Show Filters

Leonardo da Vinci föddes 1452 i en liten toskansk by och är den perfekta förkroppsligandet av renässansens universella anda. Han var ett mångfacetterat geni med ett livligt sinne och var arkitekt, ingenjör, vetenskapsman och filosof, men också en fantastisk konstnär som skapade några av världens mest berömda verk. Är du fascinerad av Leonardo da Vincis målningar? Vad sägs om att införliva reproduktioner av den italienske mästarens verk i din inredning? Här är några tips som hjälper dig att göra ditt val.

Hur du väljer en Leonardo da Vinci-målning för din inredning

Det är svårt att välja mellan det tjugotal mästerverk som tillskrivs denna begåvade målare… Framför allt bör du välja en Leonardo da Vinci-målning i enlighet med din estetiska smak och personlighet. Du kan också välja ett verk som matchar stilen och färgerna i dina rum. Renässansmästarens målningar kännetecknas förvisso inte av sina lysande färger, men deras variationer i ljuset kommer att lysa upp många interiörer. Kom ihåg att ta hänsyn till storleken på din målning genom att välja bra proportioner i förhållande till den valda platsen. På webbplatsen Tabloide.fr finns flera olika format (från XXS, dvs. 20 X 40 cm, till XXL, dvs. 80 X 160 cm). Där kan du också välja att köpa duken utan eller med en bår så att du kan hänga upp den i ditt hem så snart du har fått den.

Vad föreställer en Leonardo da Vinci-målning?

Leonardo da Vinci var en sann virtuos inom måleriet och stod för flera konstnärliga innovationer. Eftersom han såg måleriet som en vetenskap använde han framför allt matematiska principer i sina teckningar och målningar (gyllene snittet, perspektiv…). Den mest anmärkningsvärda av hans uppfinningar på bildområdet är dock fortfarande sfumato-tekniken, som består i att applicera flera lager färg för att skapa suddiga konturer och en ångformig effekt.

Även om temana i Leonardos målningar är varierande, var konstnären främst angelägen om att tillfredsställa beställarna av hans verk genom att producera främst religiösa kompositioner (Bekännelsen, Den sista måltiden, Salvator Mundi, St John the Baptist…) och porträtt. Detta är fallet med Leonardos mest kända målning : Mona Lisa, som nu förvaras i Louvren (Paris). Detta ikoniska verk, det mest besökta i världen, föreställer porträttet av Lisa Gherardini, hustru till den florentinske handelsmannen Francesco del Giocondo. Andra porträtt av konstnärens hand har förblivit berömda som Damen med hermelin eller La Belle Ferronnière.

Leonardo da Vinci är också känd för sina några skisser. För denna stora observatör med ett nyfiket sinne var teckning grunden för hans tankeprocess, vilket är anledningen till att han återgav allt han såg. Förutom förberedande ritningar för sina målningar lämnade konstnären därför skisser av mänsklig anatomi (som den berömda Vitruvianska mannen till exempel), djur, arkitektur, militärkonst, grotesker..

Medan Da Vinci var ett renässansgeni som behärskade tekniken för perspektiv och mänsklig anatomi, var Degas en impressionistisk konstnär som fångade rörelser och scener från vardagslivet med häpnadsväckande precision. För att upptäcka hur Degas arbete påverkades av de konstnärliga framstegen under tidigare århundraden och för att lära dig mer om hans fascinerande skapelser, besök vår Degas on Tabloid-samling.

Tabloide.se hittar du reproduktioner av dessa originalverk, men också reviserade versioner, ofta mer färgglada, för att ge din inredning lite extra piffighet.

I vilka rum kan du sätta en Leonardo da Vinci-målning?

Den italienske mästarens verk är tidlösa och kan installeras i alla rum i ett hem. Välj helst ett rum som gör att målningen kan sticka ut. Om du hänger den i ett rum där det är trevligt (vardagsrum, lekrum…) eller, varför inte, i ett rum där det finns en passage (entré, korridorer…), kommer din målning att uttrycka din konstnärliga smak för andra och kan eventuellt provocera fram samtal bland dina gäster. Du kan också välja att installera den i ett “kunskapsrum” som ett bibliotek eller ett kontor. Leonardo da Vincis målningar och deras berömda sfumato skapar dessutom en mjuk och mystisk atmosfär som är idealisk för ett sovrum. Ett sista tips för att välja plats för din Leonardo da Vinci-målning: försök så mycket som möjligt att hålla den borta från vatten, fett och långvarig exponering för solen. Våra reproduktioner (som alla andra målningar!) är känsliga för sin omgivning.

Kan man sätta en Leonardo da Vinci-målning i ett barnrum?

Det råder ingen brist på teman för att dekorera ett barnrum: enhörningar, dinosaurier, regnbågar, planeter, fotboll, djur … Varför inte hänga en Leonardo da Vinci-målning i din avkommas rum i stället? Konst är inte bara för vuxna! Att välja en målning av denna genialiska konstnär för ett barnrum har flera fördelar. Förutom att det är en unisexdekoration som kommer att hålla över tid, gör denna typ av verk det möjligt för dig att initiera de yngsta barnen till bildkonsten och till de stora målarna. Det väcker inte bara ett barns passion för konst, utan främjar också deras öppenhet och kreativitet. Vem är bättre lämpad att inspirera ditt barn än den briljante Leonardo da Vinci? Se bara till att tavlan placeras högt upp så att ditt barn inte kan utöva sin kreativitet på duken..