Show Filters

Utforska vår samling av vikingamålningar och upptäck ett av våra mästerverk tillägnade dessa berömda nordiska krigares ära. De är perfekta för att dekorera olika rum i ditt hem i den stil du väljer.

Våra vikingamålningar fängslar med sina skildringar av legendariska nordiska krigare. Och, goda nyheter, om du brinner för det gamla Egypten och dess mysterier, missa inte vår samling av Egypten-målningar för att pryda dina väggar med hieroglyfer och mytologiska scener.

Vad föreställer en vikingamålning?

Våra vikingabilder är både eleganta och meningsfulla och utgör en utmärkt interiördekoration. De är historiska målningar som skildrar karaktärer, men också dessa människors livsstil och miljö. Inspirerade av legender och berättelser till detta folk av krigare och navigatörer, låter våra tavlor dig skapa en nordisk eller skandinavisk stil i ditt hem.

Vikingarna, som levde mellan 800- och 1000-talet, var handlarna, utforskare, plundrare och framför allt pirater. De är kända i populärkulturen för sitt mod, sin livsstil och sin styrka. Det är dessa element som Tabloid hedrar genom sina målningar. Våra målningar med vikingaskepp, till exempel Vikingaskepp och målning med dimmig sjö, liksom resten, hänvisar till modet hos dessa upptäcktsresande som inte tvekade att trotsa stormar och dåligt väder i jakt på nya länder och rikedomar. Ombord på sina berömda segelfartyg med smeknamnet “drakkar” utforskade de Atlanten, Östersjön och Nordsjön. Förutom att vara stora upptäcktsresande var de också stora köpmän som hade handlat med västerländska köpmän sedan romartiden.

Hur du väljer en vikingamålning för din heminredning

Vår samling innehåller många målningar som hedrar vikingarna. Var och en har en specifik betydelse och en färgkombination som passar vissa typer av inredningar. För att välja den perfekta målningen att hänga på väggen och göra din inredning till en succé kan du förlita dig på vissa kriterier.

Din personlighet

Först och främst måste du tänka på din egen bekvämlighet. Vikingmålningen du installerar i ditt hem bör spegla din personlighet. Den ska bära ett budskap från dig till varje besökare. Med representationen av en vikingakrigare som håller sin yxa ger du till exempel en bild av mod. Bland vikingarna är element som yxan eller vargen faktiskt symboliska. För att göra detta kan du ta reda på betydelsen av de element som finns på den vikingabilden som du vill installera i ditt hem.

Färgerna

När du väljer din vikingtavla måste du se till att rätt val av färger. Tonen på tavlan ska harmonisera med nyansen på din vägg och de färger som redan finns i din boendemiljö. Vi har tavlor i ljusa toner som kommer att avslöja all sin charm i ditt hem. Du kan också leka med kombinationer av färger för att uppnå kontraster. I ett rum som är målat i en ljus eller ljus färg kan du installera en mörk målning. Detta kommer att få det att sticka ut mer för dina besökare.

Dimensionerna

Målningens mått är ett mycket viktigt kriterium. De måste vara proportionerliga i förhållande till väggen för en bättre återgivning. Din vikingtavla får varken vara för liten eller för stor. För att ta reda på vilken ideal storlek på tavlan du ska välja kan du börja med att mäta din vägg för att bestämma dess bredd. Du måste sedan multiplicera denna bredd med 0,57 för att få rätt förhållande mellan väggstorlek och idealisk bildstorlek. Detta ger dig den idealiska storleken, så du måste välja en bild som ligger närmast i storlek.

I vilka rum kan du sätta en vikingtavla?

Vikingbilder passar bra in i din inredning och kan installeras på olika ställen i ditt hem. Du bör dock göra dig besväret att välja en tavla som passar bra till varje rum i ditt hem.

Sovrummet

Detta är förmodligen det bästa stället att installera din vikingamålning på. Det är inte bara platsen där du underhåller gäster, utan också ett viktigt vardagsrum i huset. Genom att installera en målning där kan du hävda din personlighet och smak. Det är tillrådligt att välja en stor tavla. Föredra också tavlor som har ett vikingaporträtt. Dessa är de mest imponerande och sägs vara de som avslöjar mest storhet.

Sovrum

Du kan också installera en av våra vikingemålningar i ditt sovrum. Eftersom sovrummet är en plats för vila är det viktigt att välja en lugnande målning. Den bör vara abstrakt som ett landskap eller ett ö-panorama. Du kan till exempel välja en Viking Nordic landscape målning. Du kan också installera en målning som motiverar dig när du vaknar som en målning som föreställer en stridsscen. Det kommer att ge dig energi och motivation varje morgon när du vaknar för att börja dagen bra.

Kan man sätta upp en vikingamålning i ett barnrum?

Många historiker betraktar länge vikingarna som vulgära plundrare, och de fortsätter att få en dålig bild av vissa. Det är därför tveksamt om det är klokt att installera denna typ av duk i ett barnrum. Men det måste sägas att vikingarna inte bara var plundrare eller pirater. De spelade en viktig roll i handeln på sin tid och var stora upptäcktsresande.

Vikingarnas moderna historia är mycket spännande och ett intressant ämne för barn. Vikingar är också bra nordiska krigare som kan vara bra källor till fantasi och trygghet för ditt barn. Så våra vikingemålningar kan vara mycket lugnande för dina barn genom att ge dem en känsla av mod och styrka. Genom att bjuda in legendariska karaktärer som är dessa krigare till deras rum genom våra porträtt kommer du att skingra alla deras rädslor.