Din korg

Franska Företaget 

–10% NU MED KODEN RDM10

DIY: 15 originalalternativ till fotoramar

Kan din fotoram inte hålla din bild? Vill du inte lägga en förmögenhet på en specialtillverkad fotoram? Letar du efter originella alternativ till fotoramar? Lyckligtvis finns det flera alternativ till fotoramar. Dessa alternativ innebär vanligtvis inte att du behöver borra i väggarna i ditt hem.

De kräver dock lite innovation och teknik. Vill du veta hur du kan placera dina foton i ditt rum utan att använda fotoramar? I den här artikeln får du några tips om hur du kan hantera den här situationen.

Burken som en originell fotoram

Det första tipset är att använda en burk. Detta är en originell idé som gör att du kan placera dina foton inuti en glasburk eller vilken burk som helst som är tillräckligt stor för att rymma dem. Fotoramen i glasburken är ett tillbehör som du kan skapa själv.

Allt du behöver göra är att hitta en tillräckligt stor burk. Sedan kan du lägga lite vit sand inuti som smälter in i inredningen. Lägg gärna en liten mängd, dvs. ⅛ av burken. Slutligen behöver du bara föra in ditt foto i materialet.

Glaset gör att du kan se fotot inuti burken. Dessutom har du möjlighet att lägga till dekorationer. Dessa kan förbättra din ursprungliga fotoram.

En dörr som originell fotoram: en dörr

Vid första anblicken verkar idén om att använda en dörr för en originell fotoram mer eller mindre otippad. Det är svårt att föreställa sig hur fotona ska placeras, för att inte tala om verkets slutliga form. Det är dock ett konstnärligt arbete som du kan prova.

Innan du börjar bör det dock påpekas att det här tricket endast lämpar sig för stora rum. Om ditt hem är ganska litet blir det mycket svårt att genomföra detta trick. Annars kan det vara besvärligt. Bekvämt nog måste du hitta en dörr med ett rutmönster.

Då blir det istället för glas bilder i stället. För att denna dekoration ska bli intressant måste du vara uppmärksam på storleken på bilderna. Det kan faktiskt hända att du behöver förstora bilderna. Detta kan vara nödvändigt i de flesta fall för att uppnå en viss överensstämmelse och estetik.

Den ursprungliga fotoramen i trä

sur un meuble blanc sont posés divers éléments de décoration enfant en bois. On voit une guirlande de boules accrochée, un panier à boules noires, un cadre photo en bois naturel, une petite voiture en bois, un nuage veilleuse accroché
Ram i naturligt trä

Den ursprungliga fotoramen i trä är ett trick som många använder för att ersätta den vanliga enheten. För en traditionell och “gammal” stil är detta den typ av ram att välja. Den kan tillverkas med hjälp av trä. För att göra detta behöver du:

  • En träram;
  • En sax;
  • Snöre;
  • Gamla fotoutskrifter;
  • Kläppklämmor.

Det skulle vara intressant att använda ramar som helst återspeglar en vintagestil. För att göra detta kan du måla det använda träet vitt. Det är också möjligt att välja trä med en speciell textur. Den här typen av ramar passar om du vill placera gamla svartvita foton som påminner om lyckliga stunder tillsammans med dina nära och kära.

Original fotoram: trendiga geometriska former

Den här typen av fotoram är ett intressant och modernt alternativ. Det är ett trick som kräver att du använder snören och rep. Mer exakt är det en skandinavisk stil. Du behöver inte berätta att den här inredningsstilen har varit populär hos många människor under de senaste åren.

För att sätta upp den här bildramen behöver du en träanordning. Du bör välja speciella former när du placerar dem på din vägg. Dessutom har du möjlighet att ansluta bilderna till varandra med hjälp av snören. På så sätt kan de arrangeras enligt teman som kärlek, vänskap eller familj. I slutändan blir resultatet ganska övertygande. Du kommer att få en bild fylld av otaliga minnen, allt i en ren stil.

Atmosfären “in i skogen”

Först och främst bör det noteras att detta alternativ till de vanliga fotoramerna är avsett för stora rum. Detta beror på att den kommer att ta upp mycket utrymme på din vägg. Du bör därför bestämma dig för att använda den enligt storleken på ditt rum. Konkret måste du skapa en stor fotoram själv. För att göra detta behöver du en träpinne.

Du behöver också lite snöre och fyrkantiga foton. Det finns flera onlinebutiker som kan hjälpa dig att hitta de nödvändiga elementen för att sätta upp denna teknik. När det gäller att skriva ut bilderna har du dessutom möjlighet att välja mellan modern stil eller vintagestil.

