Din korg

Franska Företaget 

–10% NU MED KODEN RDM10

17 dekorativa tips för att dölja elektriska ledningar

Husets estetik beror ofta på några små detaljer. Oavsett om det är den inre dekorationen eller möbelarrangemanget är varje faktor avgörande. Det är dock märkbart att vissa element, även om de är nödvändiga, utgör ett problem i inredningen. Dessa inkluderar till exempel elektriska ledningar.

Dessa tillbehör är nödvändiga för driften av flera apparater. Men när det finns många av dem kan helheten bli mindre estetisk. Det är dock märkbart att inredningstidningar aldrig visar denna detalj i sina bilder. Det är därför möjligt att dölja de elektriska ledningarna så att de inte skapar en kontrast i din inredning. Vill du få dessa tillbehör att försvinna samtidigt som du behåller din inredning på plats? I den här artikeln får du några intressanta tips på hur du kan dölja elektriska ledningar.

Dubbla upp väggarna för att dölja elektriska ledningar

Varje hus är inramat av väggar. Dessa väggar gör det möjligt för dig att separera de olika rummen i ditt hem. Det bör dock påpekas att väggar också kan hjälpa dig att dölja elektriska ledningar. Detta görs genom fodringsproceduren.

Du har nämligen möjlighet att fodra dina väggar för att dölja de elektriska ledningarna inuti. Mer konkret handlar det om att skapa en vägg utöver den som normalt finns i ditt vardagsrum eller sovrum. Allt beror på var du har flest ledningar att dölja. För att genomföra denna geniala idé behöver du bara skapa en extra vägg.

Väggen ska vara tunn och attraktiv. Den är vanligtvis placerad i hörnet av kontoret och skulle gå obemärkt förbi. Det bör också noteras att denna manöver är mycket mer lämplig för stora utrymmen. Det skulle inte vara intressant att göra rummet mindre.

Att göra elektriska ledningar till en dekorativ tillgång

Ibland är det bästa sättet att dölja ett föremål att använda det för att skapa en annan funktion. Faktum är att du kan förvandla en elektrisk ledning till en tillgång. När den används på rätt sätt kan den användas som en dekoration i ditt rum. I det här fallet skulle den långt ifrån att skräpa ner i rummet helt enkelt vara ett föremål för inredningsdekoration.

Det finns flera tips på sociala nätverk, särskilt på Pinterest. Vissa människor lyckas göra ganska häftiga dekorationer med sina elektriska ledningar. Den här tekniken är dock inte lämplig för alla typer av ledningar.

Det beror på antalet ledningar som ska döljas, deras längd och de apparater som de driver. Om du gillar idén kan du se olika tips på Pinterest. Oroa dig inte, det är inte komplicerat. Allt du behöver göra är att följa videorna och följa instruktionerna.

Anta IKEA-kabellådan för att dölja elektriska ledningar

Generellt sett är det mest troligt att elektriska ledningar samlas runt apparater som tv-apparater, lådor och så vidare. Så det är svårt att veta exakt hur man ska dölja dem alla på en gång. IKEA erbjuder dock en ganska effektiv lösning på det här problemet.

Företaget erbjuder möjligheten att gömma alla ledningar i en låda. Det här är ROMMA. Mekanismen är ganska enkel, du behöver bara flytta alla ledningar från golvet till lådan. Den kommer att fungera som en idealisk förvaring för dessa skrymmande tillbehör.

Det bör noteras att ROMMA är ett estetiskt verktyg som passar perfekt in i din inredning. Den finns i flera olika färger och modellerna är tillgängliga till ett lågt pris. Som ett resultat av detta är det tillgängligt för alla fickor. Enheten bör dock placeras precis bredvid de berörda apparaterna. På så sätt kan du hålla dina apparater igång.

Att använda balkar för att dölja elektriska ledningar

Ett annat sätt att dölja dina skrymmande elektriska ledningar är att använda balkar. Dessa arkitektoniska element gör att du kan dölja föremål som du vill placera högt upp .

För overheadprojektorn kan du till exempel använda balkar. Du bör dock vara försiktig med att fästa kablarna längs dessa delar. Du kan välja den riktning som passar dig bäst. Balkarna hjälper dig att manövrera horisontellt eller vertikalt.

Använda maskeringstejp för att dölja elektriska ledningar

sur un fond noir, est déroulé du masking tape aux couleurs arc-en-ciel
Färgad maskeringstejp för att dölja elektriska ledningar

Elektriska ledningar kan ge intryck av ett dåligt utfört arrangemang. De kan också vara en skamfläck för den inredning du har skapat. Tekniken med maskeringstejp lämpar sig mycket bättre för barnrum. Dessa är vanligtvis målade i originella och ofta ganska ljusa färger.

Här kan du klä upp elektriska ledningar med maskeringstejp. Det intressanta är att detta tillbehör finns i flera olika former. Så allt du behöver göra är att bestämma vissa detaljer. För det första måste du se hur många ledningar du behöver täcka och var de är placerade. Sedan måste du välja en maskeringstejp med en lämplig färg.

