Show Filters

Valmålning, tigermålning, lejonmålning, elefant på savannen, fisk i ett korallrev, varg XXL deco-målning, hästdeco-målning, mystisk djurmålning, vilda djurmålning… Om du är en stor djurälskare är chansen stor att den här samlingen av djurmålningar har slagit an en sträng sträng hos dig.

Finn ut vilket djur som är ditt totem, välj format, storlek och ram för din konstduk och dekorera varje rum i ditt hus med dessa sublima djurmålningar!

Hur väljer du din dekorativa djurmålning?

Det finns flera kriterier att ta hänsyn till innan du väljer en konstmålning för att dekorera ditt hem.

Valet och storleken på det rum där djurmålningen ska placeras är av största vikt, eftersom du inte kommer att placera samma typ av djurmålning i ett vardagsrum, ett sovrum för vuxna eller ett litet badrum.

Avhängigt av rummets storlek kommer valet av storlek och form på djurtavlan också att vara av stor betydelse.

För att kunna njuta av konstmålningens skönhet föredrar man faktiskt att placera en stor djurtavla i ett rum med generösa volymer. Omvänt skulle man föredra en liten djurmålning i ett litet rum för att dekorera utrymmet utan att kväva rummet.

Slutningsvis, beroende på vilken dekorativ effekt du vill skapa, behöver du bara bestämma dig för om du vill dekorera din vägg med en konstduk i färg eller svartvitt, inramad eller oramad, i en ganska pop eller mer modern stil, en duk som återskapar en akrylmålning, en olja på duk eller ett affischtryck.

Vilka rum kan du dekorera med en djurmålning?

Om du mycket enkelt kan välja din djurmålning utifrån målningens färger och rummets inredning, kan du också tänka dig att dekorera alla rum i ditt hus med djurmålningar som framkallar en viss stämning.

I ett kök eller vardagsrum är det lätt att föreställa sig en djurmålning som föreställer en majestätisk tiger, lejon eller elefant i en exotisk och äventyrsfylld värld. I ett sovrum föredrar man framför allt en mer avslappnande djurmålning som föreställer en häst eller en tyst och förtjusande liten varg.

Och om du letar efter den perfekta tavlan för att dekorera ditt badrum, kom ihåg att tavlor som föreställer fiskar eller marina miljöer alltid ser bäst ut i vattenrum.

Djurinredningstavla: vilka betydelser för vilka djur?

Även utan att vara djurproffs kan det vara mycket lätt att förknippa en djurmålning med en egenskap som ofta tillskrivs den avbildade arten. Om du känner till ditt djur totem eller vill använda din djurmålning som ett dagligt mantra, en påminnelse om det tankesätt du vill anta i ditt liv eller helt enkelt för daglig inspiration, så gör det!

Det visuella minnet är faktiskt extremt kraftfullt och genom att associera din djurtavla eller ditt djur totem med en idé kan du vara säker på att denna idé gradvis kommer att spridas och slå rot i ditt liv.

För att ge dig ett exempel kan en lejonmålning vara en underbar symbol för styrka, mod och uthållighet. En djurmålning av en elefant kommer ofta att frammana visdom, minne och lugn, medan en djurmålning av en varg snarare kommer att hänvisa till frihet, djärvhet, instinkt och intelligens.

Och om du letar efter en tavla som framkallar glädje, lekfullhet, nyfikenhet och bus, så välj definitivt en djurmålning som föreställer fiskar, en giraff eller ett djur med ett uttrycksfullt ansikte som en slampa eller en sköldpadda.

Kan man dekorera ett barnrum med en djurmålning?

Det är fullt möjligt att dekorera ett barnrum med en djurmålning. Å andra sidan bör du vara mycket uppmärksam på ditt barns ålder och att djurbilden i fråga inte ger honom mardrömmar.

Så länge ditt barn är litet är det lämpligt att i möjligaste mån undvika dekorativa målningar som föreställer våldsamma, skrämmande eller huggtandshöjande djur.

Välj i stället färgglada djurbilder med fiskar eller en giraff. Du kan också välja djurmålningar som inspirerar till lugn och visdom, till exempel en duk med akryl-effekt av en elefant eller ett fotodukstryck som föreställer en häst.

För att undvika att göra ett faux pas är det fortfarande bäst att fråga dina barn vilken typ av vägginredning de drömmer om till sitt rum. På så sätt är du säker på att inspirera dina barn dagligen samtidigt som du låter dem hitta sitt eget totemdjur!