Show Filters

När det gäller att dekorera din interiör måste du klä dina väggar. Även om det är en bra idé att inte fylla dem med möbler, är det också en bra idé att inte lämna dem helt tomma, särskilt om de har en stor yta. Oavsett om de integreras i en inredning med marint tema eller inte, erbjuder havslandskap en vacker palett av naturliga, dynamiska eller lugnande atmosfärer.

Hur du väljer en havsmålning till din inredning

Det är viktigt att tänka på tre viktiga kriterier. För det första ska du tänka på atmosfären, den energi du vill se cirkulera i rummet.

Mer erbjuder verkligen olika perspektiv, för olika stämningar. För en avkopplande stämning kan du till exempel hitta ett brett urval havsmålningar som föreställer ett jämnt, lugnande hav i solen, knappt markerat av några detaljer som en tyst båt eller en ö i fjärran.

Flera representationer av solnedgångar på havet, ibland med en strand eller ett fridfullt landskap, kan också helt bidra till den avslappnade stämning du eftersträvar. För en mer dynamisk, till och med sportig atmosfär kan en vacker och imponerande våg göra susen, eller synen av en båt som trotsar elementen. För en naturlig look kan målningar som föreställer havdjur i sitt storslagna element vara mycket populära, till exempel dolfin- och sjölejonmålning eller sköna valmålning.

Tänk sedan på storlek och komposition. En havtavla måste verkligen ha sin rätta plats. Det får inte sluka utrymmet och kväva ditt rum. Omvänt kan en löjligt liten tavla se olämplig och helt ur sitt sammanhang ut. Helst bör ett tomt väggutrymme omge målningen/målningarna. Du kan välja en enda duk, även en stor, eller en komposition av flera dukar i olika storlekar som bildar en homogen och grafiskt originell helhet.

Tänk slutligen på att inkludera havsmålningen i en övergripande vision av din inredning. Faktum är att ditt rum kanske redan bär märket av en viss stil. Därför kan de färger och material som redan är närvarande återkallas i tavlan. I vissa fall, om du har ett gott öga, kan vissa målningar sticka ut, särskilt i en mer grafisk och modern stil, särskilt om de förtjänar att lyftas fram särskilt.

Vad representerar en havsmålning?

En havmålning kan skildra flera olika typer av motiv: själva havet, havets djurliv, kustmotiv och slutligen båtar och människor med anknytning till havet.

Havet kan framställas på olika sätt. Det kan vara en enorm, lugn vattenyta, eller så kan det utspelas i olika nyanser av ljus och reflektioner av solljus. Detta kan lämpa sig för vackra väggkompositioner. Vågorna är också ett sätt att representera havet i rörelse. En enda vacker våg kan faktiskt vara ett motiv i sig självt.

Havsdjur i sitt element är en mycket mångsidig och högt värderad inspirationskälla. Fiskar, stora eller små, i närbilder, i skolor eller på avstånd, kan utgöra ett välkommet val med många färgmöjligheter. Detsamma gäller för valar, men också för olika typer av fåglar och vissa vänliga marina däggdjur som sälar och isbjörnar.

Kusterna erbjuder också ett intressant utbud av motiv. Det finns något för alla. De sandstränder som kantas av kokospalmer är mycket populära, men andra typer av stränder är möjliga, som de långa Normandie-stränderna eller stenstränderna. Klippkusterna kan också vara mycket tilltalande, och vissa hamnlandskap, eller med en fyr, är också vackra.

Slutligen kan mänsklig närvaro ibland ge upphov till fantastiska bilder som överförs till duk. Till exempel dykare, fiskebåtar, eller i ett mer sportsligt register, surfare. Från nära eller fjärran kan detta vara ett tillfälle att fokusera på teman som skulle ligga dig varmt om hjärtat.

I vilka rum kan du sätta upp en havsbild?

En havsbild kan placeras i många rum, förutsatt att temat är anpassat till dem.

I ett rum är det uppenbart att trenden går mot lugn. Sportliga eller vilda scener som är alltför dynamiska kommer därför i allmänhet inte att passa. I ett sovrum är ljusa eller till och med starka färger i allmänhet uppskattade, men inte överdrivna. Detta gäller landskap av ett lugnt och vidsträckt hav, av valar i fjärran som framkallar långsamhet och lugn. Det är också möjligt att föredra varma färger, läckra solnedgångar på ett soligt hav, en strand som framkallar vila och lugn.

Det är förmodligen vardagsrummen som lämpar sig bäst för variation. Allt beror på den allmänna atmosfären. Om du vill framhäva din passion, till exempel för surfing, är ämnet ganska lätt att hitta och en vacker havsväggsmålning kommer att göra susen om den är väl vald. Mer neutrala motiv kan framhäva ljuset i rummet, en zen-atmosfär eller till och med en solig atmosfär om dina möbler har trä- eller rottingfärger.

Mindre rum kan uppskatta en navy-dekoration. Detta gäller särskilt för våtrum. Små färgade fiskar i ett badrum, välplacerade, kan vara mycket tilltalande. Några kokospalmer vid havet eller mer neutrala fiskar, hittar gärna sin plats i ett kök. Slutligen kommer några landskap som inbjuder till resor att uppskatta att pryda en hall eller en korridor.

Kan man sätta en havsbild i ett barnrum?

Ja, för barn är naturligtvis känsliga för inredningen i sitt sovrum. De kanske vill välja en väggmålning som påminner dem om deras semester, och det finns andra målningar som är lika intressanta : bergsmålningar. Det är också en ursäkt för att drömma om att resa till världens ände, eller magnifika segelfartyg: båtar är ofta föremål för fascination! Det är också vanligt att barn gillar djurdekorationer: marina djur och fiskar kan då hitta en plats att välja mellan.