Du vill inte skapa ett problem genom att försöka lösa ett annat. Färgen du väljer måste stämma överens med rummets inredning. Genom att använda dessa maskeringstejper för att täcka de elektriska ledningarna kommer de lätt att smälta in i inredningen i barnrummet.

Tänk på sockeln

Sockeln är ett intressant tillbehör för att dölja dina oattraktiva elektriska ledningar. Tack vare denna anordning hålls de olika ledningarna säkra och riskerar inte att försämras. Dessutom finns sockeln i flera olika versioner. Så du behöver bara välja den som passar din inre inredning.

Det viktiga är att den ska ses som ett dekorativt objekt snarare än att vara besvärlig. Om den däremot lyckas vara diskret är det redan en stor fördel. Du bör därför vara uppmärksam på alla dessa detaljer när du väljer färgen på ditt verktyg. Du kan också bestämma dig för att häfta fast elledningarna på väggen. Detta är en mycket enkel manöver som du kan göra utan hjälp av en expert.

Du bör dock använda rätt utrustning. Den häftklammer som används för den här typen av operation är speciell. Du kan hitta dem i butiker. Allt du behöver göra är att specificera dina behov. Med din häftklammer kan du fästa skrymmande elkablar ovanför golvlisten. På så sätt kommer ledningarna att smälta in i sockelns färg och du har uppnått ditt mål.

Använd böcker för att dölja ledningar

vue sur un meuble en bois à tiroirs sur plusieurs étages où sont disposés des livres et objets de décoration.
17 dekorativa tips för att dölja elektriska ledningar

Böcker är ett utmärkt sätt att dölja elektriska ledningar. De är faktiskt ett enkelt och effektivt sätt att dekorera ditt rum. Det är dock viktigt att ta hänsyn till vissa detaljer, främst ledningens storlek. Böcker kan vara användbara för att dölja stora kablar som rör om i delar av ditt rum.

Du kan alltså ställa en stor möbel för att dölja platsen. Det skulle vara som en form av bibliotek hemma. Den här lilla bokhyllan, som består av intressanta eller mindre intressanta böcker, kan användas för att dra kablarna. Det är dock viktigt att inte böja kablarna för mycket. Detta skulle kunna skada dem. Kablarna kanske inte fungerar i längden.

För att undvika detta kan du vrida kablarna till en knut och fästa den med till exempel ett tunt hårband eller ett kabelband. Detta skulle vara ett idealiskt sätt att förhindra att dina kablar skadas. Förutom stora kablar som du kan gömma i ett hörn av rummet kan du också använda böcker för att gömma mindre kablar. Allt beror på din fantasi. Det finns många tips på internet som kan inspirera dig.

Linda in kablarna med ett tygband

När det gäller tillbehör som t.ex. stålampor är det svårt att dölja dem med hjälp av böcker eller andra verktyg. Detta beror på att ledningarna till dessa enheter vanligtvis är mycket långa och kan löpa genom hela ditt vardagsrum. I det här fallet bör du leta efter mycket mer praktiska lösningar. Du måste hitta ett sätt att smälta in dessa ledningar i inredningen.

Ett tygband kan vara användbart för detta. Du kan sy eller köpa ett fint band i form av ett rör och föra in din elkabel inuti. Välj en neutral eller mer flashig ton, i de färger du har valt för att dekorera rummet. Bandet ska inte vara ett fristående element. Det ska vara en del av inredningen i ditt rum.

Alternativet med elbrickan i korgen

På jobbet är det ett riktigt besvär att dölja sladdarna till dina olika apparater. Det här problemet kan också uppstå om du har ett hemmakontor. För att dölja dessa ledningar kan du skruva fast en lång metallkorg under din skrivbordsskiva.

Du kan sätta en strömbrytare i den och koppla in alla dina apparater utan att de blir dammiga och trassliga runt dina fötter. Strömkorg är ett tillbehör som kommer att vara användbart för att effektivt dölja dina kablar.

Läs också: Marie Kondos metod för att städa upp ditt hem

Gömma elkablar i en “kabellåda” i fullständig diskretion

Kabellådan är ett verktyg som är speciellt utformat för att ansluta elektriska ledningar på ett diskret sätt. Med det här tillbehöret kan du förvara de olika kåporna som du har under en möbel. Det finns en öppning för att släppa igenom ledningarna. Föremålet är tillverkat i en enkel och diskret stil. I grund och botten är det inte troligt att det drar till sig uppmärksamhet.

Förvaringslådan gör det därför möjligt för dig att dölja dina elektriska ledningar som ligger runt om i vardagsrummet. Dessutom finns tillbehöret till ett pris som är överkomligt för alla. Du kommer förmodligen inte att ångra denna investering. Den gör det möjligt för dig att bli av med dina röriga kablar och få mer utrymme. Detta är en verklig fördel, särskilt om ditt rum inte är särskilt stort.

Eluttag gömda i lådor

Till att börja med bör det noteras att denna teknik är mycket mer lämplig för badrum. Den kan dock anpassas till alla andra rum. Tricket är att installera dolda eluttag i lådorna eller hyllorna i en förvaringsenhet.

