Show Filters

En tavla är ett mycket vackert dekorativt element när den väljs med smak och placeras på rätt sätt. Den ger en personlig touch till en inredning som speglar dig. Sedan mosaiken föddes i Mesopotamien på 400-talet f.Kr. har den alltid funnits i hela världen. De mosaikbrädor erbjuder tidlös dekoration som faller inom kategorin originalbrädor. Så vad motsvarar en mosaiktavla?

Hur du väljer rätt mosaikmålning för din heminredning

Det finns ett brett utbud av målningar, oavsett om det är fotografier, handmålade målningar, affischer. För mosaikmålningar finns det ett stort val av mönster som är gjorda för att passa in i din inredning och för att glädja dig, såsom vintagemålningar och motivationsmålningar.
Först och främst ska du veta vilken färg du vill se i ditt rum för att inreda. Det är viktigt att dina mosaikbilder smälter in i de färger som redan finns i ditt rum. Oavsett om det är för ett sovrum, ett vardagsrum eller i ett badrum är stilen och måtten på din mosaikram inte likadana.

Å andra sidan är återgivningen av din mosaikbild inte densamma om du placerar den horisontellt eller vertikalt.
Vissa föredrar en landskapsframställning, andra en porträttframställning eller en mer abstrakt framställning. En mosaik är ett konstverk! Det bästa valet för en mosaikmålning är hjärtat!

Vad representerar en mosaikmålning?

Mosaiken föds ur små bitar av keramisk terrakotta, lergods, som sätts ihop och skärs ut på ett extremt minutiöst sätt för att representera en bild. Mosaikeffekten är mycket färgstark och ger din inredning en riktig touch av ljus. Södra länderna är rika på mosaik och det är en dekoration som har behållit sin autenticitet, en mycket trendig stil. Mosaiken representerar ofta kakelplattor med mönster i rektangulära, fyrkantiga eller rundade former.

Oftast har mosaikmålningar geometriska former (cirklar, kvadrater, stjärnor,…), vanligtvis symmetriska, mandalas, regelbundna mönster, blomformer. När det gäller interiörinredning är dessa mosaikmålningar helt perfekta för en samtida effekt, en modern inredning eller en mer industriell design.
Mosaikerna är dock inte begränsade till geometriska former. En mosaikmålning kan lika gärna föreställa ett imaginärt eller icke imaginärt djur, ett porträtt, ett landskap, ett reproducerat fotografi. En mängd olika alternativ står till buds.

Man får inte glömma att mosaik ursprungligen användes mycket som ornament i kyrkor eller katedraler. Faktum är att den vackraste romerska mosaiken finns i Lod i Israel och föreställer djur som jagar andra djurarter. Denna sublima mosaik är en sann inspirationskälla och visar att representationen av en mosaikmålning är mycket varierande.

I vilket rum kan man placera en mosaikmålning?

Är du osäker på om du kan hänga din målning på en vardagsrumsvägg eller i ett sovrum? En mosaikmålning är ett dekorativt objekt i sin egen rätt. Det spelar ingen roll var din målning placeras. Om ditt rum är ganska smalt kan du välja flera små målningar som ligger i linje eller över varandra. Välj stora mosaikmålningar för luftiga vardagsrum eller som sänggavel i ett sovrum.

Men om du har ett tomt rum utan några dekorativa element är en vacker mosaikmålning en utmärkt idé för att dekorera det och för att ge ditt mysiga näste en viss charm. Du kan välja en målning i varma färger om den matchar dina möbler eller om du behöver en festlig touch. Om dina möbler är mer i neutrala toner och du föredrar en naturlig look är en mosaiktavla som är monokromatisk eller med bara två nyanser i sobra färger säkert mer lämplig.

I ett sovrum är det lämpligt att undvika starka färger. För att uppmuntra till sömn rekommenderas avrundade mönster och mjukare, mer lugnande färger.
I ditt vardagsrum ser en mosaikmandalabord bra ut i en inredning i industriell stil. Om du satsar på en elegant inredning passar en mosaikduk med portugisiska motiv i svart och vitt mycket bra.
En målning i mosaikstil kan hängas på vilken vägg som helst i ditt hem, det gäller bara att matcha färgerna och dimensionerna så att de passar stilen i varje rum.

Kan man sätta en mosaikmålning i ett barnrum?

Ditt barns sovrum är ett rum där det ska kännas bra att bo. Ditt barn måste känna sig lugnat för att lyckas vila när han/hon känner behov. Väggar fulla av dekorativa föremål och en mängd olika färger ska undvikas. Detta distraherar barnets blick, eftersom det ständigt är på alerten om det är omgivet av alltför många dekorativa föremål.
En bild räcker för att dekorera ett barnrum. Naturligtvis tar neutrala toner täten. Mjuka pastellfärger ger lugn och ro i rummet. De nyanser som motsvarar den här miljön är ganska blekgula, puderrosa, turkosblått, vattengrönt!

Geometriska former eller djur passar också mycket bra in i barnrummets värld. Mosaikmålningen är en idealisk väggdekoration i ditt lilla barns rum. För hans välbefinnande är det bara att respektera den färgkod som lugnar barnet!