Din korg

Franska Företaget 

–10% NU MED KODEN RDM10

10 orientaliska dekorationsidéer för ditt hem

Orientalisk dekoration för alla rum i huset

Livsutrymmen är av största vikt för att ladda batterierna efter en lång arbetsvecka och för att känna sig lugn och ro. Orientalisk inredning är perfekt om du vill bo i ett varmt och avkopplande rum. Oavsett om du vill ha orientalisk inredning till ett vardagsrum, ett sovrum eller ett badrum är möjligheterna många. Det finns flera sätt att inreda dina rum med inspiration från traditionell orientalisk dekoration och dessa presenteras här. Det är upp till dig att välja vad som passar dig bäst! Du kan välja att dekorera ett helt rum med orientalisk inspiration eller hellre lägga till små orientaliska dekorativa inslag sparsamt.

Orientaliskt inspirerade möbler: unika mönster och material

Orientalisk inspirerade möbler och marockanska möbler känns igen på materialet, som huvudsakligen är tillverkat av trä och traditionella mönster och linjer. I ett vardagsrum kan du integrera träpallar eller stolar med graverade eller genombrutna mönster som släpper igenom ljuset i din inredning. Det finns flera olika typer av orientaliska mönster som sträcker sig från stjärnformer till rosetter. Orientaliska dekorationer består vanligtvis av sittplatser och ett bord, vilket skapar en trevlig och varm ensemble i ett vardagsrum som till exempel en lounge och kan vara perfekt för att skapa en liten sittplats för att dricka te.

Mattan: en viktig symbol för den orientaliska kulturen

10 orientaliska dekorationsidéer för ditt hem Uncategorized, Conseils déco
10 orientaliska dekorationsidéer för ditt hem

Ett av de starkaste elementen i orientalisk inredning är mattan. Den traditionella marockanska mattan är den berbermatta och ger en omedelbar känsla av att resa, vilket förflyttar dig direkt till Marocko. Det finns ett stort utbud av mattor, så du kan hitta den som passar dina behov. Berbermattan kan anpassas till husets alla rum: från vardagsrummet, till sovrummet, till din entré eller badrummet. Man kan urskilja två kategorier av mattor med orientalisk atmosfär:

  • Färgade mattor, med ljusa färger och nyanser: perfekta för vardagsrummet, mycket trendiga och tillgängliga i många färger
  • Mattor med mer neutrala och ljusa toner: lämpar sig mycket väl för lugna och lugnande utrymmen, t.ex. sovrummet, eller för en plats för avkoppling, t.ex. badrummet

Dekorativa tillbehör: kuddar och dekorativa textilier

Dekorativa element som placeras på möbler är viktiga detaljer för en lyckad orientalisk inredning. Textildekorationer är grunden för orientalisk dekoration. Förutom mattor kan du också låta dig förföras av vävda eller handbroderade kuddar. Bordsdukar, bordsdukar och bänkdukar är också mycket populära på grund av sina olika mönster och är gjorda av färgade fibrer, blandade med pärlor eller paljetttrådar.

Orientaliskt inspirerade dekorativa bilder

Detaljer är allt i ett hus. Orientaliskt inspirerade dekorativa bilder ger ditt hem ett mervärde. Med orientaliska motiv som t.ex mandalasmed orientaliska motiv som mandalor, kalligrafisk skrift eller geometriska mönster kommer bilderna att klä dina väggar för en lyckad orientalisk atmosfär.

Ljusets betydelse i ett orientaliskt vardagsrum

För ett vardagsrum som ett vardagsrum, ett sovrum eller ett orientaliskt badrum är ljus och lampor inte försumbara. Varm, dämpad belysning ger dig komfort och lugn. Lampor och belysningsarmaturer med genombrutna mönster kan skapa skuggeffekter och projicera mönster på dina väggar som förflyttar dig direkt in i en saga från Tusen och en natt. De är också perfekta för ett sovrum och kommer att vagga in dig i en djup sömn.

Väggdekorationer: lampetter och speglar

Genombrutna vägglampor kan användas i alla utrymmen, olika färger finns tillgängliga och kan användas i en hall, entré eller vardagsrum. Orientalisk inspirerade speglar är geometriska, med guld- eller silverbårder. Dessa färgstarka inslag kan ge en unik estetik och vackra reflektioner i ett vardagsrum eller sovrum.

Gardiner och skivor för en ljusare känsla

Gardiner är också viktiga för inredningen. Tveka inte att välja gardiner med orientaliska mönster och rena färger för ett sovrum eller med mer skimrande färger om du vill ha en kontrast.

Orientaliskt mönstrade tapeter

Om du vill täcka dina väggar med orientaliska mönster finns det ett stort utbud av tapeter och de är perfekta för att förvandla ett rum till en liten bit Marocko. Med nyanser av blått, orange, rött eller guld är tapeter ett bra alternativ för att du ska kunna personifiera din inredning med en orientalisk touch. Du kan välja att tapetsera ett helt rum eller bara en vägg, oavsett om det är i ett sovrum eller ett vardagsrum.

Traditionella orientaliska inredningsföremål

Några typiska och traditionella orientaliska föremål kan spridas ut i små detaljer i din inredning. Vävda korgar av trä eller korg kan användas i badrummet och vardagsrummet. Tefat avkoppar eller metall kan kombineras med trämöbler för en unik kombination av traditionell orientalisk och modern stil.

Dekorativa och sensoriska element: ljusstakar, rökelse

Orientaliska målningar kan också åtföljas av dekorativa element som t.ex. ljusstakar, ljushållare och rökelsefördelare. En perfekt dekoration upplevs faktiskt också av olika luktelement som rökelse, symbol för den typiska marockanska livsmiljön, oavsett om den är mustig eller träig.

Framgångsrik orientalisk inredning: i korthet

Framgångsrik orientalisk inredning är ofta en kombination av möbler, detaljer och dekorativa element som fungerar perfekt tillsammans för att skapa en riktig orientalisk atmosfär, varm och vänlig. Om du är nyfiken eller redo att börja skapa en orientalisk atmosfär, tveka inte! Du har alla nycklar för att få en lyckad orientalisk dekoration.

Gratis leverans

från och med 1025 kr i inköp

Lyhörd kundtjänst och Svenska🇸🇪

5/7d dagar via E-mail

Leverans till Sverige

Leverans inom Sverige

100 % Säker

PayPal / MasterCard / Visa

10 % rabatt på hela butiken!

Anmäl dig till vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.