Din korg

Franska Företaget 

–10% NU MED KODEN RDM10

Idéer för inredning av studentlägenheter: en kort guide

En väl inredd lägenhet är en stor fördel för alla studerandes vardag. Det är helt logiskt, eftersom de kommer att tillbringa större delen av sin tid där. Så oavsett om ditt hem är litet eller stort förtjänar du att bo i en miljö som passar dig. Om du känner likadant, vad väntar du på för att vidta åtgärder? Ta steget och låt dig inspireras av de inredningsidéer för studentlägenheter som vi erbjuder.

Några tips för att försköna din lägenhet

Att ha en underbar inredning är inte en ouppnåelig dröm i sig själv. Tvärtom kan du enkelt uppnå den genom att omsätta några tips i praktiken. Naturligtvis blir dessa mer effektiva om du anpassar dem till dina behov.

Några växter för en livlig inredning

Under de senaste åren har antagandet av krukväxter ökat avsevärt. Det måste sägas att blommiga inslag har ett sätt att ge liv åt små lägenheter. Deras närvaro ger i allmänhet mer ljus och fräschör i rummen. Förutom denna dekorativa aspekt tenderar växter att absorbera fukt snabbt. Därför rekommenderas de för badrum och kök.

Så tveka inte att anta några växter för att lysa upp din lägenhet. För en bohemisk atmosfär kan du välja torra blommor. Å andra sidan blir din inredning mer modern med vita blommor. Om du tror att du inte kan hantera dem kan du välja konstgjorda växter. På så sätt behöver du bara rengöra dem från tid till annan.

Exponerade bjälkar, en stor tillgång

Det finns inget bättre än några synliga bjälkar för att öka autenticiteten i en lägenhet. Exponerade bjälkar är en stor dekorativ tillgång och ger karaktär åt rum som är alltför enkla. Tack vare de kontraster de skapar sublimerar de din inredning. De framhäver strukturen i obehindrade utrymmen och förvandlar helt enkelt din lägenhet till ett rustikt konstverk.

För att betona vissa element kan du installera synliga balkar i taket i ditt vardagsrum eller kök. Målade i matt svart ger de dina rum en industriell look. Genom att multiplicera ljusarmaturerna kommer du att ytterligare förstärka det slutliga utseendet. Med en sådan vacker inramning kommer ditt hem att ha all den charm det behöver för att fånga besökarnas uppmärksamhet.

Exponerad tegelsten för en mer rustik miljö

Exponerade tegelväggar verkar behålla sin charm oavsett vilken stil saker omger dem. De flesta inredare är överens om att denna dekorativa touch ger karaktär åt rum som innehåller den. Inomhus kan en enda exponerad tegelvägg ge din lägenhet en loftkänsla. För att inte tala om det faktum att det oavslutade utseendet på denna typ av vägg kan vitalisera din boendemiljö.

Naturligtvis kan det vara svårt att göra den här typen av installation om du hyr. De flesta hyresvärdar förbjuder arbete som kan förändra strukturen på deras fastighet. Om du inte kan använda originalmaterial kan du använda en tapet med tegeltryck. Den är lätt att installera och hjälper dig att återskapa charmen hos exponerade tegelstenar.

Pastellfärger för en varmare känsla

Om du vill ge ditt hem en touch av finess kan du anta en pastellfärgad inredning. Den är 100 % cocooning och använder mjuka färger som kommer att förstärka den mysiga atmosfären i dina rum. Jämfört med sina motsvarigheter är pastellfärger mycket tidlösa. Det är därför osannolikt att de blir tråkiga med tiden. För att inte tala om att de tenderar att få rummen att se större ut.

Detta beror delvis på den ljushet som kännetecknar pastellfärgad inredning. Medan himmelsblått anses vara en tidlös färg, är rosa och lavgrönt också attraktiva alternativ. För att uppnå mångfald kan du kombinera flera pastellfärger. Begränsa dig därför till tre färger per kombination. På så sätt undviker du att få för mycket av en färgglad inredning.

Grafiska mönster för en dynamisk inredning

Grafiska mönster blir alltmer populära i inredningsvärlden. De är mer varierande än någonsin och är inte längre begränsade till 1960-talets geometriska figurer (kvadrater, diamanter, cirklar osv.). Du kan därför lätt hitta de former som passar dig, oavsett vilken typ av inredning du har. Om du vill göra hela din inredning mer dynamisk kan du använda denna trend i de olika rummen i din lägenhet.

Måla grafiska mönster på väggarna i vardagsrummet, köket och sovrummet med små streck. Om du inte kan använda färg kan du använda tapeter med grafiska mönster. Att anta tillbehör och möbler med grafiska former hjälper dig också att uppnå en mer djupgående dekorativ effekt. Så motstå inte den diamantformade lampskärm som du har velat ha ett tag.

Den öppna garderoben, en atypisk dekoration

un portant blanc a des vêtements accrochés par des cintres. un chapeau est posé sur le côté du portant.
Välj dina bästa kläder

Den öppna garderoben har en mycket dekorativ aspekt. Den låter dig bryta koderna och öppna upp nya horisonter i din lägenhets inredning. Oavsett om du är shoppingentusiast eller inte ger den din lägenhet ett mycket fashionabelt utseende. Förutom att vara originell kan installationen av en öppen garderob fungera som en skiljevägg. Du kan till exempel använda den för att separera sovrummet från köket.

