Show Filters

Fyren lejonmålning, cool retro lejonmålning, kungen av savannen lejonmålning, mäktig lejoninna målning, svart och vitt lejon och lejoninna målning, fullmåne bevingat lejonmålning, blått gyllene lejonmålning, rytande lejonmålning, yin och yang lejonmålning, sol lejon med unge målning…

I alla dess former har lejon alltid varit en inspirationskälla i konstvärlden. Lejonet är en symbol för styrka och elegans och är faktiskt ofta barnens (och många vuxnas) favorit totemdjur!

Gå igenom vår samling av lejonmålningar och njut av att dagligen insupa lejonets många kvaliteter!

Lejonmålning: vad är lejonets symbolik?

Lejonet tillskrivs många egenskaper. Lejonet är trots allt inte konungen av savannen för ingenting. Det symboliserar makt, kungars legitimitet, mod och rättvisa (säger inte folk “Lejonhjärta” eller “Stark som ett lejon”?)

Lejonet kan därför vara en stor inspirationskälla när du vill skaffa dig den här typen av egenskaper. Det är bara att gå förbi din lejonmålning, eller ännu hellre ordna flera lejonmålningar i olika rum i ditt hus, och ta en titt på lejonet för daglig inspiration.

När lejonet paras ihop med andra symboler, till exempel en lejontavla i kombination med yin yang-symbolen eller en målning som föreställer en lejonfamilj, kan tavlan också dagligen påminna dig om familjens värderingar, eller den balans som alltid måste upprätthållas mellan gott och ont…

En lejonmålning är inte bara mycket dekorativ, utan kan också ha ett vackert budskap för dig och dina nära och kära!

En lejonmålning för att ge din inredning en liten savannkänsla

Lejonet är ett djur som helt enkelt är väldigt estetiskt. Därför hittar du också ett urval av pop art lejonmålningar, abstrakta lejonmålningar, färgade lejonmålningar eller svartvita lejonmålningar, som helt enkelt är tänkta att vara dekorativa och berika dekorationen i ditt hem.

Om du bestämmer dig för att välja en tavla med lejon på savannen, en tavla som föreställer ett lejon och en elefant, eller någon annan lejonmålning som framkallar livsmiljön för denna majestiska art, kommer du omedelbart att ge din inredning en liten safari-look.

Om du däremot väljer en modernare lejonmåleri eller en pop art-duk som visar ett färgstarkt fotoporträtt av ett lejon eller en abstraktionsmålning som visar en geometrisk lejoninna, så rör vi oss i det här fallet bort från savannen för att skapa ett helt annat inredningsschema!

Oavsett vad som händer, om du är en djurälskare, kommer den här typen av popkonstmålning eller oljemålning med canvas-effekt eller akrylfärg alltid att se bra ut i din inredning.

Kan du använda en lejonmålning för att dekorera vilket rum som helst?

I verkligheten finns det inga fasta regler och du kan dekorera vilket rum som helst i ditt hus med en lejontavla. Å andra sidan är det sant att lejonmålningar kan vara mer lämpade för att dekorera vissa rum. Som alltid med vägginredning och konst är allt en fråga om smak.

Om du inte vill ta några risker med din inredning eller inte litar tillräckligt mycket på din smak när det gäller konst och tavlor ännu, så vet att en stor tavla alltid kommer att vara ett säkert kort i ett vardagsrum, en hall eller ett kontor.

Du kan naturligtvis hänga lejonmålningar i badrummet och i sovrummet om du behöver styrka och mod på morgonen, men tänk på att det fortfarande rekommenderas att installera konstmålningar som förmedlar mer lugn i dessa typer av rum (fiskmålning, hästmålning, landskapsmålning, naturmålning etc.).

I slutändan får du fortfarande bestämma vilket rum din lejonmålning ska pryda, så gör den till din egen!

Kan du dekorera ett barnrum med en lejonmålning?

Tricky fråga!

Barn älskar lejon, och för vissa är det till och med deras totemdjur ibland! Om detta är fallet med ditt barn kan du absolut välja en lejonväggsdekoration till deras rum.

Lejon är några av de mest inspirerande djuren och att ha en lejonbild i ett barns rum kan vara en stor inspiration på daglig basis.

Om ditt barn däremot är mycket litet, eller om bilden av ett lejon eventuellt kan skrämma det när natten faller, vänta några år till! Det enklaste sättet är fortfarande att fråga ditt barn och välja väggdekoration tillsammans med det.

Om ditt barn däremot fortfarande är mycket litet, eller om bilden av ett lejon kan skrämma honom på kvällen, kan du vänta några år till eller erbjuda honom en av bilderna från vår apkollektion, som är mer lämpad för hans unga ålder. I slutändan är det enklaste att fråga ditt barn och välja väggdekoration tillsammans.