Show Filters

Rymdbord, ett alltmer populärt dekorationselement

Numera finns det många inredningsidéer och att göra rätt val visar sig vara ganska svårt för vissa människor. De naturliga väggdekorationerna såsom rymdtavlor är verkligen på modet. Det räcker inte med att du har en förälskelse, utan du bör framför allt ta hänsyn till några kriterier så att den här typen av målningar kan skapa en viss harmoni i ett rum.

Hur du väljer rätt rymdtavla för din inredning

Vill du visa upp en space board i ditt vackra vardagsrum? Ovansidan av soffan är den idealiska platsen för att visa upp den. Storleken på konstverket måste dock beaktas särskilt. Du kan till exempel välja en duk i XXL-storlek om du har högt i tak. På det här sättet blir rymdmålningen ett centrum i huvudrummet.

Två tredjedelsregeln används ofta för att uppnå harmoniska proportioner i inredningen och kan därför tillämpas på väggdekorationer. Om du vill ha bästa möjliga resultat bör bredden på din bild vara två tredjedelar av bredden på din soffa.

Oavsett om du är ett stort science fiction-fan, en konstsamlare eller en astronomientusiast är Rymdtavlan därför det rätta dekorativa elementet för dig. När det gäller färger har du ett brett urval som är lika spektakulärt som överraskande. Gillar du solens brinnande sida med en mycket ljus färg? Eller svart, blått, rymdgryning eller en bild på en astronaut?

Den idealiska målningen är säkert den som får dig att känna olika känslor och hjälper dig att få en annan syn på världen. Med det sagt, tveka inte att ta dig tid att välja den perfekta.

Vad representerar en rymdmålning?

Inredningsmålning är den mest effektiva lösningen för att göra rummen mer levande och harmoniska. Den förbättrar varje rum, särskilt vardagsrummet. Det bör göras genom att kombinera möbler, färger, material och former.

Väggdekorationer är det mest förväntade för att skapa en viss atmosfär i ett hem eller andra platser där människor tillbringar mycket tid. De hjälper inte bara till att klä väggarna, utan framför allt skapar de en vänlig och positiv atmosfär. En rymdmålning kan påminna dig om hur luddig rymdens rike är, men är ändå värd att utforska.

Rymdtavlan representerar också det oumbärliga verktyget för att skapa ditt eget universum. Faktum är att rymden är en viktig fråga från dess representation till dess intrång på konstens område. Dess närvaro i mitten av din inredning gör att du kan visa och fastställa stilen i ett rum. Det ger sedan en fokuspunkt på hela inredningen.

I vilka rum kan du sätta en rumstavla?

Vardagsrummet är det rum som lämpar sig bäst för väggdekorationer som representerar rymd. Detta är inte förvånande, eftersom det representerar husets mittpunkt. Det bör dekoreras på ett mycket genomtänkt och mycket mer stilfullt sätt. Med en vacker konstmålning som är inspirerad av kosmos till exempel kommer din vardagsrumsdekoration att bli helt lyckad.

Att bo omgiven av tomma väggar är som att befinna sig mitt i en fängelsecell. För att göra även ditt sovrum varmare kan du sätta en fin tavla med tusentals stjärnor på en av väggarna. Helst ska du hänga den ovanpå din säng. Sedan är det bara att välja den modell och storlek som passar dig och rummet. Du bör dock alltid hänvisa till urvalskriterierna.

Väggarna i ett matrum behöver också ett fint och väl valt trumsbord. Det kommer att ge det här rummet en touch av särprägel. Du kan placera det högt ovanför bordet. Bredden bör inte överstiga bordets bredd och längden bör vara minst 60 cm.

Förutom de olika rummen kan även korridorerna mellan rummen i ditt hus dekoreras. Med den här idén kan du simulera rymdresor varje gång du passerar förbi.

Kan man sätta upp en rymdtavla i ett barnrum?

Varje rum i ditt hus behöver vanligtvis ett särskilt dekorativt element som ska fånga inte bara din uppmärksamhet, utan även andras uppmärksamhet. Så du undrar om en space board också är lämplig för ditt barns rum? Det sistnämnda barnets rum behöver nämligen inredas så att det också kan få ett eget hörn och leva där med full glädje. Precis som i andra rum tjänar väggdekorationer till att lysa upp ett barn- eller babyrum.

Rymden är en favoritplats för de flesta barn och om du inreder deras rum i enlighet med detta tema kommer de att vara ganska glada att låsa in sig där. För det andra bör du tänka på rätt storlek på deras rum. I allmänhet är barn- och babysängar ganska smala. Du kan därför välja ett långt tyg snarare än ett brett.

Beroende på barnets ålder kan du välja färgglada bilder med mönster och former som ditt barn gillar. På så sätt får ditt barn en plats att gömma sig på sin favoritplats. Innan sandmannen kommer förbi kan han eller hon njuta av en tavla med en astronaut som promenerar genom det stora tomrummet.

Rymdmålningar är dock inte helt rätt för nyfödda barn. I stället behöver de en personlig bild eller dukar med ljusa färger. Deras syn behöver stimuleras i den här åldern, men rymdtavlor visar oftast bara färger som är lite mörka eller fortfarande för starka för dem.