Show Filters

Det finns en mängd olika valmöjligheter av originalmålningar i handeln som rör skallar. Det finns olika storlekar och olika färger med mönster som passar allas smak. För att välja en dödskallemålning som passar din inredning kan du köpa en svartvit, färgad eller mångfärgad modell. Det finns också målningar som kombinerar flera konstnärliga element för att göra dödskallen mer attraktiv. Det handlar bland annat om verk som har en optisk illusion, blommor som går runt kraniet eller fluorescerande mönster. Valet av en dödskallemålning beror på dina inredningsönskemål. Om du vill att den ska passa in i atmosfären i ditt rum ska du välja en målning med liknande färgtoner. Om du däremot föredrar en dekorativ dödskalle på duk som gör ett uttalande, välj i det här fallet olika färger.

Vad representerar en målning med dödskalle?

En dödskallemålning är en symbol som har använts i dekoration sedan medeltiden. Skallen har först betydelsen av övergången i det mänskliga livet, sedan blir skallen en religiös symbol i framför allt den mexikanska kulturen. Sedan används skallen i stor utsträckning i konstens eller modets värld. Konstnärer som Dalí, Van Gogh, Goya, Rembrandt eller till och med Andy Warhol har dessutom bidragit till skaldens popularitet i den dekorativa världen.
Alla med olika uppdrag har de vänt sig till föremålet i sina verk för att tala om ämnen som täcker ämnen som död, tanke, morbiditet, närvaro, irreducerbar renhet, anatomi, enkelhet, ursprung.
Denna symbol används också avpopartister, reklamare och modeikoner. Skallen är en symbol med flera konnotationer som inte alltid är relaterade till dödlighet. Oftast förknippas symbolen med döden, men den kan också representera en viss förändring eller förvandling. I vissa kulturer fungerar skallen till och med som skydd, lockar till sig makt, styrka samt rikedom. I Mexiko används faktiskt dödskallen “calavera” för att fira de dödas festival. Under denna årliga händelse används då många skallar som dekorativa element.

I vilka rum kan en bild med dödskalle placeras?

Målningar, fotografier och inramade föremål är de dominerande dekorativa föremålen när det gäller att klä väggarna i ditt hem. Deras korrekta placering är avgörande för att de ska bli eleganta, originella och vackra. Skullmålningar kan användas för att komplettera eller modifiera miljöer. Förutom placeringen kommer varje verk att ha en särskild effekt i varje individs dekorativa stil. För att välja rum eller rum att placera dödskallen måste du definiera ytans stil och även analysera de dominerande färgerna och formerna. På så sätt kan du börja välja de lämpligaste bilderna enligt design, stil och den personliga prägel du vill ge. Det är möjligt att sätta en skallemålning i det rum som passar dig för att dekorera ditt hem. Många väljer vardagsrummet eller sovrummet för att visa en dödskalle med en ren design för att ge rummet en dekorativ touch. Köket är fortfarande en bra idé att hänga upp en eller flera skallmålningar som skallmålning med blommor. Om du letar tillräckligt länge kan du till och med hitta mönster som kombinerar motiv som rör till exempel mat eller köksredskap. Skallen på duk kan också vara en bra idé i hallen eller entrén. Det beror också på din smak och stilen i dina rum. Vissa människor sätter en dödskallemålning på toaletten för att ge en konstnärlig touch till detta område.

Kan man sätta upp en dödskallebild i ett barnrum?

Om det finns något som barn älskar så är det att måla och rita. Vid första anblicken kan man tro att en målning som föreställer en skalle och korsben kanske inte är lämplig för barns känslighet. Ändå kan vem som helst nu, tack vare den moderna konsten, sätta en målning i sitt rum. Under Halloween-festivalen är det dessutom inte ovanligt att man ser utklädnader eller föremål som föreställer skallar. Denna symbol, som också representerar pirater, kan ses i många nöjesparker eller tecknade filmer för barn. Naturligtvis kan du välja en ganska färgglad skalle-modell med lekfulla mönster om du vill dekorera ett barnrum. Det bästa är att rådgöra med honom för att definiera hans preferenser. Tveka inte att fråga dem vad deras favoritfärg eller favoritdesign är. Du kan till exempel välja en rolig dödskalle tillsammans med ditt barn. Det finns också modeller med flashiga färger som du kan placera i ditt barns rum för att förstärka inredningen.