Naturligtvis är en öppen garderob endast lämplig för personer som är riktigt duktiga på att förvara saker. Om du inte passar in i denna kategori bör du inte installera den i ditt hem. Du kan bestämma dig för att göra din egen öppna garderob. Allt du behöver göra är att hitta en gren av drivved och fästa den som du vill. För god styrka ska du välja en något tjockare gren.

Några pallar för att bryta formen

Nyligen har pallar för transport av varor invaderat våra lägenheter för att bryta mot reglerna. Förutom att vara miljöansvarig gör denna trend det möjligt för dig att ha fräscha möbler som gör skillnad. För en mer industrialiserad inredning är träpallar de första tillbehören att överväga. Den mest utbredda användningen är tillverkningen av pallsängen. Den är lätt att bygga och ger dig många möjligheter till anpassning.

I kombination med några kopparrör kan en träpall användas för att göra en vacker köksskänk eller en designfåtölj. Det bör tilläggas att pallar är perfekta tillbehör för studenter. De finns i återvinning och erbjuder ett mycket attraktivt förhållande mellan kvalitet och pris. På vissa ställen finns de tillgängliga nästan gratis. För god beständighet över tid ska du välja behandlade pallar.

Svart/vit, en tidlös färg

När det gäller inredning är svart/vit ett säkert kort som gör att du kan undvika smakfel. Svart och vitt är en symbol för balans i kinesiska traditioner och är färger som harmonierar perfekt. Förutom att de kompletterar varandra bildar de en mycket charmig duo. De är idealiska för eleganta miljöer och ger din lägenhet en nyanserad och elegant känsla.

För att det inte ska bli för abrupt kan du välja en övergång mellan dessa två färger. För detta ändamål är grått den färg som bäst fyller denna funktion. Tänk på att en svart/vit inredning ger dig ett brett utbud av möjligheter. Du kan tona ner slutresultatet med tillbehör i olika former. Några hängande hyllor kommer säkert att ge lite piff på väggarna.

En vägg med förvaringsenheter för en mer ordnad inredning

une grande bibliothèque blanche prend l'espace sur tout un grand pan de mur. divers objets y sont exposés dont majoritairement des livres, vases et cadres photo.
Stor bokhylla med hyllor

Om du har en helt eller delvis kal vägg är det klokare att använda den för andra ändamål. Att använda den för dina olika förvaringsenheter skulle hjälpa dig att skapa ordning i din inredning. Allt du behöver göra är att installera ett slags öppet skåp över hela väggytan. Skåpet är uppdelat i flera fack och kan användas som bokhylla i vardagsrummet eller som klädkammare i sovrummet.

Om du installerar det i köket blir det också ett utmärkt porslinsskåp. Oavsett vad du planerar att använda den till, kom bara ihåg att en förvaringsvägg ser mycket bättre ut när den är öppen. Om du vill dölja några av dina tillhörigheter kan du ta några förvaringslådor och placera dem på de olika hyllorna.

Speglar för att skapa en illusion av rymd och ljus

Generellt sett används speglar för att reflektera bilder. Förutom denna funktion kan de användas som dekorativa tillbehör. Tack vare deras reflekterande förmåga påverkar de djupet i dina rum och skapar en illusion av rymd. Dina rum blir på så sätt visuellt förstorade. Denna effekt är särskilt fördelaktig för små lägenheter.

För att dra nytta av detta behöver du speglar med stora volymer. Ännu effektivare är speglade möbler. Speglar kan också öka ljusstyrkan i ett rum. Placerade bredvid eller framför ett fönster fångar de upp och reflekterar allt ljus som kommer in. En anhopning av speglar kan därför tiofaldigt öka ljusstyrkan i en lägenhet.

Läs också: Topp 16 vackraste inredningsföremål för ett vardagsrum

Diversifierad belysning för bästa belysning

Att ha en ljus lägenhet är mycket viktigt. En väl upplyst interiör förbättrar din övergripande inredning. Samtidigt kommer ditt utrymme att gynnas av en viss visuell storhet. Du kan därför samla flera fina lampor i de flesta av dina rum. När du installerar behöver du bara se till att de olika armaturerna harmonierar med din inredning.

Eftersom varje rum har sina egna belysningsbehov ska du vara mycket försiktig. För ditt sovrum bör du satsa på en mjuk och dämpad belysning. Rum som köket behöver ljusare belysning. En ö-lampa skulle vara mer lämplig. Å andra sidan bör lamporna i ditt vardagsrumsområde vara dekorativa. Så unna dig ljuskronor eller andra tillbehör i den här kategorin.

Separationer, hemligheten bakom en varierad lägenhet

Att separera rummen kan vara fördelaktigt i en studentlägenhet. Om du har ett stort rum kan du separera det för att skapa två rum. Även om de är små kommer de att ge ett attraktivt resultat överlag. För att göra separationen kan du använda en gardin. Detta kommer att ge en lätt touch till din lägenhet.