Allt beror på vad du vill förmedla när du ser bilderna. Processen består av att placera träet horisontellt på din vägg. Sedan måste du sätta strängar på träet i vertikal form och hänga upp de valda fotona på strängarna.

Ta hänsyn till hur många bilder du vill placera. Detta kommer att bestämma träets höjd från golvet. Det bör också noteras att den här designen är idealisk för naturälskare. Den är också lämplig för personer för vilka fyrverkerier inte är en prioritet.

Ersätt strängen av en ljussträng för att skapa en söt eller romantisk fotohängning

Det här tipset är ganska intressant och passar för flera situationer. Först och främst kan du använda det för ett barnrum. De ljuseffekter som skapas kan nämligen hjälpa ditt barn att få en god natts sömn. Du kan hänga upp foton av hela familjen eller av barnet.

För det andra kan detta alternativ användas för att skapa en romantisk atmosfär i ditt sovrum för vuxna. Om din partner har en romantisk själ kommer han eller hon förmodligen att uppskatta ett fotocollage som detta. För att den här tekniken ska bli lyckad måste du förstås välja bilderna noggrant enligt temat.

Ta bara foton som återspeglar en känsla av kärlek och absolut lycka. Välj därför foton som visar dig leende. Men även om du inte vill använda den här inställningen varje dag kan du ändå använda den vid viktiga tillfällen.

Dessa inkluderar Alla hjärtans dag, bröllopsdagar osv. Dessa händelser handlar om kärlek, och en fotoram i form av en krans med foton av dig kommer bara att göra dig gott.

Superkreativa fotovägghängen: idéer med klädhängare i trä

Träklädhängare är fantastiska fotohängare. Förutom att hjälpa dig att förvara dina kläder kan du använda dem för att skapa ett vackert konstverk. Förutom foton är den här idén perfekt om du vill visa upp bilder och teckningar i vintagestil. För att använda den här tekniken måste du först fästa hållaren på väggen.

Därefter måste du fästa bilden på hängaren. Det här tricket är ganska enkelt att genomföra. Det bör dock noteras att du måste ta hänsyn till hur många foton du vill fästa. Storleken på bilderna kan vara en viktig faktor. Du kan också använda strängar för att koppla ihop flera foton. Denna sortering kan göras enligt teman.

Urklipp: den perfekta falska ramen

Urklipp är ett ganska vanligt objekt. Det kan dock användas som ett riktigt alternativ till en fotoram. Faktum är att detta tillbehör är perfekt lämpat för att fungera som en falsk ram. Det bör påpekas att när det gäller formen är de två utrustningarna ganska lika varandra.

Självklart är anteckningsblockshållaren lite större beroende på bildens storlek. För att göra en bildram av den måste du välja ett attraktivt träslag. Sedan måste du göra träplankor och klippbrädor i metall.

Det är värt att nämna att du kan måla din träbräda i olika färger enligt dina önskemål. Allt beror på din inredningsstil. Med dessa två brädor kan du enkelt bygga en fotoram som du kan använda utan bekymmer.

Ett vårbudskap för ditt vardagsrum

Det finns flera alternativ till fotoramar. Om du inte vill spendera pengar på en specialtillverkad fotoram kan du välja kuddar. Du kan låta trycka vissa bilder som du tycker är intressanta på dina kuddar. Det är också ett bra sätt att visa dessa minnen för gästerna.

Det gör det också möjligt för människorna i huset att behålla ett minne av vissa stunder. Bilden kan åtföljas av en kort text. Det är också möjligt att göra ett färgglatt collage av flera bilder på en enda kudde. Å andra sidan kanske den här metoden inte är lämplig för vissa personer.

Vissa tycker att foton bör förvaras på en mindre trafikerad plats. Detta bidrar till att de hålls speciella. För andra är den här typen av dekoration inte attraktiv och motsvarar inte deras stilpreferenser. Allt beror på din smak.

En krans av fyrkantiga tryck till påsk

Med en påskkrans och ett fotoprint kan du skapa ett riktigt blickfång på dina väggar. Det här är ett trick som gör att du kan placera vissa foton i ditt utrymme utan att använda en fotoram. Här behöver du göra påskkransen med en träcirkel och färska kvistar eller köpa en färdig krans från en blomsterhandlare.

Du kan sedan hänga upp foton på kransen. Kransens storlek avgör hur många foton som kan hängas upp. För en modern touch till din inredning, se till att du väljer fyrkanter Prints med en vit kant.