Din hårtork och elektriska tandborste kommer att vara diskret inkopplade. I allmänhet kan du använda dem utan bekymmer, men var försiktig så att du inte lämnar några ledningar liggande. Å andra sidan kan du gömma laddare för dina smartphones, datorer och andra surfplattor i en låda och tillhandahålla de nödvändiga elanslutningarna.

Det måste sägas att den här tekniken har många fördelar. Du bör dock vara försiktig när du implementerar detta system. Du riskerar att skada de elektriska ledningarna om du inte gör det på rätt sätt. Detta kan störa deras normala funktion.

Gömma elektriska ledningar med möbler

För dem som inte gillar att bryta ryggen på att göra manuella uppgifter finns det en enkel lösning. För att effektivt dölja dina elektriska ledningar kan du helt enkelt använda en möbel. Även om den här metoden kanske inte ser lika bra ut som de andra kan den ändå lösa problemet.

Du kan till exempel gömma alla kablar under din tv-apparat. Ingen skulle då ha tillgång till dem. De olika kablarna skulle vara dolda från insyn. Om det däremot är sovrummet kan du använda ditt nattduksbord för att dölja de kablar som finns runt omkring.

Du kan också ansluta hela undercentralen bakom denna möbel. På så sätt skulle kablarna vara väl dolda. Visserligen är detta inte den mest estetiska lösningen. Dessutom bör man vara försiktig med kablarna här. De får inte vridas för mycket, annars kan de skadas.

Måla kablarna

Det finns många sätt att dölja kablar i en inredning. Vissa kräver mer arbete än andra. En idé som föreslagits av en prenumerant på det sociala nätverket Pinterest är att måla kablarna. Tyvärr fungerar det här tricket egentligen bara med stora kablar. Det skulle vara komplicerat eller ansträngande att ta de små elektriska ledningarna.

Om du skulle kunna använda den här tekniken finns det några regler att följa. För det första kommer de större ledningarna att vara lättare att måla vid denna manöver. För det andra finns det särskilda färger för denna typ av arbete. Det är lämpligt att ta reda på vad som är lämpligt. Slutligen bör den färg som används vara i perfekt harmoni med rummets inredning.

TV-kabelskydd för plattskärmar

Det stora, platta multimediekabelskyddet för plattskärmar är utformat för att rymma många kablar. Det är mycket lätt att installera i praktiken. Först och främst måste du fästa hållaren genom att skruva fast den eller använda den självhäftande fästningen. Det andra alternativet är att föredra om du hyr.

Då är det bara att skjuta in de olika kablarna och placera om locket. Den extra fördelen är att du kan måla trådöverdraget med vilken typ av färg som helst. För ett diskret resultat kan du måla den i samma färger som din vägg. Om du däremot vill måla ditt kabelskydd bör du använda ett vitt sådant.

Gömma elektriska ledningar med kanal

Trunken, som regelbundet används av inredningsarkitekter, är oöverträffad när det gäller att dölja fula elkablar från insyn. Den är billig och enkel att installera och erbjuder en klassisk lösning som har visat sig vara beprövad. Om du vill vara mer diskret kan du välja en kanal som matchar väggens färg. Det är ett praktiskt verktyg som gör att du effektivt kan dölja dina elektriska ledningar.

Använd prydnadsblad för att försköna elektriska ledningar

När du inte kan hitta någon plats att gömma dina ledningar på kan det vara dags att montera dem. Du kan faktiskt satsa på naturlook för ditt hem med det här tipset. Det finns många typer av tillbehör som du kan köpa för att dekorera ledningarna. Även om detta inte är den mest radikala lösningen har den fördelen att vara innovativ och intressant. Du kan prova det om du vill.

Gör ett hål i möblerna

un électricien en salopette bleue et casquette bleue installe des fils électriques à l'arrière d'un bureau en bois. il porte des gant orange et utilise un outils sur des fils élctriques.
Att gömma ledningar bakom skrivbordet kan vara en bra idé

För att dölja dina kablar kan du också offra en låda i ditt datorskåp för att lägga kablarna i. Borra helt enkelt ett hål (ovanför eller bakom) med rätt verktyg och dra kablarna genom det. Även om det här tricket innebär en risk för dina möbler är det enkelt att genomföra. Allt du behöver göra är att identifiera den plats för ledningarna som skulle vara lämplig för att apparaterna ska fungera korrekt.

Sedan kan du göra hålet och föra de olika ledningarna igenom. Detta kan vara till stor hjälp för att rensa upp röran.

Gömma elektriska ledningar

Förutom dessa tips finns det många andra sätt att dölja dessa ledningar. I vilket fall som helst är det upp till dig att välja det som passar dig bäst. Det beror på ett antal kriterier som är specifika för varje person. Hur är det med dig? Hur planerar du att dölja dina skrymmande elektriska ledningar?

Gratis leverans

från och med 1025 kr i inköp

Lyhörd kundtjänst och Svenska🇸🇪

5/7d dagar via E-mail

Leverans till Sverige

Leverans inom Sverige

100 % Säker

PayPal / MasterCard / Visa

10 % rabatt på hela butiken!

Anmäl dig till vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.