Show Filters

Vilda djur är ett svårfångat universellt arv som fascinerar så mycket att preferenserna när det gäller djurarter är mycket varierande. Vissa föredrar vilda djur, särskilt kattdjur, medan andra uppskattar tama däggdjur. Bland de sistnämnda finns oundvikligen den största (höga) idisslaren på de afrikanska savannerna: giraffen.

Giraffen är tillräckligt gigantisk och därför svår att domesticera, om man inte har ett tillräckligt stort skogsområde utomhus, men den har den speciella egenskapen att den är mycket attraktiv med sin röda päls som är spräcklig med vitt. Det är därför inte förvånande att man på marknaden hittar dekorativa föremål med en avbild av detta gigantiska djur. Du hittar den målad eller tryckt på dukar eller målningar.

Tänk om du valde pop art giraffmålningar i flera färger för att ge din interiörinredning en djurisk touch?

Vad symboliserar giraffen?

I den shamanska traditionen representerar giraffen upplyftning av anden. Det är ett heligt djur som den tidens indianer dyrkade särskilt. Från toppen av sina 06 meter observerar den med uppmärksamhet vad som händer runt omkring den. Den har förmågan att se, om den är vaksam, de attacker och bakhåll som försöks av de kattdjur som ofta smyger omkring den.

Giraffen representerar också inre lugn, vänlighet, mildhet och uppriktighet. Detta är inte förvånande när man observerar detta djurs beteende som vanligtvis är mycket fredligt.

Enligt andra förfäder har giraffen psykiska förmågor som gör det möjligt för den att se bortom skenet, i dimensioner som är parallella med den tredimensionella värld som vi människor lever i: detta är den fjärde dimensionen.

I drömtolkningen kan det att se en giraff symbolisera att det är brådskande att bli medveten om fakta. I det här fallet är det nödvändigt för individen att observera sig själv intimt för att upptäcka sina brister.

Giraffen symboliserar också den ömsesidiga föreningen av himlens och jordens krafter. Det sägs alltså att de osynliga gudarna söker kontakt med den som har en dröm där en giraff visar sig för honom.

Detta däggdjur symboliserar också harmoni mellan känslor och det andliga. Det är balans, förmågan att mentalt och psykologiskt dominera alla fakta som skulle kunna överväldiga oss.

Det är på grund av all denna exotism som kännetecknar giraffens liv som hantverkare som specialiserat sig på dekoration fick den geniala idén att representera detta djur på ett värdigt sätt på tavlor; och på så sätt ge köparna möjlighet att impregnera sig visuellt.

På det mänskliga planet skulle det vara mycket givande för dig att få uppleva detta. Men vilket rum skulle du välja för din giraffkonst?

Hur väljer du en giraffduk?

Vet redan från början att dukar med vita och svarta bakgrunder eller bakgrundsbilder passar till alla dekorer, inomhus eller utomhus. Ett av de viktigaste kriterierna att ta hänsyn till när du gör ditt val är storleken på duken i förhållande till ditt utrymme. Var också särskilt uppmärksam på färgerna på själva giraffen, den aktuella trenden är pop art.

För mer finess kan du välja en porträtt giraffpopbild i storlek XL (60cmx80cm) eller XXL (70cmx100cm). Alternativet giraffpopkonstmålning färgad är också möjligt för mer originalitet. Det är dessutom en bra idé som present till en man. Du kan dock anta en mer modern stil med pop art girafftavla som finns i storlekarna XXS, XS, S, M, L, XL och XXL.

Vilka rum kan du dekorera med en girafftavla?

Kom ihåg att ett bra val av din giraffkonstduk också beror på att du i förväg har definierat rummet där den ska hängas. Om du planerar att sätta den i ditt sovrum som en sänggavel, välj giraffemålning popkonst färgad i vit bakgrund.

Om tavlan ska förvaras i vardagsrummet eller matsalen kan du välja pop art giraffporträttmålning. Den är särskilt lämplig för färgade väggar. Genom att placera något av dessa konstverk på ditt hemkontor eller din arbetsplats skapar du dessutom en atmosfär som bidrar till god stämning, och tack vare färgerna på dessa målningar kommer din inredning att få mer ljus.

Om din fru har en förkärlek för djur, tveka inte att överraska henne: häng upp en giraffmålning vid hennes säng. Om det är en man, sätt tavlan i hans bibliotek eller i det rum där han tillbringar mer tid utanför sovrummet.

För dem som har bokhyllor eller musikstudior, tänk på att giraffkonstduken är det perfekta dekorativa föremålet för en mer inspirerande och beboelig miljö. Tillsammans med LED-lampor ger den här målningen dig en mycket överdådig ljuseffekt under natten eller när det är mörkt.

Kan man hänga en giraffbild i ett barnrum?

Det är onödigt att nämna hur barn/tonåringar, bättre än vuxna, föredrar färgglada föremål. Om det dessutom är ett djur som är så imponerande som giraffen kommer euforin bland de yngsta att bli ännu mer intensiv.

Så vad väntar du på? Skapa en bättre atmosfär i ditt barns rum genom att hänga upp en pop art giraffmålning. Placera honom på en plats där han lätt kan observera den när han vaknar.