Att sätta upp den här dekorationen är en ganska enkel process. De olika element som du behöver är :

  • En påskkrans av en storlek som varierar beroende på dina behov;
  • Ett eller flera foton i kvadratiskt format;
  • Några dekorativa element för att förhöja kransen;
  • Ett band för att hänga upp fotona.

Med dessa element kan du göra din egen krans, som är ett verkligt alternativ till fotoramar.

Skapa en fräsch canvas för våren

Till våren kan du välja ett knep som gör att du slipper fotoramar. Du behöver inte bara inga fotoramar, utan du kan också skapa ett mycket speciellt utseende i ditt hem. För att göra detta kan du välja väggdekorationer i form av dukar.

Dukar kan beställas från flera nätbutiker. När du väljer leverantör bör du självklart titta på kundomdömena när du väljer leverantör. Detta ger dig information om kvaliteten på den tjänst som leverantören tillhandahåller.

Dukar är geniala dekorationsidéer som kan ersätta fotoramar. Du kan till och med välja storlek på duken. Du kan också välja canvaser med naturligt utseende, eftersom de kommer att ge dina väggar en vårliknande touch.

På ett rep med små klämmor

Den här metoden är förmodligen den mest kända. Många människor använder den dagligen för att byta ut fotoramar. Det är en speciell och intressant inredning att se. En av fördelarna med den här metoden är att du kan byta bild när som helst.

Allt du behöver göra är att skala av det foto som du inte längre vill visa och ersätta det med ett nytt. För att tricket ska fungera måste repet på väggen vara tillräckligt hårt spänt. Du bör också veta att vissa modeller till och med är dekorerade med ljuseffekter.

Denna dekoration kan passa bra för rum. Oavsett om det gäller barn- eller parsängar kommer den här formen av dekoration att passa perfekt med dina behov.

På en ram av washitejp

Det är inte nödvändigtvis nödvändigt att använda ett tillbehör till en bildram för att sätta upp dina bilder på väggarna. Faktum är att du också kan välja enkla lösningar som inte skadar dina väggar. En sådan lösning är washitape. Detta kan användas för att rama in och klistra fast bilder på väggen samtidigt.

När du tar bort dessa tillbehör lämnar de inga märken på väggen. Detta är en viktig detalj när du hyr och visst arbete på väggarna är förbjudet. Det sparar också pengar eftersom du inte behöver köpa någon ram av något slag.

Att sätta foton på möbler

Just det! Möblerna i ditt vardagsrum tjänar inte bara sitt ursprungliga syfte. Den kan också hjälpa dig med dina foton. Allt du behöver göra är att hitta en bra möbel som är tillräckligt lång och lite bred för att sätta bilder på. När ytan är tillräckligt stor kan du använda den för din teknik.

Du bör dock se till att möbelns sammansättning är styv. Se också till att du använder ett material som inte lämnar några spår när du behöver ta bort det. Det bör också noteras att viss utrustning som kylskåp eller andra apparater kan spela samma roll.

På en världskarta

En originell och genial idé är att lägga upp dina foton på en världskarta. Detta är en ganska stor pappersbit som kan rymma några foton. När du använder det här tipset bör du välja foton i litet format. Målet kan vara att binda varje foto på en specifik plats. Det här tipset kan vara perfekt för dig som har rest mycket.

På så sätt kan du visa minnena från dina eskapader med implicita detaljer. Naturligtvis måste du köpa klipp för att fästa bilderna på kortet. Detta är dock alltid bättre än att spendera mycket pengar på en fotoram. Det är också en bra form av inredning för resenärer.

Originalalternativ till fotoramar: sammanfattning

Slutligen är fotoramar de grundläggande tillbehören för att sätta foton i ditt vardagsrum. Med tanke på priset på en specialtillverkad fotoram är det dock värt att välja andra lösningar. Detta gäller särskilt om du vill visa flera foton i ditt vardagsrum. För att göra det lättare för dig har vi gett dig några tips.

Du kan använda dem för att byta ut fotoramen. De flesta av dessa metoder är enkla och du kan göra det själv. Har du å andra sidan några andra idéer till alternativ till fotoramen? Vilket av de presenterade tipsen är bäst för dig? Berätta för oss i kommentarerna.

Gratis leverans

från och med 1025 kr i inköp

Lyhörd kundtjänst och Svenska🇸🇪

5/7d dagar via E-mail

Leverans till Sverige

Leverans inom Sverige

100 % Säker

PayPal / MasterCard / Visa

10 % rabatt på hela butiken!

Anmäl dig till vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.