En glasavskiljning kommer dock att öka elegansen i din lägenhet avsevärt. För att inte tala om att glas tenderar att förstora utrymmet i din lägenhet. Förutom glas kan du också använda skärmar eller hyllor för att dela upp utrymmet. De som föredrar enkelhet kommer att föredra att ändra stilen på skiljeväggen. Du bör därför hänvisa till dina behov och din smak för att välja den form av separation som passar dig bäst.

Använd utrymmet under din trappa

Har du turen att ha en trappa i din lägenhet? Vet du inte hur du ska använda den? Varför då inte skapa en liten arbetsyta? Många tänker inte på det, men utrymmet under en trappa är perfekt användbart. Du behöver bara ha rätt reflexer för att skapa ett litet arbetsområde. Du behöver ett bord, en stol och några hyllor.

För att få ut det mesta av detta funktionella utrymme kan du förvara dina saker i några lådor under bordet. Hyllor som fästs på väggarna är också användbara för att förvara andra saker. Tack vare denna improviserade arbetsyta kan du spara utrymme. Nu kan du använda din gamla arbetsplats för andra ändamål.

Möbler för små lägenheter

Som student kommer du sannolikt att hitta en liten lägenhet när du börjar. Med dessa är bristen på utrymme vanligtvis det största problemet. För att fullända din inredning och lösa detta problem är det klokt att anta modulära möbler. Bland dem är de mest rekommenderade

Utdragbara stolar och bord

Utfällbara stolar och bord kombinerar funktionalitet och komfort och är oumbärliga möbler för små hem. Deras hopfällbara funktion gör att du kan njuta av möbelns fördelar utan att ta upp utrymme. Samtidigt som de är praktiska och estetiska ger de dig möjlighet att skapa utrymme i de flesta av dina rum. Efter användning kan du enkelt förvara dem i ett skåp eller mot väggen.

Sängen med lådor

un lit en bois foncé est exposé en 3D avec 3 tiroirs de rangement de chaque côté sous le lit. la tête de lit a également des rangements avec des livres.
Säng med lådor

Om du inte vill investera i en stor garderob är lådsängen den rätta möbeln för dig. Utrustad med flera stora lådor erbjuder den här sängen dig ytterligare förvaringsutrymme. Du behöver inte längre köpa ett extra skåp, du sparar mycket utrymme. Lådramen finns i en mängd olika former och kan enkelt anpassas till ditt sovrum. Du behöver inte längre oroa dig för att förvara dina besvärliga tillhörigheter.

Förvaringssoffan

Precis som lådunderlaget har förvaringssoffan ett antal lådor under sätet. Dessa är relativt stora och kan rymma en uppsjö av föremål. Du kommer alltså inte att ha några problem att klara dig utan ytterligare ett skåp. Med vissa förvaringssoffor måste du lyfta upp sätet för att komma åt förvaringsfacken. Om du vill ha extra alternativ kan du köpa en förvaringssoffa med en hylla.

Utdragbar säng

Den utdragbara sängen är en populär möbel för studenter. Den har vanligtvis en avtagbar ram som gör att den kan förvaras i en garderob för att skapa utrymme. Detta skåp, med några hyllor, kan också användas som en liten klädkammare. Ibland är en utdragbar säng utformad för att förvaras i väggen. I det här fallet är utrymmet som sparas in ännu större.

Det upplyftbara soffbordet

Det upplyftbara soffbordet är en mycket praktisk möbel. Som namnet antyder har det konfigurationen av ett traditionellt soffbord. Den enda skillnaden är att det kan justeras för att bli ett skrivbord eller ett matbord. Det är lämpligt för små lägenheter som inte har plats för ett matbord eller skrivbord.

Loftsäng

I små lägenheter är varje kvadratmeter viktig. Med detta i åtanke kan du med mezzaninbädden optimera ditt utrymme. Den installeras högt upp och ger dig frihet att använda ditt hem som du vill. Du kan till exempel installera ett skrivbord under din säng. Ännu bättre är att du helt enkelt kan inrätta ditt vardagsrum eller din klädkammare.

Som vi har sett finns det otaliga idéer för att inreda studentlägenheter. Genom att låta dig inspireras av de vi har presenterat kommer du att kunna få ut det mesta av ditt boende. Tänk på att du framför allt måste glädja dig själv genom din inredning. Så välj vackra material för att uppnå ditt ideal.

Idéer för inredning av studentlägenheter: sammanfattning

Glöm inte heller att modulära möbler är en allierad som gör att du kan optimera ditt utrymme. För att få ut det mesta av din inredning ska du inte snåla på kvaliteten på de möbler och tillbehör du köper.

Vilken inredningsidé gillar du bäst? Berätta för oss i kommentarerna.

Gratis leverans

från och med 1025 kr i inköp

Lyhörd kundtjänst och Svenska🇸🇪

5/7d dagar via E-mail

Leverans till Sverige

Leverans inom Sverige

100 % Säker

PayPal / MasterCard / Visa

10 % rabatt på hela butiken!

Anmäl dig till vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.