekorationsfärger utan överdrifter som förstärker landskapet.

Vad representerar en båtmålning?

En båtmålning representerar först och främst en dröm om flykt, en inbjudan till resor, en känsla av lugn, försonlighet och ro för de som bor på platsen. Fartygsscenerna som frammanas i alla former, färger och tider är ofta de bilder som förmedlas av målaren. Det finns till exempel respekt för formerna, eftersom målaren vill försöka återge fartygets ursprungliga utseende. Detta är fallet med små fritidssegelbåtar eller båtar som ligger förtöjda vid stranden. Det finns också ursprungliga former som påminner om en historisk period, som de stora krigsfartyg som målas i sin helhet, tillsammans med vågornas rörelser och molnens färg. Det finns också den nostalgiska sidan som konstnären försöker föra vidare till kommande generationer, konsten att bygga båtar från en annan tid.

Det kan också vara en representation av sjömännens dagliga liv under en period. Man bör komma ihåg att konstnärer alltid vill förmedla ett budskap eller föreviga en händelse. Det är detta som oftast frammanas, eftersom målningarna kan representera sorg, glädje och skönhet på en viss plats. Platsen hänvisar ofta till konstnärens barndom, till de platser där han bodde.

När det gäller bilder av segelbåtar eller tävlingsbåtar representerar den tävling, flykt och äventyr. Den kan få dig att drömma eller ge dig idéer om nästa familjesemester. För båtmålningar i svartvit färg, eller fotograferade och tryckta på papper, ger den oss känslan av att resa, att ge sig ut på havet.

I vilket rum kan du sätta en båtmålning?

En stor båtmålning kan installeras i ett sovrum, vardagsrummet, matsalen, badrummet och till och med i köket. Den kan också installeras på kontoret, i hallen, i ett mottagningsrum osv. Färgblandningen bör alltid respekteras för att bekräfta målningens skönhet. Om du väljer ett ljust, neutralt rum utan överflöd av dekorativa föremål kan du fullborda överraskningseffekten med en bild av en färgad båt, mitt i vågorna, tillsammans med en blå himmel och solen. Du kan placera den i matsalen, placerad längst bak i rummet. För att öka bildens värde väljer du stora ramar som ger intrycket av att du tittar genom fönstret på båten i fråga. Du kan också installera den i sovrummet, genom att noggrant välja båtmålningar med glada bilder, tillsammans med vackra stränder, vackra kuster, som får dig att känna att du drömmer och åker långt bort. Om du väljer badrummet bör du välja en målning som inte är för stor eller för liten, utan som passar rummets storlek mycket bra.

Kan man sätta en båtbild i ett barnrum?

Det är en bra idé att placera en båtmålning i ett barns sovrum så länge du håller dig till stilkoden. Det är lite som med en bilmålning : om det hela inte är harmoniskt blir det snabbt en stilmässig missmatchning. De som väljer båttemat passar särskilt bra för drömmande barn som har en anda av äventyr, upptäckter och utmaningar.

Till exempel är bilder på piratskepp det mest populära valet bland barn. För att förstärka denna prakt, dekorera sovrummet med ett nautiskt tema, sjöjungfrur, snäckskal etc. Du kan lägga till molnformade dekorationer för kuddar och kuddar och blå eller vita golvmattor.

I allmänhet är båttemat för ett barns sovrum inte särskilt konstnärligt, utan symboliserar helt enkelt närvaron av ett piratskepp. Ramen är enkel att skapa, med piratflaggan, vågor, porthål, fiskmås etc. i relief. Du kan lägga till dekorationer som sängar i form av ett skepp, täcken och filtar med pirattema etc.