Show Filters

När du väljer en djurbild för att dekorera din vägg, kommer du också att hänvisa till dess egenskaper och karaktärsdrag. Bland djuren kan du ta reda på vilka egenskaper apan har och om de matchar dig. Du hittar ett stort urval mellan fotografier och teckningar av schimpans, gorilla eller marmoset. Beroende på vilket rum du visar dem i kommer de i sin tur att ge sin del av karaktär och stil, unik för ditt hem.

Hur man väljer en apa konstduk

För att integrera ditt apporträtt på bästa sätt ska du först och främst ta exakta mått. Inte bara måste din ram respektera proportionerna på din vägg, för att vara synlig utan att ta upp allt utrymme, utan du måste också se till att apbilden på duken inte är för imponerande. På så sätt kommer den att smälta in perfekt i den allmänna inredningen i ditt rum.
Låt oss gå vidare till färgen på din bild. Om din inredning är modern ska du föredra monokromt. Är du ute efter originalitet? Satsa på starka färger, till exempel capuchin pop art-bräda eller multikolorerad gorillabräda.
Färgpaletten på apkonstdukarna är varierad, för att bäst passa in i ditt hems atmosfär.

Om du tvekar mellan porträtt eller landskap, vet du att tavlans format beror på din takhöjd och storleken på den vägg som ska kläs. För en korridor är en duk i liggande format att föredra. Å andra sidan, mellan två fönster, föredrar du ett porträttformat.

Konst är en fråga om smak och mycket personliga känslor. Emellertid hänvisar vissa modeller, till exempel djur, automatiskt till en mycket exakt symbolik. När det gäller primater är de de sällsynta däggdjuren som har en så tät variation av raser. Det är därför viktigt att fråga sig vad dina konstverk betyder och vad du vill att de ska utstråla till sina betraktare. Vem är du i grunden En smart och smart person eller en ganska imponerande och respekterad person. Det är så här du kommer att avgöra vilken apfamilj som är rätt för dig. Gorilla eller marmoset är samma art, men de kommer inte att återspegla samma drag i din personlighet.

I vilka rum kan du hänga en apmålning?

En målning har inte samma effekt arrangerad i ett vardagsrum, ett kök eller till och med ett sovrum. Naturligtvis hittar den lätt sin plats i dessa olika rum. Vi glömmer också alltför ofta att klä de ytor som vi betraktar mindre, men som lämnar ett gott intryck, till exempel en entré eller en korridor.

För att avgöra vilket rum som bäst visar upp ditt arbete måste du fundera på vad du försöker uttrycka genom det. Apans attityd är avslöjande, den ler, leker och kramar, varje pose är en ledtråd.

I ditt vardagsrum skulle vi hänga mer Affenbord med musikhörlurar till exempel.
Det är ett sätt att sända ut ett starkt budskap som speglar ditt humör
I ditt kök, satsa på en rolig apa, det är ett varmt utrymme från vilket en avslappnad atmosfär emanerar.
I ett sovrum kan fotografering, teckning, alla typer av målningar apa vara lämpliga. Ett monokromt grafiskt sovrum, ett tonårsrum med popkonst, ett barnrum med tema, varje atmosfär lämpar sig lätt för apa-målningar. Det är upp till dig att definiera den vars nyans bäst påminner om ditt rum.

Vad är apans symbolik?

Apan är ett av de djur vars symbolik är stark och känd av alla. Det finns otaliga populära uttryck som har med den att göra, till exempel “smart som en apa”, “apa något”, “man kan inte lära en gammal apa att göra en grimas”. Det är ingen hemlighet att apan är listig, intelligent, full av bus och att den imiterar för att lära sig
Den är nyfiken av naturen och tillskrivs egenskaper som uppfinningsrikedom och kreativitet.
Apan är mycket nära människan, som den jämförs med och till och med identifieras med, och har en viktig plats i samhället. Som evolutionens huvudaktör fascinerar den till den grad att den har en stor plats i filmindustrin. Den personifieras ofta som en guide eller en vis man, en trogen följeslagare som kan mäta sig med människan eller en liten rackare.

Den bär till och med titeln totemdjur, en skyddande ande som vördas av vissa kulturer. Det är en andlig guide som följer med genom hela livet, för att skapa harmoni och övervinna livets prövningar.

Slutligen lever apan huvudsakligen i djungeln där den känner sig fri. Det är en upptäcktsresande som ställer sin smidighet i tjänst för sin nyfikenhet. Han färdas genom djungeln från gren till gren med lätthet och sorglöshet. Självständig, rebellisk och till och med busig han vet vad han vill och tricksar sig gärna fram till det. Han trivs i offentligheten och gillar att underhålla sin omvärld och agera roligt.

Varför hänga en apbild i ett barnrum?

Om det finns ett djur som bäst representerar ett barn är det apan. Man kan konstatera att de har en mängd likheter. Båda gillar att ha roligt och det är genom detta som de utvecklar sitt lärande. De idéer om delning, gemenskap och ömsesidig hjälp som marmosets bär med sig är vackra värderingar att förmedla.

Makaduor och barn är smarta, de använder ibland list för att ta sig ur vissa situationer. De är utrustade med kreativitet och deras dagdrömmar gör det möjligt för dem att vara uppfinningsrika. Lilla upptäcktsresande i vardande, det är genom upptäckter och nya erfarenheter som de förstår världen och blir genomsyrade av den.
Som en rolig liten sak klättrar, gungar, imiterar och till och med grimaserar apan för att underhålla galleriet. Det är inte ovanligt att barn beter sig på samma sätt, till åskådarnas förtjusning.

En kliché av en apa, oavsett om det är en bonobo eller en schimpans, är alltså helt logisk i ett barnrum. De är förtjusande lika och att dra paralleller mellan dem kommer att väcka ditt barn till liv för djurvärlden och dess otroliga skillnader.